Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to mozlwe ze czuje ruchy dziecka dolem

Polecane posty

Gość gość

Od kilku dni mam 2 cm rozwarcia i teraz dostalam delikatnych skurczy. Czuje w pochwie? szyjce? Jakby ruchy dziecka, jakby sie chcialo przecisnac. Nie jest to zbytnio bolesne tylko sprawia mi to dyskomfort. Kurcze juz sam nie wiem czy to ruchy dziecka?czy to w ogole mozliwe? Brzuch mi sie non stop stawia. Maz musial wyjechac dzisiaj na 3dniowe szkolenie a ja od rana wkrecam sobie ze rodze:(

Gość gruchapietrucha
moze dziecko gdziec rączkę zawinęło. ja tez tak czułam niedługo przed porodem. za przeroszeniem nawet w d***e te ruchy czułam. nie martw sie wszystko jest git. wazne ze czujesz ruchy. gdybys jednak czuła ze są one nerwowe jakby dziecko się szarpało, wtedy trzeba pojechac sie zbadać. no i jsk skurcze przybiorą na sile to tez.a raczej na sile i czestotliwosci.

Gość gość
Dzieki za odzew i poprawienie mi chumoru:-)

Gość gruchapietrucha
zawsze do usług :) Pierwsza ciąża? chłopak? dziewczynka? :))

Gość gość
Kurcze teraz dziecko ma czkawke i tez czyje ja dolem:/

Gość gruchapietrucha
nie przejmuj sie:)

Gość gość
może maleństwo ciśnie główką w dół, ja mam tp na 12 lutego a czasem mnie bóle k kroczu łapią okrutne właśnie z tego powodu że mały leży główką w dół już i uciska czasem mocniej w me miejsca intymne ;p w pierwszej ciąży chodziłąm z rozwarciem 3 dni i urodziłam ale wtedy nie czułam nic(oprócz skurczy w krzyżach) ucisk miałam pod koniec porodu jak skurcze przybierały na silę, nie wiem czemu teraz tak czuję mocno te uciski

Gość gość
Druga ale pierwsza porod mialam wywolywany przed terminem wiec nie wiem jak to naturalnie powinno wygladac:/ mam juz core teraz bedzie syn

Gość gruchapietrucha
ja sie bałam ze nie bede wiedziala kiedy to sie juz zaczyna ten poród i jak mi sie brzuch stawiał to panikowałam ze zaczynam chyba juz rodzic i cała w stresie byłam, ale uwierz mi ze tego sie nie da nie rozróznic. skurcze te porodowe, są tak silne ze mozna oszaleć z bólu, a rozwarcie dopiero sie robi i robi i do główki jeszcze dłuuga droga. ja zdychałam 16 godzin ze skurczami takimi ze błagałam o smierc :D a rozwarcie mialam 5 cm, w konu mi zrobili cc. takze nie boj sie ze zaczynasz rodzic bo jak zaczniesz to nie bedziesz miala zadnyh watpliwosci

Gość gość
A ruchy przed porodem powinny byc delikatniejsze czy mocniejsze? Bo mi syn chce wszystkie narzady poprzestawiac, nie moge wylezec. K***a ja dorosla kobieta a chyba zaraz sie poplacze z tego stresu;/

Gość gruchapietrucha
dziecko sobie normalnie szaleje przed porodem jak zwykle, ale jezeli ruchy Twojego dziecka są takie silne intensywne i czeste jak nigdy dotąd to lepiej jest sie przebadac, bo być moze dziecko sie zaplątało w pępowine i sie z nią szamota.

Gość gość
a moja córa właśnie w dzień porodu od rana była spokojna bardzo (urodziłam o 19) Ale często jest tak że pod koniec ciąży dzieci w brzuchu są mniej już aktywne gdyż brakuje im miejsca na szaleństwa :)

Gość gość
Kurcze zjadlam wczesniej troche czekolady i moze dla tego. Czemu to wszystko musi byc takie trudne;/ dzieki za info sprobuje sie przespac bo inaczej zwarjuje. Zeby tylko do rana nic sie nie rozkrecilo to bedzie dobrze. Jeszcze raz dzieki, nie mialam nawet kogo popytac:-) dobranoc

Gość gość
a w którym jesteś tygodniu, że tak nie chcesz jeszcze rodzić? Bo ja skończyłam i już nie mogę się doczekać. Głównie ze względu na to, że mam te same dolegliwości, o których piszesz i mam już ich serdecznie dosyć!

Gość gość
skończyłam 36 :) (miałam wyłączoną klawiaturę num)

Gość gość
ja też w 36 tyg i mam dość :/

Gość gość
ta wyżej to nie autorka topiku, jedna z komentatorek ;p