Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

34 tc_brak czucia na brzuchu w jednym miejscu

Polecane posty

Gość gość

Witam.Jestem obecnie w 34 tc.Wczoraj wieczorem przypadkiem zauważyłam w jednym miejscu na brzuchu tak jakby slabiej czuje swój dotyk. Mam takie odrętwiałe miejsce na wysokości żołądka po prawej stronie pod piersią. Taki powiedzmy kwadrat 3cm na 3 cm. Czy miał ktos cos podobnego? Nie mam pojecia od jakiego czasu tak mam. Bolą mnie tez żebra po prawej stronie i zgłaszałam to lekarzowi, to powiedział ze to dlatego ze mały jest ułożony na prawą strone. Faktycznie czesto wypycha mi prawą strone brzucha az mam wrażenie ze skóra zaraz pęknie. Na wizycie byłam 4 dni temu i wszystko było ok.

Gość gość
Dodam ze czuje ruchy dziecka. I wszystko wydaje sie byc ok

Gość gość
No niestety bywa. Ja też miałam takie miejsca. Po porodzie przejdzie, ale nie od razu, po kilku miesiącach.

Gość gość
Dzieki za odpowiedz bo juz zaczęłam wpadac w panike. A wiesz moze od czego to moze byc? Pytałas swojego lekarza? W necie jest bardzo mało informacji na ten temat. Jedynie na forach ktos cos wspomni. Czy to przez rozciągnięcie skóry tak sie dzieje? Czy ucisk na jakis nerw? Jesli to nic groźnego to mogłabym to olac i nie zwracac uwagi na to bo tak przy normalnym funkcjonowaniu tego nieczuje, nie przeszkadza mi to. Dopiero jak dotykam sie w to miejsce to jest róznica w odczuwaniu tego dotyku.Tzn prawie nieczuje ze sie dotykam albo czuje duzo słabiej niz inne miejsca na brzuchu

Gość gość
Droga autorko, to jest ucisk na jakiś nerw. Ja miałam tak samo, tyle, że w palcach w prawej ręce- serdecznym i środkowym. Przeszło mi jakiś miesiąc czy 2 po porodzie.

Gość gość
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi. Włąsnie rozmawiałam ze swoja mamą i dziewczyna od niej z pracy miała w ciąży to samoi z czasem ten obszar bez czucia sie jej powiekszał.Przeszło po porodzie.Podobno to nic takiego