Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaman tu mi bejbi aha ahaaha

ile placicie w bloku za ciepłą wodę

Polecane posty

planuje zakup mieszkania w bloku, a dowiedziałam się ze m3 cieplej wody kosztuje 30zł :O teraz mieszkam z rodzicami w domu na wsi i pelna wanna to norma, no a tu lipa ile wiec zużywacie cieplej wody na osobe?

up

Gość gość
ja mieszkam w bloku i płacę za wodę tyle ile jej złurzyje więc tak koło 60 a 100 zł

Gość gość
Masz złe info, prędzej 3 zł niż 30.

Gość gość
Ja złurzywam 70 metrów, płacę tszysta złotych.

Gość gość
eeeeeeeeetam jakie 60-100 zł ???? W Warszawie, gdzie jak wiemy wszystko najdrozsze płace miesięcznie 6 zł od łebka za ciepła wodę i 4 od lebka za zimną i kanalizacje. Raz na pół roku jest rozliczenie zużycia i zwykle mam nadpłatę

Gość gość
ja mam mieszkanie i jest tak jak autorko piszesz. m3 cieplej wody z mpecu kosztuje 30zł. rachunek (mam prysznic) mam 100zł zza ciepla i zimna wode (z tym ze m3 wody zimnej mam tez w czynszu)

Gość gość
a temu wyżej chyba rozum się "złużył" :(

Gość gość
skąd ty 30 zł wzięłaś za m3??? Chyba na 10 osobową rodzinę rachunek a nie za m3 Codziennie kąpię się w wannie, wiec zużycie duże i płacę tyle co napisałam wyżej

Gość gość
Ją płace 20zł za SAMO PODGRZANIE m3 ciepłej plus cena m3 zimnej. Faktyczna cena to około 26zł za m3 ciepłej.

Gość 42edwlarisa
eeee nie wiem, nie interesuje mnie to

Gość gość
ok 100 zł na miesiąc w 2 osoby.płacimy ponad 10 zł za metr wody+odprowadzenie ścieków.Mieszkamy na wsi.....

Gość gość z wcześniej
Chciałam napisać, bo właśnie odebrałam nowe rozliczenie ale widzę, że z analfabetami nie ma co pisać i szkoda czasu.

Gość gość
takie są ceny to tyle płacimy.Nam scieki do rowu nie wypływaja....

Gość 42edwlarisa
za to ty ewidentnie nie wiesz, ile kosztuje słownik ortograficzny :-O

Gość gość
a ja widzę ze ty nie masz pojecia jak się pisze poprawnie:-) dlatego mamy takie rachunki bo za każdy zyzyty metr wody płaci sie metr za scieki.Czyli 5m wody +5m scieków. a jak nie wierzysz to wejdż sobie na wodociągi SZCZECINEK i przeczytaj ile sie płaci

Gość gość
skąd ty 30 zł wzięłaś za m3??? --- taka jest stawka, przeciez sobie nie wymyslilam. pierwsze slysze za to zeby ktos za ciepla placil 6 :p chyba za metr zimnej, a podgrzanie elektryczne

Gość gość
p******ą głupoty.Musza nie płacic za scieki

Gość gość
taaa, 6 zł od łebka za kąpiele w wannie. jasne.

Gość gość
6zł? chyba jak sie raz w miesiący w tej wannie kapiesz

Gość gość
a ile jedna osoba zużyje m3 ciepłej wody na miesiąc? bo jak powiedziałam w domu, ze 1m3 na osobe to mnie wybrechali moim zdaniem to wystarczająco dużo- codziennie szybki prysznic, mycie rąk i naczyń (zimnej wody nie licze, moczenia się w wannie tez)

Gość kolorowa1234
Mam przed sobą wydruk ze spółdzielni. I tak: -podgrzanie wody 22 zł/m3 - woda i ścieki 7,69 zł/ m3

Gość gość
Ja sie mieszcze w 1m3, prysznic baterie z perlatorami i naczynia sporadycznie bo mam zmywarke

Gość gość
Ja mieszkam w Zabrzu, za 1 m3 czyli kubik cieplej wody place spółdzielni mieszkaniowej 39 zl wiec nie narzekajcie.

Gość gość
Ja płacę prawie 12 zł za m3. Żeby mieć ciepłą wodę to muszę ją sobie podgrzać w piecyku. Ścieki chyba są w tych 12 zł

za podgrzanie cieplej wody aktualnie 59 zł za m 3 . to jest tragedia tak nie powinno byc tym bardziej ze ponoc gaz teraz podrozeje o 25 % i bedzie jeszcze drozej.

Witam mieszkam w Jedliczu . Prosze o pomoc co zrobic mieszkam w bloku i oplaty za podgrzanie ciepłej wody to 59 zł za m 3 ,dodatkowo kubik wody zimnej to 12 zł wiec za 1m3 cieplej wody placimy ok 70 zł , to rozboj w bialy dzien. Czy ktos ma podobny problem

Gość gość
A ja podgrzewam bojlerem, chodzi non stop. Za prąd płacę niecałe 100 zł

Gość Sabka12309
a to tez w boku masz ten bojler ? u nas sa dwa odzielne liczniki do wody zimnej i cieplej w lazience i dwa odzielne do cieplej w kuchni .to trzeba by bylo pewnie przerabiac cos do podlaczenia bojlera

Gość gość
u nas 5 osobowa rodzina zużywa 150 m3 zimnej wody i rozliczenie mamy raz w roku płacę ok. 1000 zł . Mieszkamy w domu jednorodzinnym podgrzewam bojlerem więc cieżko wyliczyć ile zużywa prądu , ale tak mniej więcej obliczam moc 1500 w. dziennie pracuje 2,5h czyli 75 godzin miesięcznie x 1,5 kw = 113 kw x0,7 zł czyli około 80 zł miesięcznie więc ok . 1000 zł rocznie czyli wychodzi mi ok. 2000 zł za wode ciepłą + zimną + kanalizacje przy 5 osobowej rodzinie ;)