Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na jaki kierunek studiów opłaca się iść

Polecane posty

Gość gość

W tym roku zdaję maturę. Do 7 lutego mam podjąć ostateczną decyzję z jakich przedmiotów zdawać maturę. Nie wiem kompletnie na jakie studia iść, żeby potem w miarę łatwo znaleźć pracę. Co się opłaca? Dodam, że wszystkiego jestem w stanie się nauczyć.

Gość gość
Pielęgniarstwo, teraz jest i będzie duże zapotrzebowanie na pielęgniarki, poza tym ludzie się starzeją, chorują i zawsze tak będzie także to w miare przyszłościowy zawód

Gość gość
Medycyna zdecydowanie

Gość gość
Ucz się matematyki, to wiedza przyszłości

Gość gość
A może naucz się konkretnego zawodu? O pracę łatwiej, a studia?... zawsze możesz je ukończyć jak będziesz wiedział co Cię interesuje.

Gość gość
zostan szewcem potem skonczysz filozofię 🖐️

Gość gość
pielęgniarstwo to dobry kierunek. masz zapewnioną pracę

Gość gość
Medycyna to pewna praca i duża kasa.

Gość gość
Stomatologia ale musisz zdsc na 98 % co najmniej

Gość gość
nanotechnologia albo genetyka sądowa to są kierunki przyszłości!! Aż żałuję że szkoda mi było kasy na podyplomowe:(

Zdaje sobie sprawę z tego, że moja odpowiedz jest już sporo po czasie, ale temat ten ogólnie jest aktualny. Moim zdaniem najbardziej opłacalne kierunki studiów to kierunki techniczne. Możemy być pewni, że po ukończeniu studiów, a nawet w trakcie będziemy mieli pracę. Uczelnia Techniczno - Handlowa im. H. Chodkowskiej posiada bardzo szeroką ofertę kształcenia opierając się na kierunkach technicznych. Z własnego doświadczenia wiem, że uczelnia kładzie duży nacisk na zajęcia praktyczne, co przynosi bardzo duże profity w późniejszym czasie - człowiek wie jak poruszać się na rynku pracy i jak stawiać czoła codziennym wyzwaniom.

Gość gość
ja zrekrutowałam się na WSB w Gdańsku na kierunek Informatyka, który jest dofinansowany ze środków UE :)

Gość oewsb
Dobry wieczór, Mamy nadzieję, że skorzystałaś z naszej wakacyjnej promocji. Uwaga! Ostanie dni promocji - do 15 lipca wpisowe = 0 zł. Więcej informacji na naszej stronie WWW i w placówkach WSB. Pozdrawiam serdecznie i zachęcam do zadawania mi pytań Renata Mazur, Online Ekspert WSB studia I stopnia