Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

macie swoja ulubiona herbate

Polecane posty

Gość gość

jaką i dlaczego ?

może ktos napisze jak parzyc herbatke żeby była dobra. Smakuje mi herbata w kawiarniach , często jest z ekspresów . W domu zawsze beznadziejnie niesmaczna. Różne rzeczy robiłam ,zmieniałam wodę , czajniki , herbaty -wszystko na nic.

Gość alleksandra_32
tetley granulowana.. + cytrynka tetley liściasta earl gray.. + cytrynka mistrzostwo..

Gość ja nie odchodzę kiedy trzeba
Mam u mnie w miescie kilka ulubionych herbaciarni, gdzie kupuję herbatę na wagę - i to dopiero jest herbata, pyszności :)

Gość gość
Jak wyżej: tylko na wagę, to ma być herbata a nie tetleyowe zmiotki.

Gość gość
alej jaka konketnie? bo ich tez jest setki ja jak kupilam na wage to mi nie smakowała była w h*j aromatyzowana

Gość gość
A to już trzeba sobie wypróbować, skąd ja mam wiedzieć, co tobie może posmakować? Ja bardzo lubię różne oolung, z czarnych Darjeelin sftgfop i ftgfop, assam tgfop, gfop i fop. Od czasu do czasu lubię wypić senchę zieloną albo dobry rooibos, yerba mate też lubię. Po czarne aromatyzowane sięgam rzadko i kupuję pod wpływem chęci i impulsu. Zielonych aromatyzowanych nie pijam, za czerwonymi nie przepadam.

Gość ja nie odchodzę kiedy trzeba
Nie piszę konkretnych nazw, bo każda herbaciarnia nazywa je pewnie inaczej. ;) Mieszanki, które lubię to Copacabana, Królewska Malina, Alpejski Poncz itd., ale nie chce mi się iść do kuchni czytać składów. Fajną herbatę też kupuję w Szafie Gdańskiej - wędzona jest ciekawa, dodaję do niej czasami odrobinę whisky

Gość gość
Twój Ogród z Biedronki o smaku wiśnia, malina, granat:)

A czy nie lepiej wpisać w Google pytanie o herbaty i sposoby przyrządzania?? A ptem tylko ćwiczyć i praktykować. Do herbaty zamiast cytryny polecam imbir!