Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Implant antykoncepcyjny Nexplanon

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny, mam pytanie dotyczące implantu Nexplanon. Zalożylam go w marcu 2013. Lekarz, z którym o implancie rozmawiałam poinformował mnie, że do 6-8 misięcy po włożeniu mogę mieć nieregularne plamienia nawet całymi miesiącami, ale po tym czasie wszystko się powinno uregulować. Po pół roku codzienne plamiania nie ustały więc zgłosiłam się do ginekologa w Polsce, ktory o działaniu implantu nie wie nic i nie mógł mi pomóc. Inny natomiast przepisał tabletki, po których miał miał sie uregulować cykl, po jednym opakowania, jednak to nie pomogło. Żaden lekarz w mojej miejscowości nie może mi pomóc, bo nie zna działaia implantu założonego w UK. Nawet prywantnie na moją prośbę nikt nie chce podjąć sie wyciągniećia go ;( a ja od 10 miesięcy mam codzienne krwawienia i napady bólów miesiączkowych (trwają 1-3min., ale są tak intensywne, że robi mi się słabo) szczególnie wieczorem. Dodam, że przed włożeniem implantu miałam plamienia międzymiesiączkowe z wieczornymi napadami bólów (dość znośnych) oraz po stosunku, ale to było tylko delikatne plamienie, a nie 10 miesięczny okres! ;/ jeśli ktoś miał podobne przeżycia przy implancie proszę o pomoc! ps. czy odczuwacie prz implancie też zmiany w psychice? np. zwiększona drażliwość, nerwowość, częstsze przygnębienie, depresje?

Gość gość
Czy regularnie współżyjesz i czy swędzi pochwa.

Gość gość
Od czasu włożenia współzyłam może 5 razy ;/ nie mam ochoty na współzycie i do tego bardzo ogranicza mnie problem z plamieniem ;/ a co do swędzenia to nie mam