Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sie zapytuje

tylko ja nie mam dzieci

Polecane posty

Gość gość
Slownik jezyka polskiego PWN: bobas «małe dziecko» Masz ubogie słownictwo, jesli tego nie wiesz. Widac, ze masz opanowane glównie p...lę

Gość gość
w dziwnym towarzystwie sie obracasz, autorko. Mnie nikt nie zwrocil uwagi na bezdzietnosc ( a trwala do 36 lat). A moze jestes przewrazliwiona?

Gość gość
Bobas tak sie na lalki mowi a nie na czlowieka. Laska sie stara o lalke a nie o czlowieka

Gość gość
no cóż... niektorzy sa ograniczeni i jeszcze sie tym chwalą na kafe :)

Gość gość
do kobiety czepiającej się słowa "bobas", zajrzyj sobie do SŁOWNIKA JĘZYKA POLSKIEGO, wtedy porozmawiamy :)

Gość gość
Bobas tak sie na lalki mowi a nie na czlowieka. Laska sie stara o lalke a nie o czlowieka XX Językoznawcy chyba lepiej wiedza. Bobas, to inaczej małe dziecko. Dokształć się. A ze sa lalki o wygladzie bobasów , Indian , krakowiakow itp to zupełnie inna sprawa

Gość gość
gość Bobas tak sie na lalki mowi a nie na czlowieka. Laska sie stara o lalke a nie o czlowieka XX Językoznawcy chyba lepiej wiedza. Bobas, to inaczej małe dziecko. Dokształć się. A ze sa lalki o wygladzie bobasów , Indian , krakowiakow itp to zupełnie inna sprawa XXXXXXX Wreszcie jakaś mądra kobieta się wypowiedziała, a nie same tępe strzały zaśmiecające kafeterię.

Gość gość
dziekuję! Mądre kobiety, popierajmy się:)!

Gość wifigdańsk
autorko ale ja nie rozumiem jaki masz problem?

Gość sie zapytuje
Taki mam problem ze nie moge sie odnalezc w swiecie wiecznhch matek:( one juz nie sa kolezankami, siostrami, przyjaciolkami... sa juz tylko matkami. Pewnie zonami, kochankami, partnerkami tez juz przestaly byc... moj problem to to ze wiekszosc mlodych matek dostaje jakiejs bobo goraczki co posrednio jest przyczyna mojej wielkiej samotnosci ostatnio:p

Gość gość
jest ( krotki) czas w zyciu, kiedy dziecko jest tak male, bezradne, no i niekomunikatywne, ze matka poswieca mnostwo czasu, zeby nalezycie zrozumiec jego potrzeby, zeby nie mialo prolemow ze zdrowiem, zeby je dobrze wychowywac. I w tym wlasnie czasie dziecko jest dla niej tak wazne. Mozesz to nazwac bobo gorączka. Nie masz dzieci, ale pewnie mialas w zyciu jakas bardzo wazną , terminową sprawe do zlatwienia, taką, ktora pochlonela cie bez reszty, a gdy ja zalatwilas, zycie wrocilo do normy. Pewnie jak ty urodzisz, to u najoycg ten czas minie,natomiast ty w tę gorączke wejdziesz. To zwykla kolej rzeczy.

Gość gość
i bobo goraczka na pewno nie jest wieczna! Rozejrzyj sie wsrod matek starszych dzieci - zyja najnormalniej na świecie.

Gość sie zapytuje
Niektore z tych dzidci maja po 2-3 lata a sa nianczone jak nkemowlaki... widocznie jestem jakas dziwna ale mnie to po prostu irytuje. Mozna skupiac sie na potrzebach dziecka, ale nie trzeba od razu przsstawac zyc:P widocznie musze przeczekac az kne wszystkie wroca do normalnosci...