Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto był dziś z dzieckiem na spacerze

Polecane posty

Gość gość
nie osiedlowa

Gość gość
dla mnie spacer to min. godzina na zewnatrz. krotszego czasu na zewnatrz nie zaliczam jako spacer ;). nie wiem, w jakiej odleglosci masz ta szkole, ale jesli bylo -10, a masz niemowle, a pobyt na zewnatrz mial trwac dluzej niz 15 minut, to pojechalabym autem.

Gość gość
hehe dla mnie bez różnicy czy -3 czy -15 wychodziłam na min 1,5 godz.Samochodem do pracy jeździł mąż.

Gość gość
dziecku nic nie było i nie jest ;) z resztą inne mamy też przychodziły po swoje dzieci,więc nie byłam wyjątkiem.

Gość gość
no to wiadomo, ze jak musisz przyjsc po starsze dziecko, to trudno. mowie tylko, ze uwazam, ze nalezy ograniczyc do minimum. jesli szkole masz oddalona o 45 minut od domu (1,5 h w sumie dziecko bylo na polu), to chyba jezdzi tam jakas komnikacja, jesli nie masz auta? jasne, ze nic sie nie stalo. tym razem. pytanie, czy zawsze tak bedzie. no ale to twoj wybor.

Gość gość
23.01.14 [zgłoś do usunięcia] gość no to wiadomo, ze jak musisz przyjsc po starsze dziecko, to trudno. mowie tylko, ze uwazam, ze nalezy ograniczyc do minimum. jesli szkole masz oddalona o 45 minut od domu (1,5 h w sumie dziecko bylo na polu), to chyba jezdzi tam jakas komnikacja, jesli nie masz auta? jasne, ze nic sie nie stalo. tym razem. pytanie, czy zawsze tak bedzie. no ale to twoj wybor. Dziecko na polu? Ziemniaki kopało? :D Co za wieśniackie odzywki!

Gość gość
Jest zima jest mróz i dziecko powinno normalnie wychodzić.

Gość gość
jak nie ma się wyboru,to się człowiek nie rozczula czy ma wyjść czy nie ;) spokojnej nocy mamusie ;)

Gość gość
nie rozumiem pytania i dyskusji moje dziecko ma 8 tyg i codziennie spacer min 30 minutowy ,nie wyobrazam sobie kisic dziecka w mieszkaniu!!!

Gość gość
Bo normalne to nie jest by się zastanawiać czy dziecko od grudnia do marca może wychodzić :p

Gość gość
tylko polskie matki maja tak idiotyczne problemy najlepiej zamknijcie dziecko w pokoju i zakryjcie welnianym kocem...boze co za kretynki jakies p******* babska ...

Gość gość
Przeciez one twierdza ze dzieci w wyniku spaceru dostają.. odmrożeń, wiec wiecie

Gość gość
Led Zep ta mama od 4ro miesiecznego - godzinę na spacerze odważna usmiech.gif ja bym bała a coz w tym odwaznego idiotko? zima jest to jest snieg i jest zimno!!! bierzesz dziecko na dwor i jaka w tym filozofia?

Autorko, a kto Ci się niby dziwił, że z dzieckiem na spacerze jesteś? Wymyśliłaś sobie temat tylko trochę beznadziejny. Na prawdę myślałaś, że jesteś takim fenomenem, że z 3-letnim dzieckiem zimą na dworze wywołasz tutaj takie poruszenie, że aż wyzwiska polecą? Nie wiem, nigdy by mi do głowy nie przyszło dziwić się, że 3-latek jest na podwórku w mrozy. Sama mam 17-miesięczne dziecko, codziennie jesteśmy na spacerze i nie zauważyłam, bym wywoła tym jakieś zdziwienie, zresztą nie my jedni spacerujemy. synek jest z sierpnia, w zeszłym roku zimą miał 4 miesiące, po dwie godziny spał na dworze w wózku przy -10 stopniach i też nikt nawet nie zwracał uwagi.

Gość gość
3 latek to duze dziecko, ja nie widze problemu zeby wychodzic w zime z niemowlakami na spacer, cieplo ubieramy i idziemy, jak jest duzy mroz to krotki spacerek

Gość wifigdańsk
ja bylam ale krótko bylam rano odprowadzic mała do przedszkola (bylam w 10msc dzieckiem) ale mamy blisko do przedszkola 3 min drogi :) wiec to tylko tyle no i do pobliskiego sklepu. nic się nie stało,dziecko zyje i jest szczesliwe:) ubierz dziecko grubo w mróz nic się nie stanie,lepsza taka pogoda niz pełna bakterii słota,jaka była jeszcze niedawno.

Gość wifigdańsk
oj 3letnie dziecko to juz jest naprawde duze dziecko i nie masz się co obawiac,ludzie w niemowlakami wychodza.

Gość gość
Ja wczoraj i dzisiaj byłam na spacerze z córką. Ma 3 miesiące. Około 1,5 spacer. Pediatra nie widziała żadnych przeciwwskazań. Córka cieplutko ubrana, opatulona, porządnie wysmarowana buzia kremem. Byłam po syna w przedszkolu w sumie w jedną i w drugą stronę schodzi nam tyle czasu. Tylko u nas w kraju widzę trzymanie dzieci w domu. Wiadomo jak będzie -15 to samej mi się średnio będzie chciało, ale przy -6 -8, gdzie słońce świeci.

Gość gość
PS. jakoś nikt krzywo się na mnie nie patrzył, nikt nie zwracał uwagi, nie komentował. Nie wiem więc gdzie wy mieszkacie albo z kim się kontaktujecie.

Gość gość
gość A ja jakos dzisiaj żadnego dziecka nie widzialam nawet w wózku,przedszkolaki z przedszkola kolo mojego domu ,tez dzisiaj niw wyszly lał jak był temperatura no właśnie nie tak źle bo cały dzień w granicach - 8 teraz szłam i jest -14 .

Gość gość
o matko..... :/ myślałam,ze temat dotyczy niemowlaka ,że takie pytanei zadałaś...:/ Ja mam 2 latka i codziennie od roczku w zimę jest na dworze ,a mieszkamy w górach i tu jest zimnooo :D

Gość gość
ja bylam, na sloncu -5, piekne powietrze Ice;)

Gość gość
no to wiadomo, ze jak musisz przyjsc po starsze dziecko, to trudno. mowie tylko, ze uwazam, ze nalezy ograniczyc do minimum. jesli szkole masz oddalona o 45 minut od domu (1,5 h w sumie dziecko bylo na polu), to chyba jezdzi tam jakas komnikacja, jesli nie masz auta? jasne, ze nic sie nie stalo. tym razem. pytanie, czy zawsze tak bedzie. no ale to twoj wybor. xxxx Na jakim polu i co to dziecko tam robiło 1,5h?? Do szkoły to chyba normalnie ulicami się idzie albo się mylę?

Gość przyszla mama na pazdz 2013
u mnie -8 bylo od kilku dni, moja 3,5msc corka codziennie stoi na balkonie od 12-14. w gondoli pod folia i 2 kocami, jak wyjmuje to jest cieplutka:) i super nam potem spi w nocy, dzis jest -11 wystawie ja na godzinea reszta w domu. ja niestety nie pochodze bo jestem przeziebiona. a dziecko zdrowe:)

Gość gość
co ty taka ciemna jesteś ,nie wiesz że w niektórych rejonach Polski ,pole określane jest jako na zewnątrz ,na dworze .

Gość gość
pewnie że autorka sobie wymyśliła temat bo nie ma co robić ,rano było -15 i dzieci szły na nóżkach do przedszkola kawał drogi bo autobusem niektóre jeżdżą ,a jak wysiadłam przed pracą to babka która nieopodal mnie pracuje i też mieszka szła z dwójką z wózkiem do żłobka z 1,5 roczną ,ze starszym do przedszkola i chodzi kawał na piechotę bo czasami gadamy sobie ,nikt nie pajacuje przy -8 że to taki mróz ,wszyscy się patrzą.

Gość przyszla mama na pazdz 2013
dodam ze jak jestem zdrowa spaceruje zawsze kolo godziny i potem z poltorej mala stoi jeszcze na balkonie i jakos mi przez mysl nie przeszlo kisic ja w domu. Raz nie wyszlysmy na dwor bo sie wozek zepsul. caly dzien byla marudna. Wychodzi codziennie od 8 pazdziernika a urodzila sie 3ciego.

Gość gość
-2 stopnie, pół h, cztery miesiące. spała po spacerze następne 3h.

Gość gość
dzis jest za zimno:(