Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zaprzestałem płacić alimenty

Polecane posty

Gość gość
,, Podaj nr.tel. to zadzwonię do niego '' Chętnie bym c***odała , gdybym takowy posiadała. Opowiedziałby ci jak bardzo żałuje tego,że dziecko miał w doopiiee i o tym jak teraz traci najcenniejszą rzecz jaką posiada- dach nad głową, o tym jak przez nie łożenie na utrzymanie dziecka stał się przestępcą, o tym jak potraktowało go jego jedyne dziecko, gdy nagle zapragnął kontaktu. Nie pomogło nic ani praca na czarno, ani zamieszkanie za granicą. Dziś jest sam, bez żony, bez dziecka i chyba tak już zostanie, bo która by chciała nie dość,że gołodupca to kryminalistę? Ale cóż ma to na co skutecznie przez lata pracował.

Gość gość
,,załawiłam alimenciarza na cacy Padły też słowa z jego strony, że dziecko nie jest jego tylko mojego chłopaka z młodości. '' To taki system obronny alimenciarzy :-) Gdy Komornik zajął mieszkanie też usłyszałam,że on nie jest ojcem i będzie robił badania DNA, bo ja taka k*****,że nie wiadomo czyje. Po niemal 18 latach doszedł do tego wniosku. W rezultacie za te słowa zapłacił podwyżką alimentów i wiadomością,że będzie je łożył do 26-roku życia jego dziecka.

Gość gość
Fundusz będzie płacił a dług będzie rósł. Potem będą komornicy itp a oni nie wezmą ci się za d**ę od razu wolą poczekać aż zadłużenie będzie wystarczająco duże więcej kasy wtedy dostaną. Znajdziesz legalna pracę będą ściągać z pensji, prawda że rodzina dziedziczy długi. A jak pójdziesz do więzienia to co myślisz że wtedy alimentów płacić nie będziesz musiał? A owszem będziesz a że nie będziesz miał jak to dług będzie sobie nadal rósł. A te bajeczki że komornikowi wpłacisz 10 zł i odpuści to fakt tylko że na ile bo nie do końca twojego życia dostaniesz kiedyś rentę czy emeryturę i ściągnął ci z tego a wtedy będziesz lamentował bo stary i schorowany będziesz musiał oddawać kasę.

Gość gość
Debilu czytaj ze zrozumieniem. Napisałem iż z funduszu nie dostanie alimentów więc Mnie nie będzie ścigał a renta czy emerytura Mi się nie należy bo nie pracuję więc komornik sobie nic nie weźmie :-) a najlepsze jest to że była nie ma zamiaru iść do komornika.

Gość gość
A nie - no to masz luzik. Jak jej zasadziłeś to jej zrobiłeś tak dobrze że ona już niczego więcej od życia nie oczekuje. Albo twój wytrysk zapładniając, jednocześnie uszkodził jej mózg. To się czasem zdarza przy silnym wytrysku, ale wówczas plemniki sie zabijają na sklepieniu czaszki. A twój przeżył. Dziwne....

Gość gość
może za 20 , a nawet 30 lat pójść do Komornika.Nie musi teraz

Gość gość
Hee za 20 lub 30 latek a to dobre. I co Mi ten komornik niby zrobi?

Gość gość
Rozumie że wiesz co piszesz i ubiegałeś/aś się o alimenty po 20 lub nawet 30 latach?

Gość gość
A najlepsze jest to iż piszą tu osoby o nieznajomości naszego prawa. Fundusz -Decyzji o uznaniu dłużnika alimentacyjnego za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych nie wydaje sie wobec dłużnika, który przez okres 6 ostatnich miesięcy wywiązywał się w każdym miesiącu ze zobowiązań aliemntacyjnych w kwocie nie niższej niż 50% kwoty bieżąco ustalonych w tytule wykonawczym alimentów.

Gość gość
Hee i co dalej Mnie będzie fundusz ścigał. Tak więc zanim coś głupiego tu napiszecie poczytajcie gł....... kob............ :-)

Gość gość
Rata alimentacyjna przedawnia się p 3 latach. Dług alimentacyjny przedawnia się po 10 latach. Proste? :classic_cool:

Gość gość
Ja miałem zasądzone alimenty w Niemczech w 2010 roku bez mojej wiedzy. Teraz dowiedziałem się od Polskiego komornika o zaległościach, które mam wpłacać. Suma jest astronomiczna, że chyba się załamię. Wróciłem do polski i tu w moim wieku ani pracy, ani nadziei :(

Gość gość
A co jadły twoje dzieci przez te 4 lata?