Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oczopląs zez 3 miesieczne niemowle

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj byłam z synkiem na rutynowej kontroli u okulisty. No i okulistka powiedziała, że jest zaniepokojona i wysłała mnie na dalszą diagnostykę. Mały słabo wodzi za światłem i leciutko drgają mu oczka... czy oczopląs i zez są uleczalne w tym wieku? Jedno oczko ma normalnie na środku a drugie zazwyczaj w kąciku. Potrafi je przesunąć, ale rzadko to robi. Dzwoniłam do tej kliniki, gdzie dostałam skierowanie, termin mamy na 5 listopada... zaczynam oczywiście szukać prywatnego lekarza, ale w międzyczasie martwię się o oczka mojego synka. Dodatkowo mały ma asymetrię ułożeniową, może jak z asymetrii wyjdzie to i oczko się naprawi...?

Gość gość
Matko co za termin!! Z tego co wiem dziecko może zezować do roku czasu jednak oczopląs to poważniejsza sprawa. Dobrze że szukasz prywatnie, bo tu czas jest bardzo ważny, na pewno da się wyleczyć ale im wcześniej tym lepiej. Powodzenia Wam życze!

Gość gość
dziękuje za wsparcie. Nie wiele mogę znaleźć informacji na temat oczopląsu u takich malutkich dzieci. Trzymam się gorączkowo tego, że okulistka z przychodni powiedziała, że być może się myli.. ja widzę te jego drgania, tak bym bardzo chciała żeby mu to minęło...