Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kobieto Moja córka ma depresję

Polecane posty

Gość gość

Mam nastoletnią córkę. Jej biologiczny ojciec porzucił ją i jej matkę gdy była w ciąży, mama umarła gdy była małym dzieckiem. Od jakiś 7 lat ona boryka się z depresją, która okresowo bardzo się nasila. Najczęściej w okresie przed i wakacyjnym. W tym roku poszła na studia, których bardzo nie lubi i właśnie znów ma nasiloną depresję. Po za tym.. ona nie ma żadnych koleżanek, cały wolny czas spędza w swoim łóżku, ciężko ją rozweselić i jest płaczliwa. Nie wiem co mogę zrobić i dlaczego ona taka jest. Ona sama nie potrafi wskazać co konkretnie powoduje u niej taki stan. Martwię się.

Gość gość
Jest niezaradną sierotą i niedojdą życiową..... Nie ma co się dziwić. :o

Gość gość
idz z nia do psychologa

Gość gość
Na depresje choruje sie cale zycie. Czasem sie czuje lepiej ale w ciagu zycia ma sie od kilku do kilkudziesieciu cieższych epizodów. 30 % chorych ma depresje raz w zyciu, u reszty ona nawraca i trzeba brac leki aby nawroty byly slabsze. Ludzie są na nią podatni i nie ma tak jak pytasz co jest jej przyczyną, nie ma ze usuniesz jakis czynnik i ona zniknie. Epizody sa cylkiczne , czasem wyzwala je stres a czasem pora roku.

Gość gość
Jest nieszczęśliwa.

Gość gość
Sprawdźcie http://www.odispsycholog.pl/ . Profesjonalny ośrodek diagnoz i szkoleń psychologicznych w Warszawie. Doświadczeni i profesjonalni lekarze, zajmujący się trudnościami swoich pacjentów.

Może powinniscie sprobowac jakichs doraznych srodkow, jest ich sporo np. Persen, walerin, szafraceum; Mojej mamie pomógł ten ostatni i nie narzekala na skutki uboczne.

Magda próbowałaś sama którychś z tych środków, jak na Ciebie działały? Były skuteczne?

Ja osobiście nie, ale moja mama stosowała ten środek z szafranem i była zadowolona, on był chyba bez recepty o ile sie nie myle. Nie była otumaniona ani nic z tych rzeczy, więc ogólnie ok.

Z naturalnych sposobów to wiem, że dziurawiec pomaga, ale jak jest słońce to może powodowac przebarwienia

Niestety wiem, że zioła pomagaja dopiero przy długotrwałym stosowaniu, więc jeśli szukasz czegos na juz to dziurawiec Ci nie pomoże

Gość gość
Konieczna wizyta u psychiatry. Bo stanie sie nieszczęście. I to najlepiej z kimś by czuła sie dobrze

Gość gosc001
Dlaczego chodzi na studia ,ktorych nie lubi????

Gość gość
Modlitwa i jakiś mądry, fajny ksiądz, który ma dobry kontakt z młodzieżą mógłby pomóc, wytłumaczyłby jej, że Bóg ją kocha mimo dramatów, które przeszła, ona pewnie ciągle czymś się dręczy i ma dużo negatywnych myśli:( no i dobry psycholog, psychiatra ostatecznie

Gość Ninka_900
Może powinniście spróbowac z nią porozmawiać, dac jej jakieś środki na teraz, i zapisać do psychologa?

Gość Linda_
Potrzeba tu psychiatry i to szybko, a ze srodkow na teraz moge polecic szafraceum

Zacząłem biegac i troche więcej się ruszać i to rzeczywiście daje efekty

Gość Weronika__
Słyszałam o szafraceum i o szafranie ogólnie pozotywne opinie, podobno wogóle dobrze oddziałuje na organizm

Gość Marina___
No to tak, moja przyjaciółka brała to szafraceum, jak kiepsko się czuła ze sobą, faktycznie lepiej się po tym czuła i nawet dało się z nią pogadać, ale moim zdaniem lepiej isc do psychologa

Gość Linda_
Wiem tez że dziurawiec pomaga w depresji ale na efekty trzeb trochę poczekać

Gość Weronika__
Dobra jest też nalewka z szafranu, ale szafraceum tańsze

Gość gość
depresja to czesto z powodu diety jest :) www.youtube.com/watch?v=-3J8KSM8Zeg

Gość ANNA311
Dieta jest bardzo ważna, warto ją zmienić na bogatą w warzywa i owoce, zacząć uprawiać jakiś sport , ewentualnie dołączyc jakieś środki doraźne, np. z walerianą, żeń-szeniem czy szafranem, one są na bazie ziół więc są bezpieczne

Gość dr trupek po 98 h dyżuru
Stan opisany, kwalifikuje się do psychiatry. Psychiatra, który ma rozum, rozważy farmakologiczne leczenie i pomyśli nad ewentualną terapią. Często jest tak, że aby w ogóle się z chorym na depresję dogadać, trzeba mu trochę podnieść lekami nastrój, bo w stanie mocno depresyjnym, człowiek jest niezdolny do refleksji nad sobą.

Gość gość
Kolejny temat o tym jak leczyć ciężką chorobę ziołami. No nie mogę już! Tylko psychiatra, psychoterapia i leki. Jak będzie względnie lepiej to wtedy sport i odżywianie. Ciężko chory może miesiącami prawie nic nie jeść, leżeć i płakać. Ciekawe jak go namówicie na sport, jak pójście do łazienki jest wyczynem.

Gość Weronika__
DO psychologa czy psychiatry zawsze można pójść, a od farmaceutyków na receptę łatwo się uzależnić