Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to jest z tym macierzyńskim przez kilka lat

Polecane posty

Gość gość
Kolejny przykład.... Przyczyny te to m.in. ciężkie naruszenie podstawowych obowiązków pracowniczych, popełnienie przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, które uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku, jeżeli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem oraz zawiniona przez pracownika utrata uprawnień koniecznych do wykonywania pracy na zajmowanym stanowisku. Oprócz wskazanych powyżej sytuacji istnieją jeszcze inne sytuacje, które umożliwiają wypowiedzenie umowy o pracę z pracownikiem pozostającym na urlopie wychowawczym. Sytuacja taka może mieć miejsce m.in. w przypadku ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy.

Gość gość
wychowawczy jest bezpłatny, macierzyński wedle wyboru - rok 80%, 6msc 100% jesli urodzilo się 1 dziecko

Gość gość
Cześć dziewczyny! proszę o pomoc. ja za miesiac koncze roczny macierzynski, chciałam iść na wychowawczy,bo na razie nie planuje ciązy(najwczesniej jak mała skończy 2latka)..czytam i czytam..i wiem,ze wyjatkowych sytuacjach pracodawca może zwolnić,jednak myślicie,że cześto się to zdarza? nie mam z kim zostawić małej,finansowo jakbym wzięła opiekunkę lub żłobek,to bym 400zł zarabiała,bo jeszcze dojazdy do pracy itd.wiec w ogole mi sie to nie opłaca. co robić?