Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilia1234

Ciaza w wieku 22 lat

Polecane posty

Gość emilia1234

Witam mam 22 lata i planujemy z mezem dziecko, czy myslicie ze to odpowieniad pora? mamy własne mieszkanie na kredyt, oboje prace, ja dopiero zaczelam pracowac mam umowe na 2 lata, jestesmy pol roku po slubie, czy sadzicie ze to odpowieni momemt?

Gość gość
Chyba to Ty powinnas wiedziec, a nie obcy ludzie.

Aż tak bardzo interesuje Ciebie zdanie innych ? To decyzja Twoja i Twojego partnera. A skoro się pytasz o takie sprawy to moze nie jesteś jeszcze gotowa / dojrzała.

Gość gość
odpowiedni wg mnie :) chyba ze jak troche zarobicie jeszcze, tak za pol roku ;)

Gość gość
ja bym poczekała ze 2-3 lata, sama mam dziecko wczesnie bo mialam 22 jak urodziłam mąż 27 a zaszlam tylko dlatego ze jestrem chora i lepiej było wczesniej , jakbym była zdrowa to koło 25rż bym zaszła;) Kocham swoja córcie najmocniej na swiecie ale bym poczekała jednak:)

Gość gość
dlaczego pytasz ludzi na forum? sama nie potrafisz o sobie decydowac? jesli sie czujesz na macierzynstwo, na dodatek dajecie rade finansowo, to nie ma na co czekac.

Wszystko zależy czy jesteście oboje gotowi na dziecko. to jest podstawowe pytanie :)

mam tyle lat co Ty:) dobrze mieć dziecko w tym wieku, ze względu że Ty bedziesz dalej młoda, a dziecko dorosłe. Fajna jest taka wizja. Ale z drugiej strony trzeba pakować zasoby, czas w dziecko, od bardzo młodego wieku. Ciężka sprawa :D

Gość penis 22222
na kafe to musisz mieć dom 100 m 2 samochody mgr, ty i mąż obowiązkowo doświadczenie zawodowe zwiedzić świat nie korzystać ze ZUSA nie robić błędów ortograficznych i interpunkcyjnych o becikowym nie wspomnę nie robić zakupów nigdzie indziej jak w almie hmmm no nie możesz mieć dziecka bo jesteś nikim to kafeterianki poziom nie dla nas :( ale nie martw się niech chociaż tutaj będą błyszczeć mogły :)

Gość gość
Faktycznie głupie pytanie, jeżeli tylko oboje chcecie to jakie widzisz "przeciw"? Chyba że są ważne powody, praca wymarzona i nie chcesz jej przerywać, stracić, nie chcesz z obiegu wypaść, chcesz skończyć szkołę, odkładacie na remont... Ale jak nic nie stoi na przeszkodzie? Sama miałam tyle jak zaszłam w ciążę, już 23 jak urodziłam, dziecko chcieliśmy mieć i nie widziałam powodu żeby czekać. Nawet cieszę się ze wtedy się zdecydowałam, bo chcemy mieć więcej dzieci, okazuje się że trzeba jeszcze czekać ze względu na problemy i terapię synka, musimy się na nim skupić, a kolejne dziecko dalej mogę młodo urodzić.

Gość gość
co to znaczy gotowa na dziecko?

Gość gość
jak masz mieszkanie na kredyt, to nie jest ono twoje - to raz. ale za kilka lat nie bedzie i tak, wiec skoro chcesz juz, to miej. ja urodzilam majac 27 lat, w twoim wieku nie chcialam byc matka.