Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama_Leti

Ćwiczenia w ciąży

Polecane posty

Gość Mama_Leti

Rozpoczęłam siódmy miesiąc ciąży i stwierdziłam, że robię się coraz większa i coraz słabsza. Nie wolno niby nic dźwigać, a jednak trzeba dźwigać jeszcze przez 3 miesiące! Jesienią uprawiałam Nordic Walking, czasem coś machnęłam ręką albo nogą, ale teraz postanowiłam wziąć się za siebie, wzmocnić mięśnie przed porodem! Kto podejmuje wyzwanie ze mną? Od wczoraj ćwiczę zestawy dla kobiet w ciąży z YT i różne wymachy rękami (bez hantli). Zapraszam do wymiany doświadczeń i wzajemnej motywacji!

Gość Zosia1989
Witaj Przyszła mamo:) Jestem Zosia i mam 25 lat. W sierpniu dowiedziałam się, że będę mamą. Rodzę w kwietniu. Mojej ciąży towarzyszyły różne przygody np. testy ciążowe a byłam w ciąży itp. Postanowiłam założyć kanał na youtube.com o ciąży. Będzie to miejsce zarówno dla kobiet oczekujących maleństwa, jak i starających się o swojego bobaska. Proszę o komentowanie i dzielenie się swoimi doświadczeniami. Możemy się wiele od siebie nauczyć. Będąc w ciąży brakowało mi takiego miejsca i filmików o tej tematyce. Oto link do mojego ostatniego filmiku: http://www.youtube.com/edit?o=U&video_id=-sCcyEW5NVg. Jest o moich objawach i potędze kobiecej intuicji. Jeśli się Wam spodoba subskrybujcie, by być na bieżąco i razem tworzyć kanał. Mam nadzieję, że każda kobieta znajdzie tam coś dla siebie:) W kolejnych filmikach pojawią się informację dotyczące pierwszej wizyty u ginekologa oraz mitów związanych z ciążą. O ćwiczeniach w ciąży też na pewno coś nagram, gdyż rozmawiałam ostatnio na ten temat z moją ginekolog. Buziaki:*

Dziewczyny polecam pajacyki. Ja robię codziennie na rozgrzewkę. Potem pomagam mężowi załadować samochód bo na budowie robi. Wiertarki, młoty udarowe, kleje, zaprawy, fajna sprawa. Potem jak ma za dużo energii to idę w domu meble poprzestawiać.

Gość gość
ooo Michal jest w ciazy i nawet ma meza:D A moze ty Michalina?

Gość gość
Ja za tydzień zaczynam 6 miesiąc i nadal chodzę na normalne TBC oraz truchtam. Oczywiście na TBC nie ćwiczę już teraz brzuszków prostych, tylko skośne, ale poza tym większość rzeczy robię normalnie.

Gość wera90
Hej dziewczyny! Też muszę się za siebie wziąć, bo słabnę - to po pierwsze, ale przede wszystkim rozleniwiłam się... Kiedyś lubiłam biegać, ale teraz boję się, że wstrząsy mogą jakoś zaszkodzić dziecku. http://wdobrychstosunkach.pl/aktywnosc-fizyczna-kobiet-w-ciazy.html - znalazłam kilka pomysłów, między innymi basen. Pływałyście w ciąży? Bo z tego co widzę ostrzegają przed infekcjami...