Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki rozmiar buta mają 2 letnie dziewczynki

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie, ponieważ chciałam kupić butki na wyprzedaży dla mojej 15 miesięcznej córeczki. Chodzi mi o buty na przyszła jesień - zimę. Obecnie mała ma 20. Myślę o rozmiarze 23.

Gość gość
Moja w listopadzie kończyła 2,5 roku i na zimę jej kupowaliśmy rozm. 26 (to obuwie zimowe, więc jest zapas na skarpetkę uwzględniony). No ale moja ma dosyć dużą stopę, po tatusiu :)

Gość gość
Dziękuję za odpowiedz :) Może jeszcze ktoś podpowie

Gość gość
wydaje mi się że 25 powinnaś wziąsć

Gość gość
moja ma 2 lata i 2 miesiace i ma buty w rozmiarze 27 !! jestem zalamana - stopa tez po tatusiu niestety pozniej jako dorosla kobieta bedzie za pewne bedzie miala problem z ladnymi butami szpilki czy cos ..

Gość gość
Z tym 26 to przesada. Nie pomyliłaś się, a może zapas przyjmujesz zbyt duży? Dla porównania podaję że moja córka zawsze miała najdłuższą stopę wśród rówieśniczek. Również teraz, gdy jest w przedszkolu, nosi rozmiar taki jak tylko jeszcze jedna koleżanka ale wysoka i o 10 miesięcy starsza. Chodzi o rozmiar 27 (wiosenne będą 28) a córka ma 4 lata!

Gość gość
u mnie to samo ja mam rozmiar 36- 37 zalezy jaka marka moj maz 46 a cora 9 lat ma i juz popyla w moich butach bo ma taki sam rozmiar .... ludzie mowia ze nie mozliwe a jednak

Gość gość
25 to moja ma mając ponad 4 lata, starsza miała 3 lata, podaję rozmiar butów zimowych ;), kup 24 najwyżej bo moje na 1,5 roku miały 21/22 (wiosną).

Gość gość
moja 21 miesięczna córka nosi w tej chwili w zależności od firmy rozmiar 23 lub 24

Gość gość
Kurcze, chyba mojej nie urośnie nogą o 6 rozmiarów w pół roku - mam nadzieję. Od czerwca urosła jej z 19 na 20 ale w się ta 19 jest jeszcze ok. Kupię 23 i będę mieć nadzieję, że będą pasować hehe

Gość gość
ty się nie pytaj jaki rozmiar noszą 2 letnie dziewczynki bo sama widzisz jaki przekrój od 22 do 26! na kafeterii bardzo często są same duże dorodne wysokie dzieci z wielkimi stopami ja mam dzieci między 50 a 75 centylem i przy dzieciach z kafeterii są liliputami jak na ich wiek

Gość gość
Oj racja - moja ma 15 miesięcy i waży 9,7kg - stopka 19-20, więc szału nie ma hehe

Gość gość
z tymi rozmiarami to trzeba indywidulanie podejść, ktoś ma rację aby nie patrzec co inne dzieci noszą w danym wieku, dla przykładu dostałam od koleżanki ubrania i kapcie po jej synu, który nosił wszystko jak miał 4-5 lat (mój syn o rok młodszy) synek sam ma teraz 5 lat więc zakładam mu ciuchy po synku koleżanki ale kapci nie - z prostej przyczyny, tamto dziecko nosiło rozmiar 30-31! w wieku 5 lat, mój syn który nosi 27 po prostu w nich pływa. ubrania na mojego synka są dobre (rekawy, nogawki) co by oznaczało że tamto dziecko w wieku 5 lat musiało miec mniej wiecej tyle samo wzrostu co mój syn teraz ale nogę miał jak 7-8 latek!.

Gość gość
Autorko moja córka w wieku dwóch i pół roku nosiła rozmiar 24 a wybieram rozmiar tak by miała w sandałkach z 1cm luzu (to było lato) więc faktycznie miała rozmiar 23. Obecnie córka ma trzy lata i zakupione wcześnie buty zimowe rozmiar 26 i dodam tylko że poleżą jeszcze rok ;).

Gość gość
Bardzo dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
moja 2latka ma 20-21

Gość gość
Moja ma 19 miesięcy i nosi rozmiar 23. W ciągu pół roku stopa jej urosła o 3 rozmiary (pamiętam pierwsze buty miały rozmiar 20 i miały zapas, a starczyły na 2 miesiące tylko). A i nie jest wysoka, tylko raczej niska, bo ma ok 83 cm wzrostu, a stopę ma długą i szczupłą. Ponieważ nie jestem w stanie przewidzieć w jakim tempie bedzie jej rosła stopa niestety nie kupuję butów na wyprzedazach an kolejne sezony. Niestety :(

Gość gość
Pomyłka - ma 85 cm wzrostu, ale to i tak niewiele zmienia.

Gość gość
moja córcia ma dwa latka, obecnie chod******ozaczkach 22 wiadomo, są troszkę wieksze. Kupiłam jej w niedziele balerinki w hm takie ślicze, na lato i wzięłam od razu rozmiar 23 i boje się że bedą za duże. Adidaski też ma 22 i są troszkę większe a balerinka to raczej musi być w sam raz zeby bezpiecznie w niej chodzić.ja mam 40 a tatus 44

Gość gość
Wiesz co ciezko przewidziec. Synek ma 18 m_cy zimowe ma 23 i sa akurat. Mojej siostry coreczka prawie 3 m_ce starsza nosi 24 teraz

Gość gość
Ja kupujac buty zwracam uwage na dl.stopy bo roznica między rozm butow roznych firm jest czasem duza

Gość gość
ja mam rozmiar 40 tatus 46 a synek ma równo 2 latka i ma rozmiar 23 z tym że kupiliśmy mu 24 zeby miał troche luzu

Gość gość
20-21

Gość gość
do 24.01.14 --> Nie pomyliłam się i zapas też nie jest duży. Córka ma w tej chwili dokładnie 2 lata i 8 miesięcy i te buty rozm. 26 (zimowe) są już na styk. Mój bratanek ma prawie 5 lat i buty raptem o rozmiar większe od mojej córki.

Gość gość
Mój bratanek ma 5,5 roku buty rozm 30-31 nosi w tej chwili

Gość gość
2 lata i miesiąc i rozmiar 25. Ubrania 104. Na roczek miała 74 i buta 19 ...