Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agixxa

czy to objawy depresjiii

Polecane posty

Gość agixxa

NON STOP: Malomownosc Smutek Przygnebienie Obojetnosc(moglby mnie ktos pobic,zgwlacic itp a mnie to nie rusza),wszystko mam w d***e Problemy ze snem,sypiam za dlugo i jestem wiecznie niewypana Brak mi motywacji Niska samocena problemy z podejmowaniem decyzji PRoblemy z koncentracja Nie mam apetytu Bole glowy Czesciej placze Nie dbam o siebie I nie chce mi sie zyc,czuje ta beznadziejnosc W miare funkcjonuje,ale mam dosc

Gość gość
Objawy wskazują na depresje jesli utrzymują sie dluzej niz 2 tygodnie. 30 procent chorych ma depresje raz w zyciu, u pozostalych ona nawraca kilka do kilkadziesiat razy w calym zyciu. Wtedy do konca zycia trzeba brac leki które oslabiają nawracające epizody i pozwalają w miare funkcjonowac, pracowac i cieszyc sie. Sam mam depresje i nie slyszalem o przypadku calkowitego wyleczenia typu nawracającego.Dzieki lekom udaje sie tylko poprawic jakosc zycia takiej osoby. Ale ich dobór tez nie jest latwy. nie wiadomo który lek zadziala a zaden nie dziala od razu tylko po kilku tygodniach zazywania. Zachecam do udania sie do lekarza, warto to zrobic dla siebie.

Gość agixxa
Ze4 lata ten stan trwa,ale ostatnio gorzej.Wiem ze powinam pojsc do lekarza ale nie mam z kim,mam do tego fobi spoleczna... W dodatku wystepuja mysli ,,S' Ehh a moze to tylko dystymia....

Gość gość
Dlaczego nie masz z kim isc? Nie mozesz sama? Ja musialem sie zdecydowac, ze mną bylo juz tak zle ze nie dawalem rady pracowac. Ile masz lat?

Gość agixxa
24Lata,sama niedam tady probowalam ale zaraz spanikowalam przez fobie.

psychiatrę możesz potraktować jako zwykłego lekarza, on nawet Cię nie będzie za bardzo ciągnął za język. zależy, czy te objawy są wytłumaczalne w Twoim przypadkun tzn. czy dzieje się/ działo się coś złego czy to przyszło znikąd.

Gość gosc11
z jakiego jestes miasta ? bo moze bym poszedl z tobą jesli ze sląska

Gość agixxa
Jestem z Radlina

nie przejmuj się tak;) ja też poszłam totalnie sama, z własnej inicjatywy a w moim przypadku jest to masakra, bo jestem niesamodzielna emocjonalnie i przeżyłam. najsilniej z tych Twoich było to: Obojetnosc(moglby mnie ktos pobic,zgwlacic itp a mnie to nie rusza),wszystko mam w d***e Problemy ze snem,sypiam za dlugo i jestem wiecznie niewypana Nie dbam o siebie PRoblemy z koncentracja

Gość gosc11
Wiec nie tak daleko, moge isc z tobą jak dasz rade dojechac do Rudy Ślaskiej, gdyz w twojej okolicy nie moge ci nikogo polecic.

Gość gość
To i tak brez sensu i tak nie mam kasy na lekarstwa.