Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kiedy prać dla niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Mam termin na 22 marca i zastanawiam się kiedy zacząć prać i prasować rzeczy dla niemowlaka? Ma szufladę w komodzie i półkę w szafie na pościele nie chciałabym aby się okurzyły ale nie wiem czy potem będe miała siły

Gość gość
Ja bym poczekała jeszcze z miesiąc. To chyma najprzyjemniejsze zajęcie pranie i prasowanie ciuszków na przyjście maluszka :)

Gość gość
ja prałam miesiąc przed , okazało się ze tydzien później w szpitalu wyladowałam.

Gość gość
Tu autorka - no właśnie mam krótką szyjkę i dzieciątko już dawno główką w dół i boję się, że nastąpi to w najmniej oczekiwanym momencie i będe totalnie nieprzygotowana

Gość gość
Ja mam termin na 4 kwiecień zaczynam prać od przyszłego tygodnia

Gość gość
Nie boisz się, że zdążą się okurzyć?

Gość gość
nie, schowam do komody i niech leżą, niech też troszke poleżą w domowych bakteriach itp, a nie będą takie sterylnie wyprane i trzymane.

Gość gość
No może co fakt to fakt :) a będziesz od razu prasować też?

Gość gość
Kiedy już zasra i zarzyga wszystko to czas najwyższy! A poza tym widziałąś materiały o śmierci bliźniaczek z Włocławka? Nie śpiesz się zanadto.

Gość gość
Ja uprałam 2 m-ce przed a prasowałam z dwa tyg. później. I 56i 62... Spieszyłam się bo miałam ciążę zagrożoną i prawdopodobieństwo że urodzę wcześniej. A urodziłam ponad tydzień po terminie :-)

Gość gość
Tak ciuszki będe od razu prasować, wole mieć wszystko poszykowane wcześniej zwłaszcza, że miałam problemy ze skracajacą się szyjką i nie znam dnia ani godziny a mogą mnie np położyć w szpitalu.

Gość gość
Autorka - Właśnie uprasowałam jeden pełny zestaw pościeli i muszę przyznać że przy ilości rzeczy jaka czeka nie ma na co czekać hihi

Gość gość
Ja mam dokładnie ten sam termin i już mam poprane te rzeczy najmniejsze. Nie prasuję bo mam suszarkę i ona bogu chwała na niebiosach załatwia tą sprawę.Akurat dla mnie pranie i prasowanie tej hałdy ciuchów to żadna przyjemność. To moje drugie dziecko więc już mnie to nie podnieca.

Gość gość
tak a mi suszarka gniecie rzeczy :D

Gość gość
Jak to? A wyciągasz od razu po zakończeniu programu?

Gość gość
oczywiście ale one nie nadają się do niczego innego jak do prasowania w chwili zakończenia suszenia :D

Gość gość
To musisz zmienić suszarkę:)

Gość gość
to juz poprasuję choć tak mi się nie chce ;D

Gość gość
Ja mam termin na 10 kwietnia i w najbliższym czasie zacznę prac***prasować, bo potem to ja nie będę miała na to siły

Gość gość
No właśnie ja miałąm na początku lutego ale chyba zaczynam powoli, bo mam troche tego, a wiadomo, jeszcze meble przestawić musimy łożeczko dużo będzie w szufladzie a nie wiem jak z siłami będzie

Gość gość
Ja zaczęłam prać i prasować w ósmym miesiącu i to była jakaś porażka. Jednak w siódmym miałam więcej energii i mniej dolegliwości niż później. Żałowałam, że nie ogarnęłam tego tematu wcześniej. A jak już masz gotowe to zawsze możesz przykryć te rzeczy kocykiem i już :)

Gość gość
ja mam termin na 5 marca i juz sobie piore juz 5 dzien tyle kolorow i wkladow :P za tydz skoncze to te w rozm 56 bede sobie prasowac :P

Gość gość
No ja naliczyłam 7-8 pralek hihi Z czego aż jedną mam wypraną i dziś wyprasowałam. No i trzeba liczyć ze dwa dni bo pranie schnie a mam tylko jedną suszarkę :D czyli teoretycznie dwa tyg mi to zajmie

Gość gość
Wpisz w dowolną wyszukiwarkę „Mebelmania” i wybierz zakładkę „meble dziecięce i młodzieżowe” - znajdziesz tu świetne meble dla dziecka i nie tylko. Polecam głównie ze względu na cenę system Bajka (pięknie urządzony cały pokój za niecałe 1900zł – w skład zestawu wchodzą łóżko, szafa ubraniowa, regał i komoda - wszystko osobno wycenione, więc można zamówić pojedyncze elementy) a dla ceniących przede wszystkim bardzo wysoką jakość polecam system bajkowych antresoli z systemu Zamek, całej kolekcji z systemu Princess oraz wiele innych cudnych mebli dla Twojego dziecka. Zapraszam serdecznie po spełnienie marzeń Twojej pociechy! Pozdrawiam Mebelmania