Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

brokeninside87

Polecane posty

Bo się możesz syfem zarazić ;) Poza tym ja np. nie związałabym się z facetem który sypiał z koleżankami bo nie podobałyby mi się jego zasady moralne. Nic z tym złego, że jemu to pasuje, ja bym go po prostu nie chciała bo to sprzeczne z tym jak ja się zachowuję i czego oczekuję. Teraz rozumiesz?

Broken, wytłumaczyłam Ci, a że nie rozumiesz to nie mój problem. Skoro ktoś ma "kodeks" i go łamie to jest złe. Ty nie musisz mieć takiego kodeksu i możesz zrobić loda BSA jak Cię poprosi, w myśl mojego to będzie niemoralne w myśl Twojego dobre. ­ Tylko zbiór zasad którym ja się posługuje, jest bardziej powszechny więc więcej ludzi oceni robienie loda kolegom jako niemoralne.

bsa - a skąd ty wiesz czy ja ciągle gadam czy nie? :D Przecież mnie nie znasz, nie wiesz jak na co dzień się zachowuje :D

broken - bingo. Moralność to produkt społeczny. Można też mieć własne zasady moralne, ale trzeba się liczyć z tym, że ktoś może je negatywnie ocenić.

Broken, nie udawaj głupszej niż jesteś. Oczywiście, że moralność jest zależna np. od kręgu kulturowego, więc od "mniemań" innych. Dla Ciebie g**** na kobiecie może być niemoralny, a pojedź do Indii i sprawdź czy faceci tamtejsi też tak myślą.

tak sobie po prostu badam przykład, bo rzuciłaś go tak, jakby był klasycznym przykładem zbrodni;) choć wszyscy wiemy, że w przypadku osób seksualnych lód koledze to po prostu mało popularna w rozmowach, ale popularna wszędzie indziej PRZYSŁUGA.

broken - ale to czy bierzesz pod uwagę czyjeś cierpienie też zależy od Twoich zasad moralnych. Np. 10 letnia dziewczyna wydawana za mąż też cierpi, ale w wielu kulturach nie jest to nic niezwykłego.

jeśli moralność to produkt kulturowy to wyślijmy tym facetom z Indii list, że szanujemy ich kulturę i żeby g****ili więcej:D

Moorland-Sama przecież pisałaś że jesteś gadułą i cięgle gadasz, czy to podczas jazdy czy w towarzystwie. Ale jesteś kobietą, to jest normalne, każda baba cięgle miele jęzorem, spotykam się z tym na codzień. Baby tylko szukają ofiary aby coś gadać, dlatego tak lataja do lekarzy, psychologów i sklepów gdzie jest obsługa, bo tam mogą dużo gadać i gadać i gadać i gadać i tak do usranej śmierci. K****, że wy nawet przez godzinię cicho nie umiecie być. Wystarczy że ja mówię , uhmm, uhmmm i to kobietą wystarcza aby gadały nawet przez 8 godzin cięgle.

Broken, jak mowiłam, może Ty się tak odwdzięczasz kolegom. Ja jak już postawię flaszkę a nie penisa :P I nie twierdź proszę Cię, że wiesz lepiej co wszyscy robimy bo to żenujące. ­ Broken, Co tych facetów obchodzi cierpienie kobiety, skoro dla nich nie jest to nic złego?

broken - myślę, że doskonale rozumiesz o co chodzi. Po prostu zasady moralne jakie ktoś przedstawia zależą od tego jak został wychowany. Trochę "bliższy" przykład - jeżeli ktoś był nauczony, żeby donosić kiedy inni kłamią i szokują to doniesie szefowi jak inny pracownik zrobi przekręt. Dla innej osoby z kolei to donosicielstwo jest niemoralne. ;)

czyli po prostu wychowanie=rozgraniczenie zło/dobro czyli jak moi rodzice są s*********i to ja i tak nie mogę tego pojąć jeśli moralność jest subiektywna, to w ogóle nie ma sensu używać tego przymiotnika w rozmowie. bo w robieniu loda koledze tak naprawdę nie ma nic złego,a u seksualnych to raczej miłe przeżycie, nic więcej.

A ja myślę, że Broken serio nie wie o co chodzi i nie ma sensu dalsze tłumaczenie.

bsa - i myślisz, że bycie gadułą oznacza faktyczne mówienie non-stop? Podczas jazdy mogę godzinę rozmawiać i godzinę patrzeć w okno bez słowa. Zdarza mi się iść na spacer, przytulić i nic nie odzywać. Fakt faktem, jak za długo siedzę cicho to się mój partner pyta czy wszystko w porządku, ale to nie znaczy, że nie potrafię leżeć na łóżku i patrzeć się w oczy bez nawijania. ;) Śmieszne masz wyobrażenia o ludziach, strasznie jednowymiarowe.

Prosty wasz przykład, zamiast robić lody swoim facetom i uprawiać seks, to wy wolicie gadać na kafe.... K****, gdyby ja miał was w łóżku, to bym komputer przez okno wyrzucił i was ****** ile wlezie, a wy wolicie kafeterię i p*******ć o d***e marynie.

Naprawdę, Ty i BSA pasujecie do siebie, oboje lubujecie się w twierdzeniach co kto robi, czy to lubi i jak popularne to jest. A wszystko oparte na twórczości Waszych mózgów.

broken - robienie loda koledze przedstawia cię jako osobę luźno podchodzącą do seksu, prawdopodobnie niezdolną do monogamii, lekkomyślną i potencjalnie zarażoną jakimś syfem. Dwa pierwsze punkty dotyczą moralności, cała reszta praktyczności. Cała filozofia seksu oralnego z kolegami ;)

BSA, na szczęście jak ktoś jest w pracy to mi laptopa wyrzucić nie może :P Więc u mnei przykład nie trafiony.

A ja myślę, że Broken serio nie wie o co chodzi i nie ma sensu dalsze tłumaczenie. x argumenty Ci się skończyły. wychowano Cię tak, że robienie loda koledze to d****arstwo a mnie wychowano tak, że seks z kajdankami lub oral to d****arstwo, a mimo to nie uważam, by to było złe. a poza tym uważam, że bycie z kimś w związku jest niemoralne, bo dopóki jest się wolnym, nie trzeba kłamać. i gdzie jest moralność?:)

bsa - u mnie dochodzi pierwsza, to, że ja mam czas się jeszcze wyspać, nie znaczy, że mój partner który musi wstać przed 5 jest w tej samej komfortowej sytuacji. Nie każdy o******la się tak jak ty bo nie ma płytek do układania w zimie.

broken - weź jeszcze pod uwagę, że pewne cechy wstępują często (nie zawsze) razem. Więc jeżeli ktoś uprawia seks z byle kim kiedy jest sam to prawdopodobnie będzie to robić również w związku. ;)

krwawa-Pracujesz na kafe? Tylko nie mów że pracujesz na kamerach... Bo jak tak, to c*****y z ciebie pracownik...

Moja moralność cały czas się jakoś trzyma ;) ­ Tak samo dla mnie prostytucja jest niemoralna, ale nie latam i nie wyzywam od dziwek. Podobnie z aborcją itd mam po prostu swoje zdanie i wedle niego oceniam. To, że ktoś uważa inaczej, i ma do tego prawo, nie oznacza, że ja mam bezwarunkowo chłonąć jego wzorce. I nie wiem co mam tutaj więcej do argumentowania. Tym się różni właśnie tolerancja od idiotycznej poprawnośc***olitycznej, gdzie każdemu liżesz d**ę i przyklaskujesz wszystkiemu bo przecież "w myśl jego przekonań to może być dobre i moralności nie ma". Zasady i wartości są póki ich ktoś przestrzega i w nie wierzy.

Ja aktualnie nigdzie nie pracuję. Ktoś inny jest w pracy teraz.