Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lewajakaś

Ktoś może mi tak na chłopski rozum wytłumaczyć o co chodzi z GENDER

Polecane posty

Gość gość
mialam to samo napisac dobrze ze jest jeszcze taki Michal jak i inni tutaj :) w tylku z ich teczkami ;) mojego myslenia nic i nikt nie zmieni !

Gość gość
Z tego co wiem nikt nie chce zacierać różnic między płciami! Chodzi o to, żeby np facet który nie jest tak męski jak oczekiwałoby od niego otoczenie nie czuł się gorszy z tego powodu. żeby dziewczynki nie czuły się gorsze dlatego że są dziewczynkami. żeby nastoletek podejrzewający u siebie homoseksualizm nie usiłował się zabić. czy to wszystko jest takie złe?

Gość gość
Ja własnie rozumiem gender jako wolnosc, czyli nienarzucanie ról. To ty rozumiesz to opatrznie. Obecnie role sie narzuca, wiekszosc facetów uwaza, ze zmywanie, sprzatanie, czy zajmowanie sie dzieckiem to zajecia ponizajace.

Gość gość
właśnie biologia determinuje to , że chłopcy chcą się bawić samochodami i klockami, a dziewczynki lalkami czego tu nie rozumieć? o np. http://youtu.be/5oGL7njQwrg

Gość Michałłł
Znowu to samo.. Za komuny była indoktrynacja co do płci? Chyba żartujesz. W przedszkolu chłopcy bawili się jak chcieli i czym chcieli. Dlatego podchodziliśmy do regałów i braliśmy samochody a dziewczynki lalki. Pójdź z dzieckiem do sklepu i zobacz do jakich zabawek idzie. Przecież to naturalne. Takie bzdety trzeba tłumaczyć. Nie rozumiesz tego? Za komuny była indoktrynacja co do przewodniej roli partii, co do legalności i słuszności jedynej opcji politycznej, ale nie indoktrynacja co do płci! Jak można być aż tak durnym? Niech se każdy robi co chce. U siebie w domu! Niech sobie tam pije wódkę, bierze w żyłę, czy kopuluje z osobnikiem tej samej płci. Ale niech swoje dzieci wychowują rodzice! Nikt inny!

Gość gość
poczytaj strone wczesniej jakie zalozenia niesie ze soba Gender

Gość spaślak_
gender wzielo sie stad ze agencja PR doradzila kosciolowi aby odwrocil uwage od pedofilii w kosciele kierujac uwage mediow na temat zastepczy i tak na jaki kanal czlowiek tv nie wlaczy to ksiadz oko atakuje widza genderem :D a wiadomo ze na zwiazkach i plci najlepiej znaja sie ci ktorzy w takich nigdy nei byli czyli ksieza.

Gość gość
niestety na wyraźne prośby (wybory demokratyczne) zniewolonych społeczeństw państwa tzw.demokratyczne w tej chwili to państwa faszystowskie, które "organizują i regulują" wszelką ludzką aktywność oraz pozbawiają ludzi wszystkich aspektów wolnośc***przede wszystkim ekonomicznej kreacja nowego "homo sovieticusa" trwa

Gość gość
spaślak_ +10.

Gość gość
wez idz stad i nie pisz p*****l

Gość gość
ja tez byłam dzieckiem za komuny, i dostawałam lalki. Nigdy nie słyszałeś, ze dziewczynki bawia sie lalkami, a chłopcy samochodami? Na co ludziom wpajac takie bzdury? Ja byłam dziewczynka, co nie znosiła lalek, dodam, ze lesbijka jednak nie jestem. Nie lubie tez rózowego koloru, nie rozumiem tych podziałów Dlaczego taka wage sie przywiozuje do płci? Dlaczego ludzi sie nie dzieli np. ze wzgledu na kolor włosów? A ten zalinkowany wywiad ze stara baba pozostawiam bez komentarza. niektórym ludziom jest nie w smak, ze czasy sie zmieniaja, i dawne podziały rół nie kazdemu pasuja. Ja uwazam, ze jak obie strony pracuja, bo tez obie powinny sie zajmowac dzieckiem, czy sprzatac.

Gość gość
dlatego tez bylam i jestem przeciwna Unii to cale zepsucie z zachodu zalalo Polske

Gość gość
Jak najbardziej jestem za gender. W mojej rodzinie (mam 25 lat) jak powiem, żeby mój brat jak jest głodny sam sobie odgrzał obiad to jest oburzenie. Nie mieszkamy z rodzicami ale czasami przyjeżdżamy na weekendy. Z kolei jak mój ojciec wraca z pracy matka z obiadem w pysku leci i mu grzeje w mikrofali aby natychmiast było podane. Ona lata na zakupy, sprząta, pierze, gotuje, prasuje. Ojciec nic nie robi bo zarabia 5 razy tyle co ona i uważa, że on jest od zarabiania. Jak dla mnie to porażka. Nie wspomnę o tym, że jak moja stara babka coś chce (bo mieszka z nimi) to zawsze gitarę zawraza kobietom (ja, matka) bo jej zdaniem faceci nie są od robienia herbat czy smarowania kanapek :D Jak dla mnie jest to obraźliwe i krzywdzące ale chwała Bogu do mojego życia wtrącać się nie będą i będę sobie robić co mi się podoba bo jakbym miała żyć jak moja matka i być sługusem we własnym domu to nie wiem co bym zrobiła. Jestem zdecydowanie ZA GENDER.

Gość gość
a wy k***a dalej z tym sprzataniem wychowaniem dziecka gotowaniem itede itp czy az tak debilne jestescie Kobiety zeby zrozumiec ze nie o to w tym wszystkim chodzi ?!!! czy ktos do tej pory wam tego zabranial ?

Gość gość
one są tępe

Gość gość
\gość Sorry, według starej baby i księdza Oko nie jesteś kobietą :D Najpewniej jesteś feministyczną kryptolesbijką, która marzy o aborcji i zmianie płci.

Gość gość
a właśnie że o to chodzi. właśnie o to, że kobietom przypisuje się role typowo związane z zajmowaniem się domem a facetom nie. nie rozumiesz czym jest gender? trudno.

Gość gość
no ta buractwo sie zebralo ....brak slow :O zastosuj jedna z druga gender w swoim domu co do garow ale na Boga poczytaj tez jedna z druga jaki glebszy sens tego szamba sie kryje pod przykrywka rownouprawnienia takie przeciez juz mamy ...masakra :O co za gleby

Gość gość
gość a wy k***a dalej z tym sprzataniem wychowaniem dziecka gotowaniem itede itp czy az tak debilne jestescie Kobiety zeby zrozumiec ze nie o to w tym wszystkim chodzi ?!!! czy ktos do tej pory wam tego zabranial ? x x nie zabraniał, ale nakazywał. albo tego oczekiwał, jakby to był nasz z góry narzucony obowiązek

Gość Michałłł
Naród wspaniały tylko ludzie k***y. Nie ma się co dziwić i obrażać, że opowiadają polish jokes. Durne, chamskie, chytre, sk****ałe i jeszcze raz i przede wszystkim durne społeczeństwo. Niewolnicy. Tak bym podsumował dzisiejszą pogawędkę. Okazuje się, że najbardziej poroniony pomysł, jeśli odpowiednio się go zareklamuje, to ludzie go podchwycą. Jeszcze bedą stawać w jego obronie. Laska tu pisze, że jest za tym, żeby małym chłopcom w wieku 5lat kazać ubierać spódniczki, opowiadać im o tym, że jak dwóch panów się całuje to wszystko jest dobrze, bo jej brat ma 25 lat i mama musi mu kanapki robić! Słuchaj durna kobieto! Tak wychowaliście swojego brata, to tak macie, nie chcecie nie róbcie mu kanapek! Ja gotuję dla całej rodziny, bo tak mi się podoba i to mój wybór i wielu facetów ma podobnie!

Gość gość
dostaniesz w łeb raz i drugi od starego,że obiad nie gotowy to zrozumiesz ,że gender to samo ZŁO :D

Gość gość
sory, ale to nie ja debilna jestem. Ty czytasz jakies propagandowe bzury, srodowisk katolickich... nie podoba mi sie róznicowanie ludzi ze względu na płec. A ty łykasz jakies spiskowe teorie. W Polsce kazda zmiana stylu zycia wowołuje histerie. Pamietam, jak w latach 90 ludzie urzadzali protesty przeciw McDOnaldsowi...

Gość gość
skoro sama nie potrafisz ustalic zasad w swoim domu to nawet Gender ci w tym nie pomoze !

Gość spaślak_
ksiadz oko to autorytet w tej dziedzinie nieprzypadkowo te miliony ktore wzial kosciol na gender na cos poszly. wyszkolili ksiedza oko i teraz po jednym spojrzeniu oko widzi czy to gender, czy facet czy kobieta czy moze pedal albo pedofil :D pozniej dzieci takich genderow rozbijajacych rodziny wodza na pokuszenia bogu ducha winnych ksiezy :D

Gość gość
Boże pomóż , jakie to durne! Słuchaj babo, to Twoja matka tak wychowała chłopaka, na lenia! A nie kościół katolicki i ksiądz Oko!

Gość gość
gender to narzucanie dzieciom masturbacji w przedszkolu a uczyc maja tego dorośli faceci

Gość gość
"poczytaj tez jedna z druga jaki glebszy sens tego szamba sie kryje pod przykrywka rownouprawnienia " Dobra. Głębszy sens tego szamba polega na tym, że konserwy mają swój ustalony obraz świata. Wiedzą jak według nich powinna zachowywać/wyglądać się kobieta, a jak mężczyzna. Wiedzą z kim komu wolno iść do łóżka, a komu nie. I nie mogą się pogodzić z faktem, że ich obraz świata krzywdzi wiele osób nie przystających do tego obrazu. Takie osoby byłyby o wiele szczęśliwsze, gdyby żadna konserwa nie próbowała ich przykrajać do własnej miary. O to chodzi w gender. Żeby jeden, stworzony przez człowieka obraz świata nie dominował i nie uwierał innych.

Gość gość
takie przeciez juz mamy ...masakra co za gleby x x mamy równouprawnienie, ale na pismie. Kobiety zarabiaja 30 % gorzej od facetów, nie uwzgledniajac ze masa nie pracuje. CZytałam badania naukowe, i srednio kobieta poswieca na prace domowe jesli jest dziecko ok. ponad 4 godziny dziennie, a facet niecałe 2 godziny... Inne statystyki sa ogólnie porazajace, np. 2/3 pracy na całym swiecie pochodzi od kobiet wg ONZ, przy czym maja one 1 % własnosci ziemskiej....

Gość Michałłł
Najdurniejsze jak zwykle kobiety. Aż przykre, że nie macie w sobie odrobiny honoru, wiedzy, patriotyzmu, uwielbienia dla wolności. Tak łatwo oddajecie wolność tego kraju. I jak tu źle o kobietach nie mówić. Ale wam wszystko jedno. Obojętne czy ten kraj zaleją żółci, czarni, beżowi. Już się cieszycie na multikulturowość. Tylko, że ten kraj zginie, a wy ze swoimi kolorowymi dziećmi, będziecie chodziły na tak krótkim łańcuc****akiego nigdy nie miałyście. Co to za matki, co chcą by ich synowi sukienki nosili? Państwo wam dziecko wychowuje, państwo za was decyduje o jego losie a wy się cieszycie. Co to za matki?