Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dziewcyzna

Dieta bez węglowodanów

Polecane posty

Gość Dziewcyzna

Witam. Chcę schudnąć około 15kg , polecono mi dietę bez węglowodanów i mogę jeść tylko mięso, warzywa.. Muszę unikać nabiału, mleka, serków białych, żółtych, wszystkich owoców, słodyczy itp ziemniaków, kaszy, ryżu, pieczywa :/ Czy tak już zostanie do końca życia ;p czy można później wprowadzić te produkty w życie tylko oczywiście jeść je z umiarem. Proszę o pomoc! Dziękuję

Gość goscia
warzywa to tez weglowodany. unikaj slodyczy i potraw macznych PRZEDE WSYSTKIM. to co podajesz jest zbyt drastyczne, chyba, ze jestes uczulona na nabial, owoce, kasze. . zimniaki i ryz, a takze kasze, sa bardziej tuczace od warzyw, ale sa zdrowsze od wszelkich potraw macznych. . mozesz zrobic sobie ze 2 tygodnie takiego unikania, jak piszesz, ale na cale zycie to jest niemozliwe. . jedz chude i nieprzetworzone miesa, najlepiej pieczone, oczywiscie bez zadnych panierek : ryby, piers kurza i indycza, chudsza wolowina i wieprzowina. jezeli jesz tlustsze mieso, to koniecznie z ogromna iloscia zielonych warzyw. . unikaj wszystkiego co sztuczne, bo organizm, tylko odklada natluszcz, czyli np. margaryny, masla roslinne, serki topione. z nabialu bialy ser i jogurt naturalny sa calkiem wskazane, bo bialy ser to dobre zrodlo bialka, a jogurt wspomaga procesy trawinne i przemiane materii. ale uwazaj, zeby jogurt nie byl dosladzany. . to na razie tyle, pytaj, jakbys chciala wiedziec cos jeszcze :)

Gość Agnieszka13
Moim zdaniem najlepszą dietą jest zwiększenie ilośc****siłków ale za to bardzo małych i lekkich, tak żeby nie doprowadzać do uczucia głodu i nie rozpychać żołądka dużymi posiłkami. Ja to stosuję i polecam. Z tym że odżywiam sie też lekko czyli sałatki, dressingi, ryż, ryby itp. Osbiście nie mam czasu na przygotowywanie potraw więc do pracy przez foodpanda zamawiam potrawy. I radzę osobiście jeść dużo ryb, bo to bardzo wzbogaca dietę.

Gość gość
Ja schudłam 35 kg i nie stosowałam żadnej drastycznej diety.I przede wszystkim waga już nie wraca::-zaczęłam jeść zamiast trzy razy dziennie obficie,6 razy dziennie małe porcje,całkowicie zrezygnowałam z rzeczy słodkich,typu cukierki,ciasta ,ciasteczka.Nie jem posiłków po godzinie 18,jeśli czuję głód jem jabłko,banana lub piję niegazowaną wodę,zastąpiłam cukier stevią,można ją dostać już i w sklepach ze zdrową żywnością i w niektórych marketach,jem dużo kaszy jaglanej i gryczanej,one "czyszczą jelita.Piję dużo kwaśnego mleka,piję herbatkę z malwy białej,łusek cebuli i z niewielką ilością morszczynu.Stosowałam dietę rozdzielną - nie jadłam np.ziemniaków,klusek itp,z sosami i mięchem ociekającym tłuszczem,bo to właśnie tłuszcz powoduje odkładanie się tłuszczyku na bioderkach.Osobno zjem kilka ziemniaczków,osobno mięso na parze przyrządzone,osobno wyeliminowywałam z kuchni śmietanę i majonez np.mizeria,sałatki - zastąpiłam ją jogurtem greckim.Nie jem smażonego - staram się wszystko albo piec,albo dusić albo na parze przyrządzać.

Gość gość
schudłam 18 kilo na diecie Montignac'a bardzo polecam, pyszne jedzenie, zdrowe chudnięcie na ograniczenia węgli uważaj, bo to niezdrowe, a po zakończeniu diety zaczynasz znowu tyć, bez sensu

Gość gość
Na początku bardzo dziękuję za odpowiedzi :) GOSCIA: unikam właśnie słodyczy i potraw mącznych, co do nabiału nie, nie jestem uczulona na nic :) jem właśnie tak jak piszesz mięso chude, bez panierki, jem ryby i nie jem ani masła ani serków (ale właśnie kiedyś jak schudne chciałabym czasem zjeść krome z serkiem bo lubię) . GOŚĆ: Czyli schudłaś 35kg ale jadłaś wszystko (prócz słodyczy) tylko nie wielkie ilości i tak jak piszesz nie jadłaś i klusek i sosu na raz, a co z owocami, nabiałem wszystko chude tak ? GOŚĆ: Właśnie mnie poinformowano, że jak zakończe diete to mogę spokojnie zacząć wprowadzać chleb, smażone tylko wiadomo nie codziennie i z umiarem i podobno nie tyje się. Tak jak pisałam bliska osoba mi poleciła tą dietę z rodziny więc przypuszczam, że mówi prawdę ;p

Gość gość
Opisze może swój np dzisiejszy dzień i wtedy dojdziemy do czegoś razem :) 8:00 kromka chleba pełnoziarnistego z plasterkiem wędliny i pomidora ( wiem nie powinnam jeść pieczywa, ale rano zjadam codziennie 1 kromkę ) 12:00 Pół makreli ( tak mi zalecano ) 15:00 Pieczone udko ( bez skórki ) z brokułami i marchewką 18:00 ( jeszcze nie ma tej godziny ) ale planuję zjeść kiełbaskę drobiową małą z musztardą Potem idę na ćwiczenia od 18:30 do 20:30 fitness 2godz więc wychodzi na to , że o 21:00 zjem pół grejpfruta. Wiem , że późnymi porami się nie je, ale moja instruktorka powiedziała, że po takim wysiłku muszę coś zjeść nawet jak nie mam ochoty więc jem zazwyczaj tą połówkę grejpfruta (mimo że też chyba nie wolno bo to owoc)

Gość goscia
dziewczyna :) widac, ze jestes na dobrej drodze :) . ostatni wieczorny posilek nie powinien byc na wiecej niz 2-3 godziny przed spaniem. wieczorne glodzenie sie to ogromny blad, poniewaz organizm w nocy nie ma czego trawic i zatrzymuje sie przemiana materii. nie mozna mowic, nie jedz po 18, czy jakiejkolwiek wyznaczonej godzinie, bo to zalezy, o ktorej idzemy spac. wazne, zeby wieczorny posilek nie zawieral weglowodanow innych niz warzywa i troche bialka, czyli np. kawalek ryby, lub kurczaka, z warzywami. . poranny posilek tez powinien miec sporo bialka, poniewaz tylko bialko, a raczej jego brak, powoduje lakeninie. jusli jesz kromke chleba, ale tylko jedna i juz potem pieczywa nie jesz, to moze byc, szczegolnie, jesli jest to pelnowartosiowe, naturalne pieczywo. ale do tego nie zaluje bialeczka, czyli np. 2 jajka, albo ze 4 solidne plastry sera i/lub wedliny. . w ciagu dnia jak najwiecej warzyw, jako przekaski orzechy, owoce, ale w limitowanych ilosciach. . staraj sie unikac przetworzonych wyrobow miesnych, bo one maja ukryte cukry, tluszcze i rozne sztuczne rzeczy. takze np. upiecz sobie w piekarniku cala blache kurzych biustow, albo filetow rybnych i to pojadaj zamiast kielbasek itp. tu nie chodzi o jakis dogmatyzm, ze nigdy w zyciu parowki, tylko o swiadomosc, ze te przetworzone mieska mozna zjesc czasem, a le na porzadku dziennym to nienajlepszy pomysl :)

Gość goscia
jedz jak najwiecej warzyw do kazdego posilku, bo one daja uczucie pelnosc**przy minimalnej ilosci kalorii, a poza tym sa konieczne dla zdrowia :) . polecam gotowac duza ilosc warzyw, tak jak do obiadu czy kolacji na cieplo, a nadmiar wykorzystywac np. do jajek na sniadanie, czy posilku do pracy lub szkoly na nastepny dzien :)

Fajnie, że dostałam odpowiedź i poradę :) staram się jeść jak najwięcej warzyw, i ta nieszczęsna woda niegazowana :P tylko jem 3,4 posiłki dziennie bo nie chce mi się jeść więcej .. :/ może tak być ? A po resztą ja wstaje o 9,10 dopiero. Jajka uwielbiam to dobrze, że można jeść .. Ale jestem troszkę zawiedziona bo wczoraj był tydz na diecie i nie schudłam zbytnio :/ 1kg nie całe. :(

Gość Gabis

Dla mnie dieta też nie jest zbyt przyjemnym przeżyciem :/ Tyle, że w moim wypadku robię to raczej dla zdrowia a zrzucenie wagi to miły dodatek :> Ogólnie to gotowałam sobie sama przez jakiś czas lecz totalnie mi to nie smakowało i chciałam się poddać (zresztą nie raz ale tym razem tak już na amen) gdy koleżanka podsunęła mi pomysł by spróbować diety pudełkowej. Po konsultacji z dietetykiem i wybraniu kaloryczności jadę już tak prawie miesiąc i jest duża poprawa. Przede wszystkim chce mi się to jeść bo SMAKUJE (nie tak jak to co sama zrobiłam :<). Fajna sprawa i być może zostanę przy tym na dłużej. Dla zainteresowanych firma którą wybrałam to Optimal Fit z mojego rodzinnego Krakowa. Pozdrawiam i niech kilogramy się zrzucają!

Gość Idis

Mój sposób na idealną wagę to regularne ćwiczenia, witaminki i dieta pudełkowa. Oddałam się w ręce kucharza z Optimal Fit (fajna firma w Krakowie) i w sumie nie muszę się przejmować bo posiłki są na prawdę solidnie wykonane ;)

mi się ta koncepcja podoba, bo eliminujemy bardzo dużo szkodliwych, tuczących i ekscytujących mózg składników naraz, ale ja bym w nią wchodziła i schodziła z niej bardzo powoli i z umiarem

np. tydzień bez dosładzanych czymkolwiek rzeczy

tydzień bez chleba itd. 

Gość gosc

tak weglowodany to trucizna, nalezy sie przezucic na no carb albo keto, ale trzeba to robic bardzo dokladnie, trzeba uwazac np zeby nie zjesc owocu czy przypraw z drobinkami pszenicy, modelki i sportwocy tak jedza dlatgo tak super wygladaja.

Gość Aneta Florczyk

Witam, zapraszam na mojego bloga nt. diety ketogenicznej https://anetaflorczyk.net/blog/
Znajdziecie tam sporo informacji i inspiracji kulinarnych ;) https://anetaflorczyk.net/dieta-ketogeniczna-przepisy-keto-jadlospis/

Gość Layla
Dnia 15.06.2019 o 19:17, Gość Idis napisał:

Mój sposób na idealną wagę to regularne ćwiczenia, witaminki i dieta pudełkowa. Oddałam się w ręce kucharza z Optimal Fit (fajna firma w Krakowie) i w sumie nie muszę się przejmować bo posiłki są na prawdę solidnie wykonane ;)

Też mam dietkę w Optimal Fit :) Jedzenie od nich to po prostu poezja, a w szczególności pieczywo :3 W innych firmach spotkałam się z czymś na wzór zwykłych sucharów, a tu proszę

Gość maria
Dnia 8.07.2019 o 02:38, Gość Layla napisał:

Też mam dietkę w Optimal Fit 🙂 Jedzenie od nich to po prostu poezja, a w szczególności pieczywo :3 W innych firmach spotkałam się z czymś na wzór zwykłych sucharów, a tu proszę

Zastanawiam się nad dieta redukcyjną u nich, powiecie mi może jak wygląda dostawa? Polecacie?

Gość alexi
Dnia 12.07.2019 o 12:29, Gość maria napisał:

Zastanawiam się nad dieta redukcyjną u nich, powiecie mi może jak wygląda dostawa? Polecacie?

Wszystko na czas, zawsze. Ja utrzymuję wagę, ale mój chłopak schudł już 9 kilogramów w 2 miesiące, zmotywowało go to do ćwiczeń :3 Warto, z całą pewnością

Gość gość

lkjhgfds🤢