Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co pod kombinezon

Polecane posty

Gość gość

Córka za tydzień bedzie miała 9 miesięcy.Staramy się wychodzic codziennie.do tej pory jak było np temp.na plusie pod kombinezonem mała miała body dlugi rękaw i rajstopki. Teraz mamy ok -6, 7 st. Ubierać dresik polarowy,taki cieniutki mamy. Dodam, że mala jest w śpiworku cieplutkim. Spacery rożnie. Czasem mała śpi 2 godz.a nieraz po gdzine się obudzi i wracamy.

Gość gość
Spodnie polarowe ok, u mnie było -15 i synek był w cienkich dresach i rajstopach, spodnie takie ortalionowe, podkoszulek, cienki sweterek i kamizelka, kurtka, czapka, szalik, siedział na sankach już bez żadnego koca. Aa jeszcze skarpety i rękawiczki i krem amen

Gość gość
A ile synek ma? My w spacerówce wychofzimy i mała śpi.nie mam też jak sptawfzić jej karczku bo po jakimś czasie mam lodwate ręce

Gość gość
Ja jak bylo kolo -8 to zakladalam synowi rajstopy, body z krotkim rekawem i bawelniana bluzke, wiec zadnej dodatkowej warstwy, tylko nakladalam dodatkowo na kocyk te oslonke na gondole. Syn (wtedy okolo pol roku) nigdy nie zmarzl, a spacery tez byly minimum godzinne. Dziecku w spacerowce, ktore nie chodzi, ubralabym pewnie dodatkowa warstwe, ale nie polarowa, upoci sie, najwyzej jakis cienki bawelniany dresik, albo jakies getry

Gość gość
2 lata :D ale jak w zeszłą zime też tak chodził, no bez spodni dres bo był w wózku. A do gondoli to po jednej warstwie porod kombinezon. Na sankach mi się zawsze wydaje że zimno :D

Gość gość
Dzięki za odzew dziewczyny.na rajstopki ubiorę faktycznie jakies getry bo i tak mala jest pod śpiworkiem ciepltkim.Gorzej z górą bo zanim zaśnie to sobie siedzi i praktycznie nie jest pod śpiworkiem.to samo jest jak sie obudzi.od razu sie podnosi

Gość gość
Pod kombinezon był zakładała to co do tej pory dawałaś, długie body i rajstopy, a właśnie na większy mróz kombinezon, ja powiedzmy że do -10 wychodziłam, później to żadna rozrywka, jak musiałam to brałam w chustę...

Gość gość
Ale jak mam zakladac to co do tej pory czyli body dl.rekaw i rajstopki.przeciez wtedy była plusowa temp.juto ms byc powiedzmy-7

Gość czarneOczarne
dzis na spacerku -7 moj synek pod kombinezonem w gondoli mial, dl body, cienka bluzeczka, sweterek, cienkie rajstopki, polspiochy, no i czapka szalik, na to kolderka taka specjalna do wozeczka.

Gość gość
Ja napisałam tylko że ja bym zakładała, po prostu nie wyobrażam sobie wpakować dziecka w body zapewne i skarpetki, polarowy dresik, zimowy kombinezon i jeszcze do ciepłego śpiworka. Najniższe temperatury przy jakich z niemowlakiem spacerowałam to ok. -12, może -15 max, wtedy w krótkim body i bawełnianym pajacyku pakowałam do kombinezonu zimowego, czapka ciepła i kaptur na głowę i właśnie śpiworek ocieplany do wózka. Przy plusowych- lżejszy kombinezon i bez śpiworka, czasem tylko kurtka, też nie jakaś polarna i same nogi w śpiworku, przy takich ok. -5, do 0 st normalne ubranko i ciepły kombinezon. Możesz i ten dresik zapakować, kombinezon zimowy i śpiworek, tylko nie wyobrażam sobie co jeszcze dołożysz jak temperatura o kolejne kilka stopni spadnie a Ty będziesz musiała z dzieckiem wyjść.

Gość gość
z dzieckiem do roku powinno sie wychodzic do -7c,jak moj syn byl w takim wieku to mu zakladalam body dl rekaw,rajstopki,cienki polarkowy dresik lub kombinezonik i kombinezon zimowy i do spiworka,,nie sadze by mu za cieplo bylo i nie chorowal.

Gość gość
U nas teraz są temp tak do -5 w dzień. Córce ubieram body z kr, rajtuzy, cienka bluzkę, sweterek lub cienka bluzę. Zamiast kombinezonu spodnie z polarowa podszewka i ciepła kurtka. No i oczywiście buty, czapka, szalik i rękawiczki. Do wózka wkładam w śpiwór ale też nie za gruby. Jak wieje czy jest zimniej do dokladam kocyk. Mała ma 10miesięcy.

Gość gość
Eh jak widzę różnie ubieracie.jedne mamy lżej drugie grubiej.ja patrze tezpo sobie.mam koszulke ,bluzke albo bluzei grubą kurtke . Rajstopy cienkie,spodnie i po 2 godzinach jest mi zimno.i jestem w ruchu a dziecko śpi