Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

problem z zębami

Polecane posty

Gość gość

, mam problem. bolą mnie zęby, na górze z przodu, nie mogę jeść gorących potraw, picie czegokolwiek sprawia ból, nawet po dłuższym pobycie na mrozie jest dotkliwy ból. leczyłem sie na nadwrażliwość, ale bez efektów. dodatkowo zęby te są brzydkie, nie są białe i są bardzo krzywe. nie stać mnie na aparat. postanowiłem pozbyć sie swoich zębów i je czymś zastąpić. bolą mnie dwójki i jedna jedynka. mam wrażenie ze sie ruszają. jedynki nachodzą na siebie. trójki wystają do przodu, wygląda to okropnie. i ten ból. mam 23 lata, jestem mężczyzną. co polecicie? most, koronki, proteza?

Gość gość
amputację głowy :O 23 i takie problemy..trzeba było o nie dbać w dzieciństwie.

Gość gość
najlepiej skonsutuj to z dentystą, bo wiele mozliwości zależy nie tylko od stanu zebów, ale i dziąseł. osobiście myślę, że koronki to dobra rzecz

Gość gość
idź do dobrego dentysty, on C***oradzi najlepiej co z tym zrobić?

Gość gość
na ortodontę mnie nie nigdy nie bylo stać. a ubytków wiele nie mialem, dbałem o zęby na ile mogłem. kolor zębów jest naturalny. z nadwrażliwością walczyłem u kilku dentystów od czasów gimnazjum. proszę o konkretne opinie a nie ocenianie mojej osoby i wtrącanie sie w przeszłość

Gość gość
taki mam zamiar, by udać sie do dentysty, ale powiedzcie, który pomysł jest najlepszy? koronki?

Gość gość
Współczuję, brzmi to bardzo nieciekawie. Nie konsultowałeś się z dentystą? Przecież on Ci najlepiej doradzi. Na nadwrażliwe zęby są specjalne pasty m.in. chyba sensodyne, mi kiedyś pomogła. ;) Co do krzywości to myślę, że szkoda wyrywać zęby. Odłóż sobie pieniądze na aparat. Zacznij oszczędzać już dziś, a do tego czasu nie uśmiechaj się zbyt szeroko. :) Wypróbuj też past wybielających.

Gość gość
Trzeba było dbać w dzieciństwie? A co on biedny mógł zrobić? To rodzice powinni zadbać i szkoda, że tego nie zrobili, ale różne są sytuacje życiowe, nie wnikam.

Gość gość
Dentysta C***owie czy najlepsze są koronki, czy co innego. Powie też co ile kosztuje i zdecydujesz na co możesz sobie pozwolić. Tylko te koronki i tak powinny być zbliżone kolorem do reszty zębów, chyba że planujesz wszystkie wybielić. Weź jednak pod uwagę to, że zazwyczaj takie zabiegi niestety trochę trwają, bo właśnie trzeba dopasować kolor zębów, poza tym możliwe, że co parę lat będziesz musiał je wymieniać, bo się zużywają.

Gość gość
aparat raczej odpada, poprostu nie stać mnie. myślę tez, ze zanim włoże aparat, musze mieć super zdrowe zęby, niestety sensodyne ani inne pasty mi nie pomogły. dostalem jakiś drogi specyfik od lekarza który pomagał na kilka godzin. wiem, że proteza czy koronka to juz problem, że co jakiś czas trzeba bedzie wymienić, ale wolę to niż ten ból. przyzwyczaje sie. i będę wyglądać troche lepiej, naucze sie uśmiechać pokazując zęby. dzięki wszystkim za zainteresowanie, piszcie jeszcze proszę, jeśli ktoś ma zdanie :-)

Gość gość
naprawde chcesz wyrwac zywe zeby?przemysl to.a probowales nalozyc warstwe szkliwa? albo licowki?skoro sa przyklejone to moze tez chronia przed bolem.generalnie jak juz chcesz wyrwac to najlepsze implanty,ale chyba 2 tys od sztuki

Gość gość
moja kuzynka ma straszna paradontoze.w jednym miejscu dziaslo opadlo bardzo mocno.tam lekarz jej posztukowal cos na korzeniu,zeby nie bolal.po prostu taka warstwa ochronna.odtad nie ma problemow.fakt faktem to bylo w niemczech,ale moja mama w polsce tez czasem naklada szkliwo,rowniez z powodu paradontozy.

Gość gość
dzięki wszystkim! :-) wiem, ze to brzmi nierozsądnie, ale to chyba najlepszy pomysł, żeby raz na zawsze mieć spokój i z bólem i z estetyką. może mam pecha do dentystów, ale na okolice wszystkich juz odwiedziłem z tym bólem, mówią, że jest w porządku i zalecają pasty lub inne rzeczy na nadwrażliwość, tak jak mówię, nic mi nie pomogło na dłuższą metę. musiałbym myć zęby co godzinę taką pastą typu sensodyne a i tak gdybym ugryzł powiedzmy loda na patyku to bym krzyczał.