Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

niewiadoma ciaza a praca

Polecane posty

bierz zwolnienie zgodnie ze swoim sumieniem nie wykorzystuj nikogo a wszystko powinno się dobrze skonczyc,

Gość gość
Dziękuję ci ( wyżej napisanej) wszyscy dodaja jakies komentarze jezeli o to mi nawet nie chodzi. Pytalam CZY ZUS BEDZIR SIE CZEPIAL I MOZE JJE DAC MI CHOROBOWEGO I MACIERZYNSKIEGO! Zadnej odpowiedzi nie dostalam tylko sama krytyka leci.

Gość gość
NO I CO Z TEGO ŻE CHCE IŚĆ Z WYGODNICTWA NA L4???? Madrze to autorko rozegraj. Jeśli masz jakieś pytania konkretne jak i co sie załatwia pytaj-odpowiem. Powodzenia mam nadzieję że Ci się uda jak wielu przed Tobą i wielu będzie po Tobie ;)

Gość gość
Odpowiem Ci autorko. ZUS owszem, przyczepi się do Ciebie. Jeżeli pracujesz uczciwie to nie ma problemów-będą chcieli pierdoły taakie jak: CV, List motywacyjny, umowę o pracę, podpisane listy obecności i takie tam. Możliwe ze przyjdą do sklepu zapytać czy pracowałaś. Nawet jeśli ktoś znajomy Cię zatrudnił to i tak nie jest problemem się wywinąć. Dostaniesz macierzyńskie. Korzystaj póki możesz.

Gość gość
ja pracowałam w przedszkolu i też dosyć szybko poszłam na l4, bo ciągle chorowałam. I mogłabym pracować bardzo długo ale w przedszkolu trudno uchronić się przed chorobami- w szczególności w okresie jesienno zimowym. I możecie mnie wyzywać od pasożytów ale zdrowie mojego dziecka było ważniejsze.

Gość gość
korzystaj korzystaj, do doopy Ci się ZUS dobierze a szef załatwi wilczy bilet :-D

Gość gość
korzystaj korzystaj, do doopy Ci się ZUS dobierze a szef załatwi wilczy bilet smiech.gif X X X ale się uśmiałam!!!! Co Ty wiesz....

Gość gość
oj wiem :-D

Gość gość
Umowa o pracę jest dziś na wagę złota właśnie przez podobne przypadki. Kobiety nie myślą, że robią tym samym krzywdę innym młodym kobietom na które pracodawca patrzy krzywo. Znam przypadki: firma teścia, synowa w firmie tej pracuje tylko w papierach, ale do pobierania zasiłków jest pierwsza. Czasami myślę sobie, że sama jestem frajerką, która nie potrafi kombinować... Ehhh

Gość gość
Oczywiscie ze uczciwie.. nic nie krece pracuje caly czas . Inne kobiety chodza na l4 to dlaczego ja nie mam isc, skoro mi nkc konkretnego nje zrobia..

Gość gość
nic Ci nie zrobia-idź śmiało!

Gość gość
BOŻE! Jak to cudownie że dałeś ludziom wolną wolę a oni ją tak mądrze spożytkowali i założyli KAFETERIĘ! Same prawe osoby się na niej wypowiadają, wzorcowe matki i pracownice! Wzorcowi szefowie! Żadna osoba nie łamie prawa, o co to to nie! Nigdy nie przeszła na czerwonym, nie przejechała, nigdy nie zaparkowała na miejscu niedozwolonym, nigdy też nie obijała się w trakcie swojej pracy, zawsze wykonywała ją sumiennie, postępuje zawsze moralnie itd. A tak na serio to weźcie się puknijcie w łeb zazdrośnicy!

Gość gość
pisz co chcesz ale potem nie ujadaj że szef z pracy cie wywalił a do kolejnej nie chcą przyjąć zazdrośnico!!!

Gość hehehehehheheheheh
Ja nadal nie rozumiem co wam przeszkadza ze jakaś tam kobieta idzie na L4? Autorko jak wszytko będzie dobrze w papierach to ZUS nic ci nie zrobi:)

Gość gość
"jajasiewypowiem to że ciebie nie obchodzi co się z twoja kasa dzieje to już twoja sprawa.Trzeba pomagać ludziom potrzebującym a nie krowom bez pracy bo po miesiącu "pracowania" zaciążyła i na urlop poszła a potem z pracy wywalili" Ble ble ble ble i tak masz g***o do gadania co sie dzieje z państwowymi pieniędzmi wiec przestań gderać hehe