Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rosinka

Ból brzucha przy ciąży

Polecane posty

Gość Rosinka

Witam dziewczeta . Wczoraj zrobiłam testy ciążowe poniewaz moj okres sie spóźniał . Mój cykl trwał zazwyczaj 28 dni jednak mija juz 35 i okresu nie widać, zrobiłam wiec testy i każdy wyszedł mi pozytywny bardzo się ucieszyłam ponieważ jest to moje pierwsze dziecko a w piątek umówiona jestem do lekarza . Jednak mam do was pytanie czy ból brzucha podczas ciąży jest normalny ? Czasami delikatny z czasami mocniejszy skurcz . Dużo się naczytałam w internecie na ten temat i dużo ludzi piszę że to może prowadzić do utraty dziecka hmmm co wy o tym myślicie ?

ja również jestem od niedawna w ciąży i miewam takie bóle, małe skurcze i takie kłucie czasami. Czytałam , że to jest normalne, w końcu zmienia się kształt macicy, ale gdy bóle są bardzo mocne i występuje krwawienie to już nie jest dobrze.

Gość Rosinka
Super Martikam byłaś już u lekarza ? Jakie miałaś pierwsze objawy ?

a co do poronienia, to pierwsze dziecko poroniłam i nie miałam żadnych bólów, teraz mam i jest wszystko ok, więc nie ma co się martwić wszystko będzie dobrze :) Pozdrawiam

Gość Rosinka
Dzięki wielkie kochana :) TRZYMAM KCIUKI :)

Objawy: ból brzucha no i spóźniający się okres, teraz już jestem w 5 mc i zdarzają się wymioty, nudności, dużo śpię i nie mam apetytu takiego jak wcześniej.

Gość gość
Jestem w 19tc a w 6 czulam bol klujacy w lewej czesci brzucha zadzwonilam do lekarza który natychmiast z rana na drugi dzień kazal się u niego stawić co się okazali powodem okazal się krwiak który pow stal w wyniku od klejenia się kosmówki dostalam leki i nakaz lezenia ,nie lekcewazcie bólu brzucha w szczególności w pierwszym trymestrze

Mam nadzieje, że będzie wszystko dobrze, 3 pierwsze miesiące są najtrudniejsze i największe ryzyko poronienia, więc zero stresu ( choć trudno się nie denerwować jeszcze jak hormony buzują) no i zdrowe odżywanie, chociaż ja w sumie wychodzę z założenia że najlepiej jeść to na co ma się ochotę. :)

Gość gość
Mogę sile bólu określić na średni staly tzn moglam wszystko zrobić ale caly czas czulam tak jakby tam cos byli jak jakas kula która przeszkadza

Gość gość
NIe to mój ból pojawia sie najczesciej rano i wieczorem przed spaniem, jutro będę u lekarza to się wszystko wyjaśni :)

Gość gość
dziewczyny,a mialyscie moze krwawienie w dniu spodziewanej miesiaczki?

Gość ilonbarbarzyńca
miałam plamienie dwudniowe na dwa dni przed terminem @, aczkolwiek skąpe. Obecnie 20 tc

Gość gość
ja 15 stycznia myslalam ze dostalam okres,ale byl skapy niz zwykle i mnie to zdziwilo...