Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co umia wasze 5 miesieczne niemowlaki

Polecane posty

Gość gość

Moj maluszek skonczyl 5 miesiecy I co umie to tylko glowke trzyma w miare sztywno I potrafi trzymac zabawke (I do buzi wszystko) :). Nie chce sie przewracac na brzuszek jeszcze. :(

Gość gość
niech będę pierwsza - umieją poprawnie pisać po polsku :p

Gość gość
umią :o

Gość gość
Dzieci analfabetów nie wiele "umią".

Gość gość
:) 20 lat w pl I dalej was nie rozumiem :)

Gość gość
właśnie Ty też "nie wiele" potrafisz.

Gość penny_lanee
moja ma 4,5, w dodatku jest wcześniakiem. wodzić wzrokiem za przedmiotami i osobami, umie trzymać głowę sztywno, chwytać zabawki i wkładać wszystko do buzi, podnosić nogi do góry pod kątem prostym względem tułowia i chwytać się za kolanka, podnosić ramiona i głowę z pozycji półleżącej do siadu, gaworzyć, śmiać się głośno. obroty to cecha drugiego półrocza - 3 dni temu powiedział nam o tym neurolog dziecięcy.

Gość gość
A juz sie martwilam, bo gdzies przeczytalam na wloskiej stronie ze dzieciaki po skonczonyvh 5 miesiecy juz sie przewracaja :)

Gość gość
Do roboty a nie melanzujecie na forach! Nieroby! I glupoty w polmuzgach

Gość gość
Matko kochana "UMIA" hehe

Gość ajkowska
autorko moja córeczka za2 tygodnie bedzie miala pół roczku.. głowe trzyma sztywno,siedzi ładnie ale musi być podparta jeszcze bo leci na boki..,strasznie się ślini,wkłada wszystko co możliwe do buzi,z pozycji lezącej dźwiga głowe do wstawania,podniesie sie jak chwycisz ją za rączki.na brzuszek jeszcze sama sie nie przekręci ale próbuje juz kombinować..od dwóch dni jak wyciśgniesz do nij rączki robi to samo-bardzoooo mi sie to podoba.. jedyne co mnie martwi to bardzo mało gaworzy, cała reszta super.

Gość gość
o następna...pułmusk

Gość gość
Moj duzo gaworzy rano do zabawek :)

Gość gość
umią czy umieją... ale :) siedzi posadzony, stabilnie i nie spada, podnosi sie sam do polowy, opierając sie bokiem na łokciu, jeżeli czegoś się złapie usiądzie sam, przystawiony do barierek stoi., przy podaniu palców do siadania często odrazu wstaje, omijając pozycję siedzącą. nie przewraca się ani z pleców na brzuch ani odwrotnie. trafia już precyzyjnie ręką w co chce, sam wkłada sobie smoczek do buzi, czasem dobrą stroną, czasem drugą ;) śmieje się, poznaje ludzi, głosy, nawet na skype rozpoznaje twarze. gorzej u nas z zajadaniem i rozszerzaniem diety, ale wszystko podgonimy :)

Gość mój umie
wydzierać się jak jest sam w pokoju, płakać bardzo bardzo bardzo jak jest głodny, marudzi·c przed snem i wstawać bardzo wcześnie rano ;) Z prawdziwych umiejętności to fajnie mówi, szczególnie na spacerach, ciagle spiewa "aaa aaa aaaa gaa aaa ga ga ga " itd. Pieknie sie usmiecha, próbuje sie przewrócić na brzuszek ale mu nie wychodzi, trzyma zabawki i przeklada je z reki do ręki, ale jeszcze niezgrabnie.

Gość mój umie
zapomniałam dopisać, że potrafi ładnie spać w nocy!

Gość gość
Umia czy umieja? Mozgi? :)

Gość gość
Moj tez spi dlugo od 8 do 12 godz. Szok :)

Gość gość
Moja wczoraj skończyła 4 miesiące i potrafi : -obracać się z plecków na brzuszek -ciągnie główkę do siedzenia -trzyma sztywno głowę -głośno się śmieję -poznaje twarze i wodzi wzrokiem za zabawkami -trzyma grzechotki w rączce - wszystko " gryzie " i potwornie się ślini Jedyne co mnie martwi to że mało gaworzy ale gada po swojemu "aaa" więc może ma czas jeszcze na "ggg" i "gugu" i to że nie łapie w rączki nóżek .

Gość gość
Moj na golaska przed wieczornym kapaniem szaleje strasznie.... wygina sie krzyczy gaworzy mega aktywny, gdzie przez caly dzien jest spokojny

Gość gość
Moj na golaska przed wieczornym kapaniem szaleje strasznie.... wygina sie krzyczy gaworzy mega aktywny, gdzie przez caly dzien jest spokojny

Gość gość
Nie za mało potrafi ??

Gość gość
umi! :D

Gość gość
moja zuzia ma bezmózgowie :(

Led, Twój synek ma 5 miesięcy? Moja córka ma 6,5 i umie wszystko to co Twój syn plus pełzanie i stawanie na czworakach i na głowie. I powtarza sylaby "mama" i "baba". Brzmi to mniej więcej tak "mamamamamam" :D.

Gość gość
5 z haczykiem :) a pełzanie? nie wiem czy to tak nazwać... jakoś ukradkiem, kiedy nie widzę potrafi przemiścić się z punktu A do B, myśle, że polega to na podciąganiu się :D na czworaka jeszcze chwila, póki co podnosi się na rękach.

Gość gość
to ze dziecko sie smieje albo wodzi oczkami za przedmiotami to normalne juz u miesiecznych dzieci, wiec nie ma co sie jarac

Moja córka potrafi -przekrecac się z pleców na brzuch i odwrotnie -wodzic wzrokiem za osobami oraz przedmiotami -rozpoznaje znajome osoby i uśmiecha się do nich -śmieje się z głos -łapie się za stopy -przekłada zabawki z raczki do rączki -reaguje na imię -"pelza" tzn potrafi przemiescic się z punktu A do punktu B blisko oddalonego np do zabawki która leży przed nią -wszystko co ma w raczkach ląduje w buzi -główkę dźwiga jak "stara" :-P

Gość gość
Moja jak miala 5miesiecy to potrafiła: -obracac sie z brzucha na plecy i z pleców na brzuch -lapac przedmioty -wkladac wszystko do buzi -rozpoznawac znajomych i usmeichac sie do nich -smiac sie w głos -podciagac sie do siadu -przesuwać sie do tylu -gaworzyc -lezac na brzuchu unieść obie rece i utrzymywać dalej glowe i tułów w gorze

4,5 miesiąca i umi :D :D -przekręcać się z pleców na brzuszek. ale odwrotnie jeszcze nie - głowę trzymać sztywno -trzymana za rączki podnosi się do siadu - łapie za stópki - głośno gaworzy i się śmieje - trzymać coś w rączkach