Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

koniec umowy a zwolnienie lekarskie

Polecane posty

Gość gość

od 26 listopada 2013 do 31 stycznia 2014 jestem zatrudniona na umowę o pracę tymczasową niestety ale przez tą pracę siadł mi kręgosłup teraz moje pytanie czy jak dam zwolnienie lekarskie od lutego to będą musieli mi płacić pieniądze pytam o nie stać mnie na utratę pracy ale nie chcę też jeździć na wózku

Gość gość
A komu Ty chcesz dać zwolnienie od lutego?

Gość gość
sytuacja jest taka że do 31 stycznia jestem na zwolnieniu i wiem że umowy mi już nie przedłużą chodzi mi o to czy jak będę kontynuowała zwolnienie to będą musieli mi płacić

Gość gość
up proszę o pomoc

Gość gość
wg zus bedzie wyplacal zasilek chorobowy ale sie lepiej upewni

Gość gość
siostra mojego męża tak ciągnie zwolnienie , poszła w listopadzie jak była na wypowiedzeniu i ciągnie dalej. Możesz być wzywana na komisje.

Gość gość
mozesz ciagnac dalej zwolnienie i zus bedzie C**placic zasilek. Tylko musisz miec ciaglosc zwolnienia. Zadnego dnia przerwy

Gość gość
co wy piszecie jak skonczy sie umowa to niby kto ma c**placic ? jak juz nie bendziesz zatrudniony

Gość gość
Moim zdaniem ZUS w tej sytuacji nie będzie płacił. Gdybyś była na umowie do 31 stycznia, a zwolnienie miała do 30, potem od 31 kontynuacja, to owszem. Ale tak... 31 kończy ci się umowa.

Gość Dina108
A na co ciagnie to zwolnienie ?????

Gość gość
będzie płacił ZUS przecież to się zdarza , że ktoś zachoruje pod koniec wypowiedzenia, albo miał wypadek to co ma zostać bez środków do życia, a zdrowie nie pozwala na podjęcie nowej pracy.

Gość gość
co wy piszecie... zus bedzie jej/jemu placic zasilek chorobowy. Zanosi nastepne zwolnienie od 1 lutego i za to juz placi zus. Tak jak pisalam wczesniej musi tylko zachowac ciaglosc zwolnienia... znam to z wlasnego doswiadczenia

Gość gość
pracodawca na pewno nie\ zus również nie, bo tylko dwa tyg. po ustaniu zatrudnienia jest okres kiedy jest się objętym ubezpieczeniem dlaczego nie sprawdzisz w przepisach a pytasz tutaj?

Gość gość
A ZUS z jakiego powodu będzie płacił osobie niezatrudnionej? której wygasła umowa 31 stycznia, a od 1 lutego przynosi zwolnienie.

Gość gość
dobrze tam ktoś napisał, nie może być ani dnia wolnego. musisz być u lekarz 31 stycznia a zwolnienie będziesz miała od 1 lutego.

Gość gość
do pół roku będzie płacić zus

Gość gość
jeśli jest kantynuacja, to będzie płacić zus, ale ten twój pierwszy post... nawet nie umiesz konkretnie napisać w jednym, czy masz ciągłość zwolnienie, czy nie... co za ciemniactwo w tej Polsce

Gość gość
ale ona ciągnie zwolnienie od listopada, a wtedy jeszcze pracowała. Możesz ciągnąc 6 miesięcy o le komisja ci nie zabierze.nie wiem tylko czy zwolnienie daje się prosto do ZUS. popytaj. Pózniej skontaktuje się z moją szwagierką to ci napszę gdzie ona nosi to zwolnienie.

Gość gość
tak. zwolnienie musi dostarczyc do zusu i przy okazji wypelnic jakies oswiadczenie ze nie ma zadnych innych dochodow.