Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zakłopotana ona

Problem z bratem i babcią

Polecane posty

Gość Zakłopotana ona

Witam! Piszę do Was ponieważ mam problem z bratem. Teraz ma 6 lat, jednak gdy miał zaledwie dwa jego ojciec (ja mam innego tatę) popełnił samobójstwo. Teraz pyta dlaczego jego tata nie żyje i staramy się mu tłumaczyć że Bóg wziął go do siebie bo potrzebował aniołów, że śpi na cmentarzu itp. Jednak zaniepokoiło mnie gdy powiedział, że babcia mówiła mu że tata miał chore serce zmarł. Zapytacie dlaczego? Ludzie gadali i gadać będą i dlatego boję się że ktoś mu kiedyś powie że jego ojciec tak naprawdę popełnił samobójstwo. Jeszcze bardziej martwi mnie fakt iż babcia czasami mówi przy nim że jego ojciec go nie kochał skoro się zabił lub tym podobne. Wiem że dziecko bierze wszystko do siebie i martwię się o niego. Babcia także robi z niego ofiarę do tego stopnia że jeżeli ktoś na niego krzyknie (bo jest łobuzem jak każdy chłopiec w jego wieku) to staje w jego obronie mówiąc że on już jest dość skrzywdzony przez los a my jeszcze na niego krzyczymy. Proszę o porady jak sobie poradzić z Małym i z babcią bo zwykła rozmowa z nią nie pomaga.

Gość gość
pisalas juz o tym , tylko zmienilas dane ,ze jestes ciocia tego dziecka, nudzisz sie krowo to marne prowo debilko

Gość gość
Trzeba było od początku mówić prawdę. Teraz powiedzcie małemu prawdę. Wytłumacz mu, że bałaś się mu powiedzieć od razu. O ojcu powiedz, że świat jest podły i niektórzy ludzie sobie z nim nie radzą. Rzeczywistość go przerosła i postanowił odejść, nie miało to nic wspólnego z jego synem.