Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

lek przed ludzmi czy depresja

Polecane posty

Gość gość
to z******ty lekarz co zapisuje a po chwili za nim lek zacznie działać każe odstawić.... wiedze ze jestes ekspertem w dziedzinie depresji lęków etc

Gość frtghjkaddf
Psychiatra – zajmuje się zapobieganiem oraz leczeniem chorób i zaburzeń psychicznych. Każdy psychiatra jest lekarzem medycyny. Badanie stanu psychicznego przez psychiatrę pozwala mu na postawienie odpowiedniej diagnozy medycznej i zaproponowanie odpowiedniego leczenia (farmakologicznego i / lub psychoterapeutycznego). Psychiatra pyta o różne aspekty zdrowia psychicznego – ogólne funkcjonowanie, nastrój, sen, apetyt oraz o inne objawy, które często są przyczyną wizyty właśnie u lekarza psychiatry. Psycholog – to osoba mająca co najmniej tytuł magistra w zakresie psychologii. Psycholog, korzystając z wiedzy na temat koncepcji psychologicznych, narzędzi psychometrycznych, zajmuje się badaniem lub doradzaniem w określonych dziedzinach, np. wychowania dzieci i młodzieży, w biznesie czy resocjalizacji osób mających kłopoty z adaptacją społeczną. Psychoterapeuta – to osoba zawodowo zajmująca się psychoterapią, która poprzez regularne spotkania z pacjentem wspiera go w trwałym rozwoju osobistym i budowaniu satysfakcjonujących relacji ze światem i z samym sobą. Psychoterapeuta nie musi być (choć często bywa) psychologiem czy psychiatrą z wykształcenia. Profesjonalny psychoterapeuta powinien ukończyć kilkuletnie szkolenie w zakresie psychoterapii, w jednym z Certyfikowanych Ośrodków Psychoterapii. Powinien też regularnie korzystać z superwizji.

Gość gość
do autorki poważnie polecam psychologa potem on oceni c i jak - zazwyczaj wystarczą tylko rozmowy niekiedy można się w terapii wesprzeć lekiem polecam Asertin nie ogłupia a mocno mobilizuje... Wiem co mówie bo sama mam deprechę , lęki i zaburzenia odżywiania i jutro mam wizytę u psychiatry... boję się ale mam nadzieję, że leki mi pomogą

Gość gość
Moim zdaniem masz depresję i nerwicę lękową. Idź do psychiatry, psycholog nie przepisze Ci leków, psychiatra pomoże. Może leki, potem terapia. Nie czekaj.

Gość gość
ale ja pytam o różnicę między psychologiem a psychoterapeutą ? Ty już zdałaś maturę bo czytanie ze zrozumieniem słabo Ci wychodzi :)

Gość gość
Anastasiakierkova ale zabłysnęłaś ty naprawde chyba bedziesz lekarzem.... niektórym na postawienie diagnozy potrzebne jest kilkakrotne spotkanie z pacjentem, a ty już zalecenia i diagnozy masz... nono widzę siłę Polskiej medycyny buhahaha

Gość frtghjkaddf
Dziewczyny Anastasiakierkova wypowiedziala sie na ten temat , nie atakujcie jej .Dziekuje Wszystkim za odzew, najpierw wybiore sie do psychologa , a pozniej zobacze

Gość gość
tylko nie składaj papierów na medycyne błagam

Gość goscautorka
frtghjkaddf dzieki za podszyw choc mily to nieprawdziwy... Jutro zadzwonie do psychologa i umowie sie na wizyte Anastasiakierkova dzieki i pozostalym forumowiczom tez za slowa otuchy

Gość gość
Ten problem dotyka bardzo wielu ludzi.Liczba cierpiących na fobie stale rośnie.Winę za to ponosi najprawdopodobniej jednak chemtrail.Trują nas specjalnymi opryskami.Stąd tyle fobii,depresji,nerwic,innych kłopotów ze zdrowiem,leczenie u psychiatry jest niestety konieczne.Jakieś leki musisz zacząć brać choćby serotoninowe.

Gość goscautorka
Boje sie ze leki spowoduja ze zglupieje ,jutro wiecej napisze o sobie dzisiaj jestem padnieta takze milej nocy

Gość gość
Anastasiakierkova ma osobowość analną. Spr.und Ptw. :classic_cool:

Gość gość
Autorko.Albo leki albo ucieczka przed chemtrail poprzez siedzenie w domu!Wybór należy do ciebie!

Gość gosc autorkka
Mozliwe ze rozmowy z psychologiem pomoga i obedzie sie bez tabletek

Gość ghjklvhjklkjh
psycholog pscyholog nie czekaj!

Gość gość
Przeczytałam twój pierwszy post autorko i to samo mogłabym napisać o sobie. Chodzę na terapię bo jestem DDA, ale no właśnie, nic sienie zmieniło.

Gość goscautorka
psycholog Ci nie pomogl terapia tez nie?

Gość gość
Chodzę na nią ponad rok, dosyć niesystematycznie, z owpowiadam innych wiem, że taka terapia pomaga, ale oni chodzą 3 czy nawet 4 lata. Poz atym to jest naprawde trudne doswiadczenie (jestem na grupowej).

Gość goscautorka
od czego sie wziela u Ciebie depresja?

Gość gość
mysle z epsycholog to 1 rok ku lepszemu

Gość gość
Jestem bardzo wrażliwy, za bardzo. W szkole byłem pod ciągłym strachem, przy tablicy zapominałem jak się nazywam, nie wiem czym to było spowodowane. Narzekałem na samotność, ale brak mi było odwagi do kobiet, kiedyś piękna dziewczyna, która bardzo mi się podobała przystawiała się do mnie ale wszystko zepsułem, potem tego bardzo żałowałem. Miałem też kompleks wzrostu 195 cm. Wydawało mi się, że ludzie mnie się boją. Lekarstwem na moje utrapienie okazało się oczyszczenie aury, które zamówiłem u polecanej osoby – http://moc-energii.pl od odprawienia rytuału wszystko zaczęło się poprawiać. Jestem pewniejszy siebie i zachowuje się normalnie.

Gość gośćWika
Nigdy nie pisz, że nie chce Ci się żyć!! Życie jest piękne trzeba tylko odnaleźć w nim swój własny indywidualny cel! Też miałam duże problemy z tym, ale ja już zdecydowałam się na pomoc psychologa, Pani Ewy z Ośrodka Rozwoju Osobistego Przystań. Dopiero wizyty u tej Psycholog mi cokolwiek pomogły. Wszystko siedzi w głowie, sama sobie nadałaś barierę, którą teraz musisz złamać!

Gość mirecka

moj syn bał się kontaktu z obcymi i niestety jedynym rozwiązaniem była terapia u wykwalifikowanego psychologa - wybór padł na Panią Ewę Gordziej-Niewczyk z Instytutu Psychologii i Edukacji Dziecka, który na szczęście okazał się być dobrym wyborem