Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto był dziś z dzieckiem na spacerze

Polecane posty

Gość wifigdańsk
ale jak trzeba isc do przedszkola to chyba nie ma wyboru?

Gość Led Zep
dlaczego po moim miłym wpisie do odważenej mamy zostałam nazwana idiotką? stuknij się w czaszkę prymitywie.

Gość mama to też kobieta
Moja Młoda dzisiaj odmówiła spaceru :D Zwykle wychodzimy codziennie, chyba że leje i wiej***ardzo, mała lubi spacery, lubi biegać, ale dzisiaj jak wychyliła nos za drzwi to się cofnęła wołając brrrrr! W sumie miała rację, bo jest zimne wiatrzysko, nie chodzi o to że mróz -14, ale ten wiatr jest niefajny, nie będę jej na siłę wyganiać :D

Gość gość
my też dziś nie byliśmy...wiatr duży,dorosłemu nieprzyjemnie a co mowa dziecku...spacer ma być przyjemnością a nie bo tak trzeba.Ja tez wychodzę codziennie nawet jak jest -10 ale pod warunkiem że nie ma wiatru i jest słońce,wtedy jest fajnie,ale jak tu niektóre piszą że wychodzą jak jest -20 czy -25 , pytam po co? ja nie mówię że dziecko od razu zachoruje,ale dorosłemu się nie chce przy takiej temperaturze więc po co dziecko ciągać?????????? takie temp. wysokie są chwilowe,uwzam ze jak dziecko posiedzi kilka dni w domu to się nic nie stanie,a lepiej przed spaniem mieszkanie wywietrzyć.A te co piszą że niemowlaka wystawiają na duży mróz na 2godziny...kto wam uwierzy ? a jeśli prawda to jest to szkoda słów...wy się połóżcie na dworzu na 2godziny przy -10 stopniach(nawet jak jest słońce),przyjemnie? pół godziny dla leżącego dziecka przy -10 wystarczy.I NIE NIE WYMYŚLIŁAM TEMATU,LUDZIE SIĘ DZIWILI,CHOCIAZ JA I TAK WYCHODZĘ NIE PATRZĄC NA NICH(PYTAŁAM Z CIEKAWOŚCI) ALE JAK JEST -20 CZY -25 TO SIEDZE W DOMU....BO PYTAM PO CO???????? AUTORKA

Gość gość
i ja się zgadzam,spacer to przyjemnośc a nie przynus.Jestem za tym by wychodzić na dwór nawet codziennie ale nie jak jest 20na minusie,ale mamusie na kafeterii to wszystkie dzieci hartują,dziecko na balkon na 2godziny a samę d**ę w domu grzeją,dlaczego wy nie siedzicie 2godziny z dzieckiem na balkonie?

Gość gość
u mnie dziś -15 st ! Nie było spaceru. Strasznie zimny wiatr

Gość gość
ale pewnie te wariatki wystawiły niemowlaka na 2godziny na balkon :)

Gość gość
Ja nie chodzę jak jest zimno i koniec. Jakbym sie nie ubrała to i tak zamarzam, nie będę sie narażać. Wyjdziemy z dzieckiem do kiosku na 10 minut to starczy, nie umrze od tego, w domu wietrzę i jest porządek.

Gość gość
wkońcu normalne kobiety,reszta pewnie na spacerze

Gość gość
one się tylko przechwalają że takie nowoczesne,nie wierzę że ludzie są tak głupi że wystawiają niemowlaka na 2godziny przy takim mrozie,albo chodzą na spacery przy minus 25.

Gość gość
Ja tam byłam przez 15 czy 20 minut żeby młoda przejechała się na sankach, i choć mieszkam na wsi gdzie ludzie komentują i pytają o wszystko to nikt mi się nie dziwił ani nie gapił, chyba czujesz się jakąś gwiazdą tam u siebie i myślisz że skupiasz tak dużą uwagę, ale może chodziło o grzecznościowe zwroty typu ale mamy dziś mróz itp..a nie podziw czy krytykę stricte nad tobą autorko. Za dużo myślisz "co ludzie powiedzą",

Gość gość
My chodzimy codziennie po zlobku na spacer zabieram synka żeby sie dotlenil i pobiegal w sniegu. Od trzech dni niestety sami wychodzimy na spacery bo wszyscy ktorzy maja dzieci boja sie mrozu :(

Gość gość
byliśmy jak co dzień ,starszy nadal jest na sankach z kolegą .

Gość gość
teraz moje dzieci to nastolatki, jednak zawsze wychodziłam z nimi w każdą pogodę. Teraz to widać, bo naprawdę lubią bardzo lekko się ubierać i wciąż im gorąco, zahartowane są. Kiedyś nasze mamy i babcie ubierały nas jak bałwany, koszulka z długim na to sweter, jak mi było gorąco, cała spocona wciąż byłam i ciągle chora. lepiej ubrać dziecko lżej niż przegrzać, a pogodę każdą powinny poczuć

Gość gość
Ja myśle że autorka teog nie wymysliła. W tamtym roku wyszlam z 2,5 córka na dwór, było -13 stopni, sąsiadki komentowały że taka pogoda a ja dziecko na dwór wypuszczam, że zimno i pewnie będzie chora. Dziś było -15 w cieniu i było naprawde zimno, ale chodzilysmy po słońcu. Moja pediatra nie kazała usypiać dziecka jak jest duży mróz, tylko nie wiem dlaczego.

Gość gość
Ludzie -25 stopni to chyba w śroku nocy jest, więc nie wierze że ktoś w taką temp chodzi w dzieckiem 2 godziny po dworze.

Gość gość
nikt nie napisał że dziś czy wczoraj było 25 tylko ktoś napisał że jak NAWET jest 25 to wychodzi,dla mnie to też śmieszne.A autorce nie chodziło zapewne o toże zaziębicie dzieci tylko o to że w 25 stopnioowy mróż jest po prostu nieprzyjemnie, a dziecko które leży bez ruchu w wózku przez 2godziny przy -10? mi też byłoby nieprzyjemnie tyle czasu LEŻEĆ,wystarczy pół godziny i tyle.Autorka nie pisałą że wychodzić nie będzie bo co ludzie powiedzą...tylko ona pyta czy wy wychodzicie bo w jej regionie ludzie się dziwią,a ona I TAK BĘDZIE WYCHODZIC JAK JEST DO MINUS 10, większość autorki nie zrozumiała

Gość gość
a moja szwagierka wystawiła 2 tyg bobasa na podwórko i tak się sprzątaniem zajęła,że po 4 !!!! godz. jej się przypomniało...i co? zap.płuc...i tak szczęście,że tylko

Gość gość
może Twojemu dziecku się nie chce dla mojego nie ma znaczenia ile jest stopni i jeśli nie wyjdzie z domu to fioła dostaje dlatego wychodzę bez względu na to czy jest -15 czy -25 i nie widzę w tym nic dziwnego poza tym sama chyba zwariowałabym gdybym miała spędzać dnie całe w domu tylko z uwagi na temperaturę za oknem:O

Gość gość
gdybyście miały moje dziecko, które po prostu MUSI wyjść na dwór żeby normalnie funkcjonować, to nie negowałybyście tak faktu, że nawet przy -25 stopniach wychodzę zrozumcie, że każdy człowiek jest inny ja nie krytykuję tego, że Wam się nie chce wychodzić tylko dlatego, że jest zimno - mnie to nie obchodzi - każdy niech robi co chce ze swoim życiem

Gość gość
a mi jak jest zimno to nie wychodze i mam to w nosie ze powinno sie, nie mam ochoty to siedze w domu i niewazne czy to mroz czy upały

Gość gość
no i masz rację ,ja np wczoraj nie byłam bo mi się nie chciało i nic nie potrzebowałam a dzisiaj przy okazji zakupów poszłam na spacer z młodym ,jutro wyjść muszę bo idę do pracy.

Gość gość
no u mnie jest tak, ze czy zimno, czy nie, zawsze spacer zaliczam. Nie chce mi się jak cholera, ale wiem, ze to ważne- więc wędrujemy. Moje dziecko chodzi do przedszkola i dzisiaj byli na spacerze- godzinkę. U nas - 15

Gość gość
to powiedzcie mądre mamusie kiedy i gdzie było u Was -25 stopni??? Już widze jak w takich temp chodzicie po dworze, przecież wtedy jest ciężo oddychać.

Gość gość
Kurczę, chyba mieszkam w innym kraju.. -5 i żadnego słońca, nie było dylematu, wszyscy normalnie wychodzą.

Gość gość
ta od szwagierki...jakąś nienormalną masz tą szwagierkę..jak można zapomnieć że dziecko wystawiło się na dwór? powinno się teraz ją wystawić na 4 godziny, unieruchomić tak żeby leżała

Gość gość
no tak mówiła,że zapomniała...tez mi się to w głowie nie mieści...

Gość gość
Jeszcze się przyznała

Gość gość
a ja mieszkam w niemczech, u nas jest teraz -5 i jakos nie widze tlumow z dziecmi na spacerach, to tak a propos, ze glupie polki tylko kisza dzieci.

Gość gość
Ja byłam