Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

olejek rycynowy na wywolanie porodu prosze o opinie

Polecane posty

Gość gość

Mam juz 2cm rozwarcia i tak sie zastanawiam czy nie przyspieszyc porodu. Slyszalam ze dobrze dziala olejek rycynowy- co o tym myslicie?

czytałam o tym na necie..ale ja bym raczej nie ryzykowała bo po co ?Maluszek wyjdzie na świat jak będzie gotowy..a jeśli lekarz zadecyduje wywołanie to przynajmniej będzie to pod kontrolą

Gość gość
chyba na wywolanie biegunki? cala caze jesz zdrowo i nie przyjmujesz lekow i naprawde bylabys w stanie uzyc olejku rycynowego na koniec?

Gość gość
A czemu nie?

Gość gość
kąpiel w gorącej wodzie w wannie....

Gość gość
a temu ze to metoda z 19 wieku, która moze spowodować poważne uszkodzenie jelit. Powodzenia

Gość gość
To czemu jest w sprzedazy? Nie chce wypic odrazu calej butelki tylko 1 lyzeczke

Gość gość
Po 1 łyzeczce nic sie nie wydazy- ani w jelitach ani w macicy... Jestem w 40 tc. wlasnie wypilam 2 lyzki stolowe tego specyfiku i czekam na efekty... W smaku jest jak ... Olej... Nie obylo sie bez odruchu wymiotnego... Fuj Czekam juz 1h15mun i na razie nic sie nie dzieje :/ Moje cialo jest juz w pelni nastawione na porod wiec polozna powiedziala ze jak bardzo chce to moge sprobowac. Ale niestety... Kobiety ktorych cialo nie jest jeszcze przygotowane na nadejscie potomka nie powinny go pic bo porod moze skonczyc sie cesarka..

Gość gość
Ja wam powiem ze bardzo glupio robicie. Polozne mi mowily zeby bron boze nie pic olejku rycynowego, bo dziecko moze oddac smolke i wieksze prawdopodobienstwo ze urodzi sie niedotlenione. Polecaly sex, cieple ale nie gorace kapiele, chodzic chodzic i jeszczd raz chodzic. No i masaz sutkow, mi akuray chyba nakrecil pierwsze skurcze.

Gość Chyba działa
Olejek (2 lyzki) wypiłam o 16:30... O 20 zaliczylam toalete (3razy) szału nie było...1,5h temu pojawily sie pierwsze skurcze, kazdy skurcz troszke silniejszy od poprzedniego. W tym momecie nie sa jeszcze zbyt silne. Troszke bola ale jeszcze im duzo brakuje by dzwonic do lekarza... Ach... Skurcze sa co 4 min i trwaja okolo 20-30 sek

Gość Czyscicielak
co za polozna powiedziala Ci ta głupotę o smółce!!?? Olejek rycynowy nie przenika przez lozysko i nie ma zadnego wplywu na dziecko!! Osobiscie wole poczekac na przyjscie syna w tradycyjny sposob... Po co przyspieszac to co i tak sie wydazy... Jestem 3 dni po terminie...

Gość wiem że można być zdesperowany
m ale bez przesady. Dziecko jak będzie gotowe to samo się potoczy, ja też robiłam co tylko przychodziło mi do głowy i po co z rozwarciem 2 cm chodziłam tydzień. myłam okna wymieniałam firany w całym domu myłam podbitkę na balkonie, szorowałam na kolanach , męczyłam się z dnia na dzień waliłam spacery po 5 km. Aż 11 dni po terminie jak już się zaczęło to poszło z grubej rury:)

Gość gość
mi dali rycyne w szpitalu na przeczyszczenie,nic z tego nie wyszło za to pojawiły się skurcze

Gość gość
Haha ...rycyne jej dali w szpitalu... Moze chcieli sie Ciebie pozbyc!!!! Haha Rycyna jest smiertelnie trujaca gościu...

Gość gość
A ja polecam sex,u mnie pomogło,sex o 20 a 3 30 w nocy odeszły mi wody,tak doradzila mi koleżanka, poskutkowało,powodzenia

Gość gość
Haha ...rycyne jej dali w szpitalu... Moze chcieli sie Ciebie pozbyc!!!! Haha Rycyna jest smiertelnie trujaca gościu... X matko jestes az tak tępa, u nas w regionie mówi sie tak potocznie na olejek rycynowy,nie napiszesz wprost to tępa dzida nie zrozumie,masakra