Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona przyszla mamsia

kremy na rozstepy

Polecane posty

kochane chce zapobiec rozstępom i poszłam do apteki a tam wszystkie kremy na rozstępy od 4 miesiąca ciąży. Dlaczego? jeśli jestem w 6tyg to nie powinnam stosować? a jeśli nie to co powinnam zacząć stosować?

Gość gość
Prawda jest taka ze jak masz sklonnosci genetyczne do rozstepow to zaden krem im nie zapobiegnie. Oczywiscie trzeba orobowac ale nie nastawiac sie na mega efekty jesli np twoja mama lub siostra po ciazy maja rozstepy. Ja sklonnosci genetycznych nie mam, w ciazy przytylam 12 kg, brzucha wielkiego nie mialam, to pod koniec ciazy wyszly mi dwa czy trzy rozstepy mimo ze tez sie smarowalam i to dobrym kremem

nie wiem czy mam uwarunkowania ale raczej lekkie mam bo rozstępy mam na udach, niewielkie ale zawsze. Jednak pytanie było czy mogę się już smarować czy czekać do 4 miesiaca

Gość gość
Jesteś w 6 tc i już masz rozstępy??

a co w tym niesamowitego? przed ciaza miałam wiec raczej mi nie znikly... a krem chce by zapobiegać.

Gość gość
możesz się smarować, wazne ze dla kobiet w ciąży kupisz krem.

Gość gość
jestem w 21 tygodniu ciąży używam dwóch kremów na rozstępy, smaruję się rano i wieczorem: mustela- jest drogi więc troszkę go oszczędzam ziaja- dobry, używam już trzeciej tubki

ale po co ten napis od 4 miesiąca ciąży?

Gość gość
bo wcześniej nie ma po co stosować a może nie powinno się ja zaczęłam równo od 4 miesiąca

Dziewczyny jak walczyć z ciągła zgaga i zmęczeniem? rano idąc do pracy czuje jakbym cala noc biegała, zgaga nie daje mi żyć w dodatku czasem kuje mnie podbrzusze i mam straszne mdłości wieczorami... masakra

Gość gość
to już tak w ciąży jest, zmęczenie minie , mdłości również a na zgagę sa różne sposoby. nie dalej jak wczoraj widziałam tu temat jak radzić sobie ze zgaga w ciązy.

Gość gość
a balsamy sa od 4 -tego miesiąca ponieważ zazwyczaj w od tego momentu rośnie brzuch i waga.

Gość Zosia1989
Witajcie:) Jestem Zosia i mam 25 lat. W sierpniu dowiedziałam się, że będę mamą. Rodzę w kwietniu. Mojej ciąży towarzyszyły różne przygody np. testy ciążowe a byłam w ciąży itp. Postanowiłam założyć kanał na youtube.com o ciąży. Będzie to miejsce zarówno dla kobiet oczekujących maleństwa, jak i starających się o swojego bobaska. Proszę o komentowanie i dzielenie się swoimi doświadczeniami. Możemy się wiele od siebie nauczyć. Będąc w ciąży brakowało mi takiego miejsca i filmików o tej tematyce. Oto link do mojego ostatniego filmiku: http://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=-sCcyEW5NVg. Jest o moich objawach i potędze kobiecej intuicji. Jeśli się Wam spodoba subskrybujcie, by być na bieżąco i razem tworzyć kanał. Mam nadzieję, że każda kobieta znajdzie tam coś dla siebie:) W kolejnych filmikach pojawią się informację dotyczące pierwszej wizyty u ginekologa oraz mitów związanych z ciążą - jednym słowem moja ciąża w pigułce. Buziaki:*

Gość gościówa 84
witaj przyszła mamusiu ja w pierwszej jak i teraz w drugiej ciazy uzywam mustelli i uwielbiam ja, fakt tania to ona nie jest ale w ciazy nie jest sie co rok wiec w ten wyjatkowy czas mozna sobie pozwolic lub chociaz smarowac na zmiane z czyms tanszym.Mustelle mozna stosowac od poczatku ciazy a faktycznie wiele kremow ma wskazanie dopiero od 4 m. to ze wzgledu na substancje ktore moga przenikac przez skóre do płodu, a przez pierwsze miesiace dziecko jest nawrazliwsze na wszystkie czynniki tak jak np leki. Cos w tym napewno jest ze albo sie skłonnosci ma albo nie do rozstepów ale uwazam ze trzeba próbowac zrobic wszystko co sie da aby zapobiegac

Gość gościówa 84
mustella chyba jakies działanie ma skoro zbledło mi nawet te kilka rozstepow ktore tak jak ty miałam na udach z przed ciazy i nowe narazie nie powstaly a niebawem rodze. I niema co czekac do 4 miesiaca bo skóre trzeba juz nawilzyc***przygotowac wczesniej bo pozniej to juz nic nie da. Prawda tez jest taka ze jesli ktos przytyje z 20 kg to mu zaden krem nie pomoze bo skóra w nieskończonosc naciagac sie nie bedzie.Takze nie głodzic sie ale tez nie żreć bez opamietania