Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyliczony tydzień ciąży według USG 11tc a według ost miesiączki 13tc

Polecane posty

Gość gość

Wychodzi na to że moje dziecko ma pomiary 11 tygodniowego ale czasu jaki upłynął od ostatniej miesiączki to faktycznie 13 tygodni. Podobno podaje się wiek ciąży od ostaniego okresu ale w książeczce mam wpisane 11 tydzień ciąży na pierwszej wizycie . Mam w razie potrzeby podawać zawsze wiek wpisany przez lekarkę? Asystentka lekarza obliczyła według ostaniej miesiączki i mówi , ale pani musi się śpieszyć z tym badaniem na przezierność karkową bo to już 13 tydzień i data porodu obliczona jest według tej metody a nie faktycznego wieku płodu według USG. Miałyście Taki przypadek?

Gość gość
normalka

Gość gość
Dodam że to moja druga ciąża, w pierwszej obliczyłam tydzień (akurat wypadał 7tc), lekarz zrobił USG i potwierdził że 7tc i nie było problemów a tym razem takie zamieszanie.

Gość gość
coś trochę nie bardzo, bo na tym etapie to jeszcze 2 tyg. to sporo...ja bym się chyba przeszła dla uspokojenie do innego lekarza na USG.

Gość gość
No właśnie, dlatego nie daj mi to spokoju. Lekarka uznała że wszystko jest w porządku . W tym niby 10 tc według USG malec miał 33,93mm. Ile miały wasze dzieci w 10 tygodniu ciąży?