Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wiem żałosne chyba się zakochalam w kafeterianie

Polecane posty

Gość gość
krwawa - no jasne, to daje doskonale podwaliny pod naprawde silna wiez....sugerujesz ze osoba ktora zauroczy sie druga na podstawie wygladu jest w stanie stworzyc trwala relacje?

Sugeruje, ża na podstawie pisaniny NIE WIESZ JAKI KTOŚ JEST tylko samemu Tworzysz jego obraz wg swojego widzimisię. Nawet kłamstwa nie jesteś w stanie wychwycić, co przy kontakcie realnym jest latwiejsze. Jakby było jak mówisz większość takich znajomości trwałaby długo a dziwnym trafem tak nie jest. ­ A to, że Ty jak się z kimś spotykasz od razu wyłącznie patrzysz na wygląd i tylko od tego zalezy Twój pociąg do danej osoby nie oznacza, że każdy tak ma. Nie oceniaj innych według siebie.

Gość gość
w realu tez klamstwa nie wykryjesz

Gość gość
Nie wg widzimisie, tylko na podstawie przeslanek w rozmowach o bardzo zdefiniowanych i konkretnych tematach. Klamstwo tak ma ze wyjdzie na jaw predzej czy pozniej, a wtedy to prosta droga do wlasciwego kroku... Nie patrze na wyglad, ale ma to swoj wplyw na caloksztalt relacji - jak u kazdego zdrowego czlowieka i nie ma co sobie wmawiac ze nie, tu w gre wchodzi biologia. A zasada jest prosta, ustalam sobie czego szukam, zalozmy, ze chce kogos niepijacego, wierzacego i pracowitego. Poszukuje kandydata w internecie, ktory na pierwszy rzut oka wydaje sie byc zgodny z zalozeniami i zaczynam dialog, w ktorym poruszam kwestie wybranych cech, poznaje zdanie drugiej osoby na to co wazne dla mnie. W zaleznosci od wynikow badania, kontynuujemy znajomosc lub nie. Po miesiacu i wiecej rozmow na takie tematy wie sie ze to osoba w ktora warto zainwestowac troche czasu lub nie i wtedy ewentualny bezposredni zwiazek ma jakies glebsze powody istnienia niz to, ze fajnie sie gada, o typowo p**dowatych typu wyglad nie wspominajac...

ze chce kogos niepijacego, wierzacego i pracowitego Od czasów wojny wymagania u niektórych niewiele się zmieniły.

Gość gość
to celowo podany oklepany przykład raczej...

W realu łatwiej kłamstwo rozpoznać, nie twierdzę, że zawsze. ­ I tą swoją metodycznością znalazłaś kandydata na męża? Bo rozumiem, że tak skoro zachwalasz tego typu podejście. Jeśli masz podejście, że chcesz najpierw zbudować relację a potem coś więcej to wpływ wyglądu nie ma znaczenia, bo kierujesz się swoim podejściem a ładne oczy nie sprawią, że po iluś spotkaniach dana osoba wciąż będzie np. zabawna. Przynajmniej mówię o moim doświadczeniu. ­ Może jestem dziwna, ale rozmowa na tematy takie jak wiara, podejście do związków itd dla mnie są normą. Skoro dla Ciebie poznawanie kogoś w rzeczywistości oznacza jedynie gadki o d***e maryny to współczuję. ­ Ale cóż, każdy ma swoje podejście, np. fobikom jest łatwiej chyba w ten sposób, jednak w obiektywizm pisaniny (to wciąż jest pisanina) nie uwierzę. To tak jakby twierdzić, że znasz mnie bo czytasz moje posty na kafe.

Gość gość
Z tym że nie chodzi o pitu pitu do telefonu a poważny związek z przyszłością...

Gość gość
Tak, znalazłam tak męża. I tylko tak szukałam. Odtracilam wielu na dzień dobry, bo wiedziałam czego szukam. Rozmowy w związku są za późno i też taka prawda że jaki by ich wynik nie był, często ma się go totalnie w d***e bo jakoś będzie...A nie ma być jakoś, a doskonale...

Gość gość
a ty znalazlas kandydata na meza? masz pewniaka ze sie ozeni`? nie gadaj ze wyglad sie nie liczy bo wiadomo ze sie liczy. jak facet nie pasuje to nic z tego. jak mam zrobic zebym sie przemogla bo nie umiem

kto mówi o rozmowach w związku? Mówię o normalnych rozmowach i klasycznym nawiązywaniu więzi w rzeczywistości. Jeśli się nie wstydzisz swoich poglądów nie ma przeszkód by rozmawiać o nich nawet ze znajomymi. ­ Ale cieszę się, że znalazłaś męża :) Grunt to stosować metody które nam pasują. ­ "a ty znalazlas kandydata na meza? masz pewniaka ze sie ozeni`?" Nie, bo raczej za ślubami nie jestem :D ­ "nie gadaj ze wyglad sie nie liczy bo wiadomo ze sie liczy. jak facet nie pasuje to nic z tego. jak mam zrobic zebym sie przemogla bo nie umiem" Może on C**** prostu nie pasuje nie z powodu wyglądu, a charakteru. Wtedy po co się zmuszać? Ciężko też się zmuszać do kogoś kogo nie znasz, przecież spotkania nie muszą od razu być randkami i prowadzić do niewiadomo czego, tylko warto jasno to zaznaczyć. Ewentualnie szukaj wedle porad tutaj :P

Gość gość
to sie szybko wie ze ktos pasi.

No to jak wg Ciebie szybko wiesz, to nie rozumiem problemu. Wtedy większą ilość kandydatów skreślasz nie musząc ich poznawać :P To kwestia Twojej filozofii.

Gość gość
nie musi byc tak zeby az c**a klaskala ale wiadomo szybko czy dajesz szanse czy nie. wyglad jest wazny i nie gadaj ze nie

Gość gość
czasami ludzie tak potrafia ze sie z czasem naucza albo przyzwyczaja i sie przemoga. ale to trzeba wiedziec jak. ja tego nie umiem.

Gość gość
Ja tez nie.

Gość gość
No i wiecie...ja jakoś nie narzucam się. Rano sprawdzam pocztę i jest, napisał:). Nie chce się ankręcać, ale ja z tych, którym dużo nie trzeba by się zabujac:P

Gość gość
No i tydzień minął a my dalej - kilka e-maili dziennie o wszystkim i o niczym. To już weszło nam w rytm dnia i nocy:)