Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna taka dociekliwa

Mieszkanie OWSIAKA opisane i warto o tym poczytać bo mimo że mieszka w bloku to

Polecane posty

Gość jedna taka dociekliwa

jednak nie jest to takie całkiem zwykłe mieszkanie. Mieszkam w bloku, płacę ZUS, a mój OFE jest ch...owy - zacytowała szefa WOŚP „Gazeta Polska Codziennie” i przystąpiła do sprawdzania cóż to za blok. Szybko ustaliła, że to luksusowy apartament na niedawno wybudowanym osiedlu warszawskim – „Wzgórze Słowików”. Owsiak mieszka w największym metrażu – mieszkanie ma 115 metrów kwadratowych. Po dotarciu do księgi wieczystej okazało się, że nie zapisu o wpisie banku na hipotece, co oznacza, że apartament kupiono za gotówkę.”GPC” przypomina, że mieszkanie jest jednocześnie siedzibą firmy Mrówka Cała, którą prowadzi żona Owsiaka. Pracuje ona od 12 lat w Fundacji WOŚP i zarabia tam ponad 12 tysięcy złotych. Według dziennika mieszkanie Owsiaka jest warte co najmniej milion zł.

Gość nieznajomaxxxlsls
ja wiem z dobrego zrodla ze okolo polowy ew 60 % trafia na cele ktore powinno i tego mu nie udowodnia tak latwo..ale to i tak wielka suma i zakupiono mase rzeczy za ta kase( pracuje w szpitalu gdzie jest taki sprzet i to nie jeden) wiec cieszmy sie i ztego bo pomoglo to wielu dzieciakom na prawde

Gość gość
Zanim ocenisz kogos to moze sama sie najpierw pochwal ile to juz szpitali wyposazylas w potrzebny sprzet i ilu dzieciom pomoglas? :)

Gość kumakk
hehe - to tak jak Jaruzel też zasłużył na "swoją" willę, którą zabrali dla niego prześladowanym patriotom

Gość gość
On zasluzyl? Niby za co? Nie dal nic od siebie, to sa pieniadze ludzi, ktorzy mysla, ze calosc pojdzie na pomoc dzieciom. Lepiej byloby gdyby przekazywali te pieniadze bezposrednio, a nie przez posrednika, ktory przezera duza czesc datkow.

Gość gość
Uwielbiacie zawyzac. Nie 12, a 8 tysiecy.

Gość gość
zasłużył jak rumun żebrzący w Polsce

Gość gość
ja zapeerdalam po 12 godzin za 1700 mieszkania nigdy nie kupię :-o

Gość gość
Postaw się w sz sytuacji że Twoje dziecko może umrzeć ale dzięki sprzętowi z wośp udaje się je uratować. Nie wnikając ile na tym zarabia to jednak głównie dzięki niemu wiele osób jeszcze żyje . Każdy może założyć interes więc czemu nie spróbujesz ?

Gość nieznajomaxxxlsls
jak bezposrednio za 2 zl wrzucone do puszki czy 10 kupisz tomograf ? ktos musi zebrac zeby wydac...a watpie ze przekazujac kase szpitalowi kupili by co trzeba tam dopiero by nabrali w kieszenie.

Gość gość
a on nigdzie niepracuje ten Owsiak, oficjalnie jako bezrobotny? i PUP opłaca składki zdrowotne?

Gość gość
zasiłek bierze i z tego zasiłku kupił mieszkanie za melona gotówką

Gość gość
Wkurza mnie myślenie, że jakby nie Owsiak to dzieci by umierały? Ochrona życia i zdrowia to psi obowiązek NFZ i my się na to składamy wszyscy. Jeżeli system sobie nie radzi to powinien być zreformowany/zlikwidowany. Czym jest 50milionów Owsiaka przy setkach milionów rocznie marnowanych przez NFZ. Nie widzicie, że to chore, że nie dość, że płacimy ubezpieczenie to jeszcze musimy robić "ściepe". To tak jakby ubezpieczyciel OC wymagał abyśmy dorzucali co roku do puszki bo nie wystarcza na pokrycie szkód.

Gość gość
Takie chore sytuacje mogą mieć miejsce w takim chorym kraju jak Polska. Jesteśmy ewenementem na skalę światową, nigdzie nie ma takiej Orkiestry, zapłakać nad naszym losem to za mało. Jesteśmy żałośni w tej bezradności i niemocy. Wybieramy od 20 lat sprzedawczyków, którzy się nie martwią o swoich wyborców-współobywateli, tylko jak dopchać się do koryta i dobrze ustawić siebie, rodzinę i znajomych króliczka.

Gość gość
jedyna ostatnia wypowiedz jest tutaj prawidlowa a reszta to nie wiem po co w ogole glos zabiera

Gość gość
Przecież Owsiak ma firmę niezwiązaną z Orkiestrą i chyba facet tym wieku, po tylu latach posiadania firmy może sobie kupić mieszkanie za gotówkę, bo na nie po prostu zarobił. Poza tym takie mieszkanie kosztuje milion zł, a nie 150 milionów, które miałby niby ukrać z Orkiestry, pomijając fakt, że sam na to mieszkanie zarobił, bo ma firmę.

Gość gość
a ja czytalam, że on, jego żona i jeszcze jakiś wspólnik to mają z tej orkiestry każde po 4 tysiące miesięcznie przez cały rok... ja nie dawalam, nie daję, i nie będę na to dawać.

Gość gość
Coś mi tu Maćkiem B. "pachnie"

Gość gość
POpaprana POlityka - złodzieje i oszuści

Gość gość
no i co z tego, ja sie pytam? facet pracuje caly rok, wiec zarabia, proste. zasluzyl, zarobil na to wiec ma. uwazacie ze ta zbiorke powinien robic zupelnie za darmo tak? bo wam zal d**e sciska. owsiak i cala rzesza ludzi pracujaca w fundacji i przy organizacji woodstoku ktory tez jest , o dziwo!, dla niektorych, bardzo potrzebny musza za cos zyc. wszyscy jestescie tacy madrzy, tacy ponadto, niech jeden z drugim zrobi tak wielka akcje, niech zrobi cokolwiek.. ja wiem ze nie bylo by mnie na to stac dlatego szanuje jurka, popieram, i bede bronic wospu i woodstoku. psy szczekaja, karawana jedzie dalej. tak ze gadajcie sobie, i tak kazde wasze slowo w gowno sie obroci.

Gość gość
czym zajmuje się firma Owsiaka przedmówco?

Gość gość
Co za matoly,gdzies sie cos obilo o uszy,reszte sobie dopowiadacie i powstaje mega plota,a prawda jest taka ze Owsiak od 22lat jest co roku sprawdzany przez Ministerstwo Pracy i trzy inne resorty i to bardzo skrupulatnie wlasnie dlatego zeby nie zarzucac mu takich kretynskich machlojek,no ale u nas w Polsce kazdy kto ma wiecej od drugiej osoby to zlodziej.Owsiak z********al od 30 lat na to co ma teraz i nie znaczy ze jak pomaga innym to ma chodzic w lachmanach i spac w stodole.Ten czlowiek organizujac Wosp nie myslal o korzysciach,ze tak ogromnie sie ta akcja rozrosnie,musialby byc jasnowidzem,zrobil to by pomoc by ruszyc Polakow do wspolnego pomagania innym bo na nasz p********y rzad od daaaawna liczyc nie mozna.Na wszystko co ma zapracowal sobie,trudno zeby nie pobieral kasy za caloroczna,dzien w dzien,prace i glodowal.Podobnie inni stali parcownicy fundacjii.Ktos napisal ze z********a 8godz i w zyciu sie nie dorobi taki Owsiak ma ekskluzywne mieszkanie,otoz jasne ze sie nie dorobisz bo pracujac,odwalasz swoje i idziesz do domu i masz wszystko w d***e a ludzie z Wosp codziennie wykazuja sie determinacja,inwencja i kreatywnoscia bo nikt do nich nie przyjdzie i nie da na tacy tylko sami musza zdobywac fundusze,sponsorow,zespoly itd,do tego potrzeba samozaparcia i myslacych ludzi a nie roboli co za machanie lopata chcieliby 10 tys.Hejtujcie sobie dalej,niech was zolc zalewa a Owsiak i tak bedzie robic swoje,dzieki Bogu,i poczytajcie o tym ze 91,6% kasy idzie na sprzet szpitalny i pomoc,reszta to koszty fundacjii,nawet Carritas pobiera wiecej bo ok 13% wiec puknijcie sie w te hejterowskie,glupie lby!

Gość gość
Swietnie ktos powyzej napisal: kazdy jest wolny i moze zrobic to samo co Owsiak czyli wyposazyc szpitale i przy okazji zarobic. Powodzenia

Gość gość
obrońcy Owsiaka nie stresujta sie tak bo bedom zawały i nawet spszęncior nie pomoże

Gość gość
Mnie wkurza robienie z Owsiaka Najwiekszego dobroczyńcę wszechczasów i bohatera narodowego. Nobla mu jeszcze dajcie. Jakoś o Kotańskim mało kto już pamięta, a ile zrobił dobrego.

Jakoś o Kotańskim mało kto już pamięta, a ile zrobił dobrego. x Ja pamiętam i co roku świeczkę na Powązkach mu stawiam i jeszcze uważam że obaj z Owsiakiem i paru innymi byli/są ludźmi wielkiego formatu.

Ile wkłada do własnej kieszeni z tego to chyba tak naprawdę wie tylko on sam. Pamiętajcie tylko, że WOŚP ''w akcji'' to też włożony wysiłek, czas, praca itd organizatorów. Z czegoś musi żyć tak czy inaczej. Dzięki niemu niejedna osoba uzyskała pomoc i wiele szpitali zostało solidnie doposażonych. Także zanim zaczniecie po nim skakać pomyślcie ile wy dobrego zrobiliście dla chorych dzieci, jaką niesiecie im pomoc na co dzień? No i przede wszystkim - nikt wam nie broni zakładać biznesu w jakiejkolwiek kategorii

Temat polaczkowy jak bigos popity wódką :/. Jakie to dziwne, że ktoś chce wynagrodzenia za swoją ciężką pracę...no nienormalne po prostu.

Gość gość
A co kogo obchodzi ile zarabia, gdzie mieszka? 100 m2 to niewiele. Mi do Owsiaka daleko a mam dom , też bez hipoteki. Wielkie mi rzeczy

Gość gość
JURAS z WOŚP to złodziej i oszust!!!!! 😠