Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lillllllianka

Znieczulenie zewnatrzoponowe a tatoo

Polecane posty

Gość lillllllianka

Czesc dziewczyny. Mam do Was pytanie... otoz bylam dzisiaj na rozmowie z anestezjologiem na temat znieczulenia do porodu. Lekarz zapytal czy mam tatuaz na plecach (niestety tak) i stwierdzil, ze moze byc problem z wbiciem sie miedzy kregi. Czy ktoras z Was miala taka sytuacje?

Gość gość
ja mam ogromny tatuaz na plecach.anestezjolog ogladal go i mierzyl i cos mamrotal pod nosem ,potem zrobil jakies skrzetne zapiski i dostalam do porodu znieczulenie.przy pierwszym porodzie niestety nikt mi nic nie sprawdzal ,ja z reszta nie mialam pojecia ,ze tatuaz moze byc przeszkoda jakas i zapewne pan fachowiec wbil mi sie w tatuaz :(

Gość lillllllianka
Tez sie nie spodziewalam, ze tatuaz moze miec cos wspolnego ze znieczulenie ale na szczescie lekarz wytlumaczyl, ze chodzi o tusz, ktory jesli przebija sie bezposrednio przez tatoo to moze dojsc do zakazenia

Gość lillllllianka
a sam zaszczyk boli?

Gość gość
najpierw dostaje sie zastrzyk znieczulajacy miejscowo. to w ogole nie boli albo po kilku godzinach skurczy wydaje sie bezbolesne a potem dopiero wbijaja sie w kregoslop ale tego to ma pewno nie czuc :)

Gość gość
zastrzyk nie boli, dopiero po kilku latach odczujesz bóle kręgosłupa (np. na zmianę pogody)

Gość gość
''zaszczyki'' nie bolą. Ja czułam wkłucie, ale nie był to ból, po prostu zaszczypało i tyle. Teraz po latach nie mam żadnych dolegliwości, a miałam 3 blokady.

Gość gość
bóle później, po kilku latach są jeżeli się czlowiek nie zastosował do zaleceń. pamietaj żeby przez 12h nie podnosić glowy i sie nie wiercić, i pij duuuuużo (a nawet więcej) wody, i tak będziesz zacewnikowana, niech zmieniają ci woreczki. nic się nie szczyp i pij :)