Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uroki mieszkania na zadupiu

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam na wsi, a w zasadzie w osadzie, osada składa się z około 20 domów. Wczoraj po południu wyłączyli prąd i nie było go do dzisiaj rana, dziś wyłączyli niedawno wodę i ma jej nie być przez około 2 dni. Tak to jest na zadupiu, wystarczy lekki mrozik i już wszystko siada, a zresztą kto by się tam martwił o jakichś wieśniaków.

Gość gość
jakos niedawno przejezdzalam przez male miasta i wsie i zastanawiałam się jak ludzie tak mogą życ, pare domow i to daleko od siebie, zero cywilizacji, ja bym się bała,zreszta z czego tacy ludzie zyja, nie ma zadnych miejsc pracy, nawet roli nie ma, rozumiem swieze powietrze i ladne widoki, ale nie wyobrażam sobie zyc poza miastem :( no chyba ze miałabym duza rodzine :)

Gość gość
a ja jestem już tak wykończona psychicznie życiem w mieście i całym tym wyścigiem szczurów, że z chęcią zamieszkałabym na wsi ze studnią, ogródkiem i świętym spokojem

Gość gość
ja z mężem mamy i tak to szczęście, że obydwoje mamy pracę i dojeżdżamy do pracy do miasta... a większość ludzi tutaj jest bezrobotna ale na wódkę, której my z mężem nie pijemy ( 2-3 razy w miesiącu robimy sobie wieczorek piwny ) a oni tu wódę walą codziennie i nie wiem skąd kasę na to mają

Gość gość
Ja bywałam często u koleżanki, niby miasto, a tak na uboczu, że po fajki czy coś trzeba było jechać prawie pół godziny, masakra. U mnie mam dyskonty do 21, a inne do 23, poza tym 2x24h i stacja. Zawsze mogę coś kupić, nawet w Boże Narodzenia z rana. Do ścisłego centrum mam 15minut jazdy. W około pełno drzew, pod samym balkonem i mnóstwo śpiewających ptaków, do tego nie muszę palić i podgrzewać wody, wygoda.

Gość gość
Ja nie widzę żadnych uroków w jakimkolwiek zadvpowie.

Gość gość
Brak prądu i wody może zdarzyć się wszędzie. Nie wyłączając wielkich miast. Mieszczuch lubi miasto i nie widzi żadnych korzyści z mieszkania na zadupiu. A ja uwielbiam zad***e. Im bardziej odludne, tym wspanialsze. Masz kawałek ziemi? Możesz uprawiać co Ci się żywnie podoba. Możesz mieć największy ogród z kwiatami. Możesz rozpalić ognisko kiedy Ci się tylko podoba. Masz spokuj i ciszę ale....to trzeba lubić i być przygotowanym na niedogodności. / Zainwestować w dwie (moim zdaniem) najważniejsze rzeczy; dużą butlę gazową i pilnować aby zawsze była pełna, zainwestować w generator prądu na benzynę lub inne paliwo. Tym sposobem lodówka, zamrażarka, oświetlenie, grzejnik na ciepłą wodę itp będą funkcjonowały bez problemu. Mieszkając np w w mieście, w bloku, żadna z tych opcji nie jest raczej możliwa. Uroków jest pełno. zależy co kto lubi :-)

Gość gość
O matko, ognisko, kwiatki i grzebanie w ziemi jest dobre dla po-fornalskich dzieci.

Gość gość
dla kapitalistycznych smieci 21 wieku smrod brud syf i patologia w duzych miastach

Gość gość
co kto lubi. Ja mieszkam raczej na zadupiu, mam dom, działkę, dojeżdżam do pracy do miasta. Lubię to, lubię ten spokój, ciszę, swobodę. Mieszkałam kiedyś w mieście i dusiłam się.

Gość gość
nie nawidze miast ,ludzi tego smrodu brudu tego ciaglego pospiechu nie cierpie typowych cech charakteru dla ludzi z miasta sa okropni ! nie uprzejmi aroganccy chamscy wredni obojetni

Gość gość
Ja w mieście mam takich wsioków, co to wiecznie na działkach siedzą i obserwują swoje ''uprawy'', palą śmierdzące ogniska jesienią i pasą kundle od 6.30. Większość z nich się z wiosek wyrwała w latach 60. Szkoda, że nie wrócili do siebie wraz z potomstwem. Człek ze wsi wyjdzie, ale wieś z człeka nigdy.

Gość gość
O matko, ognisko, kwiatki i grzebanie w ziemi jest dobre dla po-fornalskich dzieci. x x nie wiem jakim trzeba byc deblem zeby pisac takie rzeczy... Ja mieszkam w miescie, ale mam mały ogródek, i zycia sobie nie wyobrazam bez niego

Gość gość
Ta patologia miejska to efekt przypływu chłopstwa kilkadziesiąt lat temu i zatarcia klas.

Gość mizantrop
uroki mieszkania na zadupiu? brak p*****w w twoim otoczeniu albo ograniczenie ich do minimum (sąsiad za płotem 20 m dalej, co najmniej..) zazdroszczę

Gość gość
a ogniska pale, i mam róznych sąsiadów, własnie ci wykształceni, miastowi lubia ten zapach. Najczesciej ludzie pochodzacy ze wsi , takie wsiury- ale w tym złym słowa znaczeniu, oni sie wstydza wszystkiego co kojarzy sie z wsia, i to im najczesciej ogniska smierdza... im wszystko smierdzi, co nei jest z hipermarketu

Gość gość
Moja dziewczyna mieszka 5km za miastem, na wsi w której nie ma nawet sklepu, poznałem uroki mieszkania na "zadupiu" i mógłbym przebywać tam non stop, nie lubię tego mijania sie w bramie z natretnymi sąsiadami, ogólnego tłoku miasta, cywilizacja jest wygodą, ale chciałbym w przyszłości aby była dla mnie tylko innym światem, niestety dziewczyna wstydzi sie że jest ze wsi i od małego marzy o zamieszkaniu w mieście... W przeciwieństwie do mnie ;(