Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Łysienie wypadanie wejdzcie prosze

Polecane posty

Gość gość

Czekam na wyniki hormonów. Podejrzewam u siebie łysienie androgenowe. Mam na razie wynik testosteronu - 8,65 przy normach od 8,40 do 48,10. A prolaktynę mam równiutko w połowie skali między najwyższym a najniższym. Skoro mam taki niski testosteron to mogę mieć AGA? Czekam jeszcze na DHEAS i androstendion. Dodam, że od prawie roku biorę Regulon. Mogę mieć już chociaż małą nadzieję, że to nie androgenne?

Gość gość
upppp

Gość gość
łysa pała nie jest zła, no nie trzeba się czesać, oszczędza się szampon i wodę, zdejmują czapkę, wszystko jest ok. Zastanów się :P

Gość gość
a tarczyca i anemia wykluczone? bierz kwas foliowy i obserwuj :)

Gość gość
miałam podobnie,włosy przy myciu wypłukiwałam z wodą,dosłownie,o czesaniu nie wspomnę,nic nie pomagało, w aptece farmaceuta dał vitapil kazał brać po 2 tabletki na raz i 2 razy dziennie po tabletce samego skrzypu do tego szampon Biovax ten brązowy na przemian stosować z szamponem Radical i stosować odżywkę radical i kurczę na drugi tydzień wypadać,wypadały mniej a po miesiącu normalnie kilka sztuk. Spróbuj, ja polecam.

Gość gość
tak, tarczyca w porządku i anemii też nie mam

Gość gość
dhea so4 też w normie

Gość Siuup
Tyle jest przyczyn wypadania włosów że ciężko powiedzieć jak jest u Ciebie. Badania to dobry sposób by się tego dowiedzieć. Ale też musisz się liczyć z tym że nie wszystkie przyczyny wypadania włosów są znane ;/ https://www.youtube.com/watch?v=dxU4g21YEuI

Gość gość
Ja zaczalem lysiec w wieku 19 lat. Dzis mam 40 i jestem lysy. Kilka dni temu czytalem artykul specjalisty od przeszczepów wlosów w nim wypowiadal sie ze 95 procent lysienia jest typu androgennego a pozostale 5 to inne przyczyny. Widze ze robisz wszystko by sie przekonac ale w koncu zrozumiesz ze to androgenne jednak i sie pogodzisz z tym.

Gość gość
Z łysieniem da się wygrać. Nikt mi nie powie, że nie. Najlepiej jak najszybciej rozpocząć kurację pod okiem dobrego lekarza, który zna się na rzeczy. Na blogu dr Brumer wyczytałam, że łysienie da się już skutecznie leczyć osoczem bogatopłytkowym lub jeszcze lepiej własnymi komórkami macierzystymi pacjenta. Może to jest pomysł? : http://urszulabrumer.pl/wcale-nie-musisz-byc-lysy-5-pytan-od-pacjentow/

W walce z łysieniem skuteczny jest minoksydyl. x Przypominam, że to nie sam testosteron powoduje łysienie a jego metabolit dihydrotestosteron. x x W zeszłym roku odkryto, że bezpośrednią przyczyną łysienia jest wzrost stężenia prostaglandyny d2.

Gość Marek Turka
>>>No i mnie dopadło to dziadostwo. Włosy zaczęly mi wypadać jakieś 2 -3 lata temu. Z czasem na czubku głowy zaczelo być ich coraz mniej. Wtedy też zacząłem próbować różnych szamponów, odżywek, magicznych mikstur. Teraz już mogę powiedzieć co jest kompletną bujdą a co naprawdę działa i jest SKUTECZNE ...http://stop-lysienie.pl <<< :)

Gość doraaaaaa
tez zaczely mi wypadac wlosy, lazilam do dermatologa co troche przystopowalo wypadanie ale ciagle bylam na jakis szamponach dziwnych itd. w koncu zmienilam miasto i lekarza-nowy dermatolog powiedzial ze moze mnie leczyc ale zebym najpierw poszla do ginekologa- endokrynologa. jestem w fazie diagnostyki.