Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki krem pod pieluszkę

Polecane posty

Gość gość

Czym smarujecie skórę dziecka pod pieluszką? U większości znajomych widzę sudocrem, ale czy faktycznie najlepszy? W drogeriach też jest mnóstwo kremów, praktycznie każda firma dziecięca ma taki w swojej ofercie. Coś polecacie/odradzacie?

Gość gość
sudocrem nie, nie, nie.. to jest lek! stosuje się go w przypadku odparzeń czy odleżyn. a nie profilaktycznie! Najlepiej nie stosować NIC, a jeśli już to mąkę ziemniaczaną, puder Nivea, maść Bepanthem. Ziajka, Alatan (czy jakoś tak) nie widzę sensu smarowania dziecka przy każdej zmianie pieluszki.. albo tylko na noc (jeśli nie zmieniamy pieluchy), albo jak wystąpiły odparzenia.

Gość gość
hmm, to mnie zaskoczyłaś. Wszystkie mamy które znam smarują pachwiny kremami przy zmianie pieluszki (a nie sądzę, żeby te wszystkie dzieci miały non stop odparzenia). Z tym sudocremem też się kiedyś zastanawiałam, bo też mi się wydaje, że to preparat raczej specjalistyczny. No ale u nikogo z moich znajomych nie widziałam żadnego zwykłego kremu typu penaten, nivea itd. A w drogeriach tego mnóstwo.

Gość gość
I to jeszcze taką grubą warstwę dają! A jak czytałam ulotki tych "normalnych" kremów, to na każdym jest napisane, że cienką warstwę dawać, taką do wchłonięcia. Wychodzę z założenia, że nikogo nie krytykuję, bo sama nie mam jeszcze dzieci i doświadczenia, ale już niedługo urodzi mi się maluszek i od nadmiaru sprzecznych informacji robi się mętlik w głowie :/

Gość gość
ja mam linomag

Gość gość
Balneum cream wymiennie z bepanthen i alantanem. Czasem linomag. Sudocrem mam ale jakoś nie używam. I jakiś nivea do pielęgnacji skóry pod pielucha. Używam wszystkiego na zmianę czasem nic nie używam dla odpoczynku.

Gość gość
Ja stosuje tylko od czasu do czasu krem bambino, bepanthen i mąkę ziemniaczną. Napewno nie robie tego przy każdej zmianie pieluszki bo co skoro ma zdrową skóre?

Ja smaruję Bepanthenem, ale tylko po kupie, czyli raz dziennie. Nie widzę potrzeby częstszego smarowania, skoro pupa jest zdrowa. Mała nie miała do tej pory żadnych odparzeń ani innych pieluszkowych dolegliwości.

Gość gość
Dziewczyny polecam w 100% krem ochronny przeciw odparzeniom firmy ALLERCO. U mojego synka efekty były widoczne już po pierwszym użyciu.

Gość gość
Ja nie używam żadnego kremu. Mały nie ma odparzeń, więc smarowanie się profilaktycznie chemią jest bez sensu

Gość gość
Nie zgadzam się. My używaliśmy na początku Bepanthen Baby, ale był beznadziejny. Dodatkowo ilość/cena masakra. Za namowa koleżanki, która ma 3 dzieci przeszliśmy na Sudocrem. Efekt rewelacja!! Żadnych odparzeń, zaczerwienień, nic. Zdecydowanie polecam, używamy ponad rok :)

Gość gość
Mustella krem pod pieluszke. Jest najlepszy

Gość gość
linomag

Gość gość
tak jak pisze część dziewczyn-ŻADEN! dopiero jak coś się dzieje to stosuje Sudocrem. Dwa razy w ciągu pierwszego roku była potrzeba.

Gość Tygrysica85
Ja mam teraz z woskiem pszczelin m.in. Bebble, lekko ponad 10 zł hhe ale chyba tylko w aptekach

Gość berulka
Krem pod pieluszkę Bebble faktycznie jest dobry - kosztuje cos wlasnie w takich granicach jak napisalas jest bardzo dobry zadnych odparzen nie ma ani nic takze mamusie warto sie wybrac po niego do apteki!