Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość duzy chlopczyk

duuuze dziecko

Polecane posty

Gość duzy chlopczyk

Byłam dzis z synem u lekarza- jest przeziębiony a aby zapisac mu lekarstwo lekarka zważyła go i zmierzyła i uwaga mój syn ma 2lata i 7 miesiecy i wazy 17 kg a wzorstu ma 104 cm. nie wiem kiedy tak urósł... umkneło mi :) wyadje mi sie ze jest to meeega duzo tym bardziej ze ja mam 164cm wzrostu, mąż jest postawny ale tez do najwyzszych nie nalezy. Lekarka skomentowała że wyoki chłopie i tyle. Czy nie powinnam sie gdzieś z nim udać żeby sprawdzic czy wszytsko OK? to jest wzrost 4-latka....

Gość gość
a miesci sie w siatce centylowej?

Gość duzy chlopczyk
waga na 90 centylu wzrost poza siatką

Gość gość
No cóż, kolejny dobry na budowę za granicę rośnie :D.

Gość gość
mój też prawie taki jak twój,choć mąż nie za wysoki :P ,ale ponoć po starych kwokach takie rosną :D a stopę 29 rozm.

Gość gość
no jak poza siatka to wypadaloby sprawdzic pod katem gigantyzmu albo innych wad przysadki. moja cora tez zawsze byla duza, ale w siatce sie miescila.

Gość duzy chlopczyk
hahaha :D może po prostu rosnie nam duże pokolenie, Twój synek tez w podobnym wieku co mój?

Gość gość
Zerknij mu w majty , bo jak tam też jak na cztery latka to znaczy że za dużo kurczaków jadacie . Ten duży chłopczyk niedługo będzie chłopem.

Gość gość
Dzieci rosna roznie wiec moze twoj ma tak ze teraz sporo urosl a pozniej zwolni tempo, mam corkew tym samym wiek i przez pol roku urosla 10cm wiec wg mnie sporo.

Gość duzy chlopczyk
nie wiem czy nie zbagatelizują problemu- waga na 90 centylu więc dużej różnicy nie ma... dodam że mały urodził się juz spory bo miał 62 cm

Gość gość
Dzieci rosna roznie wiec moze twoj ma tak ze teraz sporo urosl a pozniej zwolni tempo, mam corkew tym samym wiek i przez pol roku urosla 10cm wiec wg mnie sporo.

Gość duzy chlopczyk
10 cm przez pół roku to naprawdę sporo ostatni raz mierzyłam syna przed świętami i miał 99cm- teraz tak go jakos wyciągło, az przeraziły mnie te liczby u lekarki

Gość gość
ja czytalam, ze wzrost powyzej siatki kwalifikuje do badan pod katem hormonow przysadki, ale nie drazylam, bo corka trzymala sie dlugo 90 centyla, potem spadla troche. waga co innego - tutaj moze byc po prostu obzarstwo i tyle ;).

Gość duzy chlopczyk
że wazy za duzo? jest chudziutki... mozna mu żebra policzyć....

Gość gość
Nie jadamy za dużo kurczaków,w ogóle za dużo nie jadamy...w majtach,jak to określiłaś też sporo :P

Gość gość
przy tym wzroście pewnie,że szczuplutki :)

Gość gość
nie, nie wazy za duzo, skoro jest taki wysoki. chodzilo o to, ze jesli waga jest powyzej siatki, to przewaznie swiadczy to o nadwadze z powodu przejadania sie. natomiast inaczej jest ze wzrostem, bo tutaj juz dieta niewiele ma wspolnego i wlasnie moze to swiadczyc o zaburzeniach przysadki mozgowej. jak mowie - nie zglebialam tematu, bo corka nie przekroczyla 90 centyla, a obecnie ciut spadla. ale takie info gdzies kiedys wylowilam.

Gość gość
No jak w majtakch sporo to czym się martwić ;), nic tylko się cieszyć dla przyszłej synowej :).

Gość gość
Albo synowego, kto go tam wie :P

Gość gość
to było obrzydliwe że napisałaś o tych "majtach" z uśmieszkiem :-// jak pedofilka.

Gość gość
Moja córka waży 15 kg i mieszy 100 cm, ma trzy latka i lekarka mówi że wysoka . Synek mojej znajomej ma prawie cztery latka i mierzy 105 cm jak to lekarz uznał , idealnie. Może twój faktycznie wymaga większej uwagi? Może być tak że będzie wielki ale jeżeli w waszej rodzinie nie ma przypadku wysokich kobiet i mężczyzn (dziadkowie) to warto się tym zainteresować, zwłaszcza jeżeli wzrost następuje falowo, nierównomiernie czyli nagle w przeciągu miesiąca czy tygodnia urośnie tyle ile powiniem za kilka miesięcy (tak rosną nastolatki ale nie takie maluszki). Małe dzieci mają siatki centylowe bo wiadomo że ich cechą wspólną jest zblizony przyrost wagi w danym wieku .

Gość gość
jak oceniacie genitalia dzieci? Skąd macie skalę porównawczą :-/// sprawdzacie genitalia małym chłopcom czy co? Chora rozmowa, fuuuu ja wychodzę, jestem zniesmaczona

Gość gość
Majtki jak majtki, nie ma w tym nic zdrożnego. Może dla ciebie jak pedofilka a ty dla mnie jak pruderyjny beret któremu jak głodnemu chleb na myśli bo ja bym na to nie wpadła.

Gość gość
zniesmaczona? :D Bye bye :) Aaaaaameeeen

Gość srututututuuuuuuuuuuuuuuu
zapewne na zasadzie porównawczej, dzieci siusiaja na polku, maja też rodzeństwo.Mój syn w lecie podlewaja dzrzewko smiał się z kolegi że ma małego siusiaka, była taki podekscytowany, że nie omieszkał poinformować o tym całego placu zabaw. na tej podstawie mozna miec drobna skale porównwczą ta?

Gość gość
Co chcecie, chłop jak dąb to i w majtkach ziarenek nie będzie :D

Gość gość
Oj tam, już bez przesady z tymi wielkościami, zazwyczaj duzi chłopcy mają właśnie małe przyrodzenie (optycznie i nie optycznie ;) ) bo przy ich wzroście i wadze automatycznie wielkość siusiaka maleje .

Gość gość
Przede wszystkim sprawdź w książeczce jak było przy poprzednich pomiarach. Jeśli zawsze był w tych okolicach siatki centylowej to nie ma powodu do paniki, po prostu jest wysoki (62 cm przy urodzeniu to dużo - pewnie też blisko końca skali). Jeśli wcześniej był na niższym centylu, a skok nastąpił nagle, warto się temu przyjrzeć.

Gość gość
co wy pieptzycie, może po prostu jest wysoki, moja córka zawsze była w 90 centylu wzrostu a teraz jest dorosła i ma 180 cm, teraz dzieci sa zwykle wieksze niz rodzice...

Gość gość
a urodziła sie 55 cm czyli całkiem przecietny wzrost, nie ma co się od razu chorób doszukiwać, po prostu dorodny chłopak :)