Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja matka uwaza ze bez studiow bede nikim

Polecane posty

Gość gość

ma pogląd, że ludzie ze studiami -są bardziej szanowani -są wyżej w statusie społecznym -bez studiów będę się wstydziła za siebie, bo liceum jest jak zawodówka -żaden facet na poziomie mnie nie zechce jeśli nie skończę jakichkolwiek studiów nic to, że jestem inteligentna, że wiem sporo o życiu, więcej niż wiele rówieśników i ona o tym mówi, jak nie skończę studiów to będę 'wieśniakiem'. ona uważa, że jak skończę jakiekolwiek studia, to będę cudownie bogata, szczęśliwa i rzeczy tego typu...ale dzisiaj tak to się raczej nie odbywa

Gość gość
ma rację... teraz studia ma wielu ludzi i troche wstyd ich nie miec

Gość gość
ma pogląd, że ludzie ze studiami -są bardziej szanowani g***o prawda

Gość gość
Ale właśnie to, że wiele ludzi ma studia i po nich ma gównianą robotę, świadczy o tym że nie opłaca się ich robić.

Gość gość
Ale ona byłaby szczęśliwa, gdybym skończyła najmarniejszy kierunek na Wyższej Szkole czegoś tam i zmarnowała na to czas. Jej chodzi tylko o to żeby mieć studia, nic więcej. Studiuję biologię i uważam, że marnuję czas, w dodatku siedząc na utrzymaniu rodziców..

Gość gość
owszem wielu ludzie bez studiów jest bez pracy ,ale kto zatrudni kogoś ze średnim wykształceniem? no chyba ,że na kasie itd. jeśli masz super pomysł na własny biznes i środki to oczywiście wtedy nie musisz robic studiow

Gość gość
Powiedziała nawet 'nie umrę dopóki moja córka nie skończy byle jakich studiów'

Gość gość
Co wy w ogóle gadacie? Jak to kogo? mam bardzo mądrego kolegę, który nie dokończył studiów, formalnie ich nie ma (szedł gdy tryby były wyłącznie 5 letnie) i zarabia 10 tys jako informatyk. ma też znajomych, nie tylko informatyków, którzy nie podokańczali studiów i swoje zarabiają. te wymagania o wyższym wykształceniu to są takie typowe filtry na lemingów

Gość gość
Bil Gates to akurat wybitny przypadek. Sa ludzie ,ktorzy maja glowe do biznesu i interesów ,ale jeśli się jej nie ma to tez trzeba gdzies pracować...

Gość gość
No ale jest dużo ofert pracy z wykształceniem średnim.. po studiach to kierunkowe lekarskie, prawnicze, inżynierskie, a po marnej biologii co ja będę mieć..i to jeszcze jest kierunek wybitnie w jednym kierunku taka specjalizacja

Gość Himmuś
Teraz na studia chodzą idioci bez perspektyw. Tylko niektórzy, idący na techniczne kierunki będą kimś. I obecnie zawodówka jest dużo bardziej opłacalna od liceum, gdyż po niej będziesz miała zawód, a po liceum zero. Np. mój wujek po zawodówce założył firmę budowlaną, dobrze prosperującą. Trzeba mieć w głowie, a nie na papierze.

Gość gość
Wcale nie, po technicznych też są idioci którzy myślą że sam fakt że je skończyli wystarczy by zarabiali 7 tys na rekę od razu

Gość gość
Do Gatesa mi daleko. To co, tracic te 5 lat i studiować, by po tym i tak pracować na jakiejś recepcji? :) wolałabym rozwijać się zawodowo w tej chwili, firma założona z moim facetem etc..

Gość gość
......

Gość gość
Jakie będziesz mieć szansę na pracę po liceum (czyli bez zawodu) skoro tłum ludzi po studiach szuka? Robiłam rekrutację - takie CV jak twoje odrzucam z miejsca w pierwszej selekcji i nawet nie czytam co dalej. Jeśli się komuś nie chciało uczyć, nie będzie się chciało również uczyć nowych obowiązków, nie będzie mial potrzeby się rozwijać, bo nie ma ambicji.

Gość gość
Ale CZEGO się uczyć? no powiedz mi? ja jestem właśnie ambitna, ale nie potrzebuję tracić do tego 5 kolejnych lat, bo wolę praktykę, a nie suchą teorię. Wolę aktywnie działać już w pracy i uczyć się na bieżąco niż siedzieć na studiac i tracić na nich czas wkuwajac teorię aktualną 20 lat temu.

Gość gość
ta rekruterka preseller to jakis glupek nie bedziesz nikim bez studiow, ale po liceum owszem liceum nie jest jak zawodowka, zawodowka daje zawod, a liceum gófno daje idz na kursy, szkolenia, do policealki

Gość gość
kursy i szkolenia wiadomo, właśnie będę robić...

Gość gość
teraz jedne studia to nic, moja znajoma zrobiła polonistykę, potem podyplomowa pedagogika wczesnoszkola, jakieś jeszcze dla dzieci niepełnosprawnych i w sumie załapała się w prywatnym przedszkolu.

Gość gość
słuchaj mamy, widać że mądra kobieta, żaden prawnik czy inżynier nie zechce kobiety po liceum. Daj spokój możesz szukać pasożyta na bezrobociu. To Cie czeka. A po studiach lepsza praca, płaca, jesteś samowystarczalna

Gość gość
Przepraszam, ale jeśli ktoś mnie mierzy własną miarką, tzn. ocenia po wykształceniu a nie po tym jaka jestem, to ja nie chcę z takim kimś być i tak czy siak. Samowystarczalna? Samowystarczalnym jesteś jak własną firmę założysz, a nie skończysz studia...

Gość agausa67
Wiesz,tak tez mowilam 25 lat temu mojej mamie i szlag by to trafil,ze sie postawilam i nie skonczylam studiow.To byla jedna z najglupszych decyzji mojego zycia.Tak sie potoczylo wszystko(nie bede sie wdawac w szczegoly),ze wlasnie teraz byle jakie studia,byle miec ten cholerny papierek by mnie urzadzaly.Cholerne Master Degree,ktorego nie mam i ktore teraz jest mi bardzo potrzebne.Tak sie zlozylo,ze do inteligencji,praktyki i innych d**ereli potrzebuje tego dyplomu.Twoja biologia to sa proste studia,spokojnie mozesz je skonczyc.Pomijam pobudki twojej mamy,ale nigdy nie wiesz jak to bedzie za pare lat.

Gość gość
A mama autorki ma wyższe wykształcenie?

Gość gość
mama była wiele lat w OHP więc się zna na wielu sprawach

Gość gość
no ja tez to sluchalam, dokad się nie wyprowadziłam,mam srednie i mature i już, w Polsce po studiach jest dokładnie tak samo ciężko znaleźć prace dobra jak bez nich, moja matka tez zadnych studiow nie skonczyla,wiec wg mnie to smieszne, zawsze chciała mi ukladac zycie,ale coz, nie ze mna takie bajery :P

Gość mirusekjebusek
Teraz nie skonczyc studiow,to jak pare lat temu zakonczyc edukacje na podstawowce.Wspolczuje!

Gość mirusekjebusek
Biologia to nie studia,tylko rozrywka.