Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koteczka123

Sprawy Bankowe

Polecane posty

Gość koteczka123

Witam, Nazywam się Marcela i jestem tu nowa. Rozmawiałam niedawno ze swoja babcią i okazało się, że Dziadek jeszcze przed swoją śmiercia ok 6 lat temu założył w banku PKO cos w stylu lokaty, wpłacił tam 12 tyś, babcia tłumaczyła mi, że to cos na zasadzie giełdy, bo gdy chciała sie tego pozbyć to w banku proponowali jej 8 tyś, za jakis czas znowu sobie o tym przypomniała to proponowali jej 6 tyś. Ona sama nie wie co to może być, dziadek nie dopuszczał jej by grzebała mu w papierach, dopiero po jego smierc**przy sprzątaniu znalazła jakieś dokumenty, ale wiadomo język urzędników nie jest dla kazdego czytelny. Jezdziła do banku kilkakrotnie, ale jak to pracownicy w większości banków, próbowali ja trochę omamic innymi sprawami, wiadomo jak to babcia jest starszą osobą, a na takich najlepiej sie zarabia. Chciałabym bardzo pomóc babci co ma zrobic w tej sytuacji. Sama jezdzilam do banku, ale niestety jestem młoda, a mnie tam nikt poważnie nie potraktował. Co zrobic by odzyskac jak najwieksza czesc tych pieniedzy i co to wgl jest?

Gość koteczka123
to chyba się nazywało Amer Gold czy coś takiego

Gość koteczka123
nie mam górnej jedynki :classic_cool:

Gość Sahib
Przede wszystkim do banku musi pójść osoba, która jest prawnym spadkobiercom. Trzeba mieć więc testament albo orzeczenie sądu. Prawdopodobnie tym spadkobiercą jest babcia, a dziadek kupił w pkobp jednostki uczestnictwa funduszy inwestycyjnych. Ostatnio ostro drożały, więc może się teraz okazać, że była to jednak dobra inwestycja. Co trzeba zrobić by wycofać pieniądze? Prawny spadkobierca musi złożyć w banku zlecenie umorzenia jednostek - to trwa chyba tydzień i pieniądze można wypłacić

Gość koteczka123
Dziękuj***ardzo, już wszystko jasne :)