Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maz chcial psa a teraz przestal sie nim zajmowac

Polecane posty

Gość gość

Maz chcial zebysmy wzieli psa. Wzielismy. A teraz przestal sie nim zajmowac. Stwierdzil ze jak ja chwilowo nie pracuje to mam sie psem zajmowac. Nie moglam z psem wyjsc bo zle sie czulam to on nie wyszedl az pies zalatwil sie w domu nawet po nim nie sprzatnal. Mam coraz wieksze rozterki co do naszego malzenstwa co bedzie jak pojawi sie dziecko a ja zaniemoge itp zaczynam powaznie myslec nad rozwodem.

Gość gość
No to życie dało ci gotowy podgląd przyszłości :D. Masz lenia męża skoro z perfidnością chciał się przetrzymać aż wyjdziesz z psem. Może lepiej nie śpieszyć się z dzieckiem a psa radzę oddać w dobre ręce, może ktoś kto ma dom z ogrodem przygarnie.

Gość gość
mam to samo :) Tyle że moi rodzice i siostra przynieśli : psa, kotkę (zginęła w wypadku :( Mój aniołek miałby teraz 5 lat i 10 miesięcy :( ), kolejną kotkę (znalazłam jej dzięki bogu dom u pewnej zaufanej kociary po 3 dniach odkąd ją przynieśli), i kolejną kotkę która jest z nami do dzisiaj :), 30 cm plecostomusa Grażynę (dla której musiałam kupić akwarium za 1500zł!), 15 danio pręgowanych i 10 kirysków spiżowych. Ja mam 17 lat, i utrzymuję cały ten grajdołek z kieszonkowego i rozdawania ulotek (no z łaską dostaje dotację na wyżywienie...). Nie chcę nawet pisać jaka to mordęga wnieść i wynieść 200l w 10l wiadrach (mam pokój na górze, łazienka na dole :D). Także autorko nie jest źle, jeden pies to pikuś (wyobraź sobie że naraz zachoruje pies i kot nie wiadomo do którego lecieć jak oba wymiotują :D). Mężuś się raczej nie zmieni, ja od 8 lat nie znalazłam na moich sposobu :)

Gość gość
Powiem Ci tak: dla pieska poszukałabym dobrego domu i jeśli nie jesteś w ciąży rozwiedź się.

Gość gość
nie no z powodu psa rozwód pogieło cie. Mój też ma psa od szczeniaka i tylko rana z nim wychodzi potem ja.

Gość gość
hehe, kazdy powod do rozwodu jest dobry :D Mnie juz na kafe nic nie zdziwi :D

Gość gość
nie o psa tu chodzi, a o postępowanie

Gość gość
No to masz swietna okazje zeby go ODPOWIEDZIALNOSCI nauczyc :P zanim sie dziecko pojawi ... psa potraktuj jako trening :P ... W sumie powinien to umiec juz ladnych kilkanaswie lat skoro dorosly jest ... no ale widac jakos nie mial dotad okazji ;) ...

Gość gość
...a jak testu nie zda to dziecka nie bedzie ... chyba ze juz w ciazy jestes .......to wtedy zeczywiscie masz pecha :P :D

Gość gość
następnym razem jak pies się załatwi w domu bo mężowi nie chciało się wyjść, zetrzyj siki jego ulubioną koszulką a kupę zapakuj w skarpetki, może się czegoś nauczy.

Gość gość
miał rację. Byłaś w domu to trzeba było z psem wyjść. Przecież nie umierałaś!!! Pies pewnie piszczał, a królewna w łóżeczku. Dzieci to akurat Ty nie powinnaś mieć.

Jakikolwiek problem z facetem to odrazu "rozwiedz sie/zostaw go". Wy, baby to juz naprawde macie cos nie tak pod deklem. Jak jest problem to sie go rozwiazuje, a nie ucieka. Pewnie z takim podejsciem jak wy to cale zycie meza odpowiedniego szukac bedziecie, bo przeciez same idealne jestescie...

Gość gość
Durne leniwe krówsko z ciebie! Biedne zwierze sie musialo bardzo meczyc...

Gość gość
Zauważcie że ten mąż był, tylko mu się wyjść nie chciało. Pies jest jego, a autorka mogła z nim wyjść jeśli "pana" nie było i sama się czuła ok. Oddałabym psa jeśli się nim nie chce zajmować i tyle, a nad dziećmi bym dłuuuugo myślała...

Gość gość
dziecko a pies nie ma porownania, chcial panicz pieska to niech sie nim zajmuje...

Gość gość
Dla jaj zapytałam męża o męski punkt widzenia i uznał że facet w gumy leci i musi być przekonany że jak on nie zrobi nic przy psie to zrobi to jego kobieta i tyle. To są faceci którym się zawsze dla spokoju ulegało i robiło w domu za nich. Autorko oddaj psa jeżeli zalezy ci na nim bo z jego powodu będziecie się stale kłócić. Jezeli nie chcesz go oddać to przynajmniej nie bądź głupia i nie rób przy nim non stop. Jak mąż nie weźmie go na spacer to pies narobi w domu a wtedy tego za żadne skarby nie sprzątaj, smrodu i twój szanowny mąż nie zniesie i będzie musiał posprzątać.

Gość gość
z dzieckiem jest tak samo - facet chce ale tylko po to żeby chwalić się fotkami na fb i pokazywać jakie to dziecko cudo zrobił a zajmować to już się nie chce - wstawać w nocy, ubierać i walczyć z nim o wszystko

Gość gość
Hej. Powiem wam że my też mamy psa, specjalnie go chciałam ( jeszcze przed ślubem) żeby sprawdzić czy mój się sprawdzi w roli "ojca" psiego:) Bo jeśli tak to wiadomo że o siebie i dziecko w przyszłości też będzie umiał zadbać. Jednak do takiego stanu się nim zajmuje że już teraz śpimy we trójke na łóżku. (Dzieci jeszcze nie mamy) I wcale nam to nie przeszkadza.

Gość gość
Facet chciał psa, a ta ma go niańczyć? CO z tego, że się zgodziła? Zapewne na pewnych warunkach, czyli on miał głównie się nim zajmować. A płynnie przeszedł do wciśnięcia jej obowiązku swyprowadzania wojego pupila, bo mu się nie chciało...zaniemogła, to miała nosem ryć, a wyprowadzić, bo nie pracuje? I nie królowa ... pieprzycie jak połamani ci wszyscy, co ją atakują. Mężuś chciał psa, więc jak był w domu, a ona przychorowała, to JEGO Z****** OBOWIĄZEK dotyczył w tym momencie wyprowadzenia zwierzaka. I nie 5 minut pod klatką, żeby potem sąsiedzi musieli po g****e deptać. Co to ma być? Ja powiedziałabym mężulkowi, że jak tak ma być, to ty psa oddasz komuś odpowiedzialnemu. A co będzie jak pójdziesz do pracy? Dojdzie ci obowiazek na siłę? A potem z wóżkiem i smyczą na raz? ja pierdzielę, skąd się takie gnomy biorą jak ten mąż i ci, co go bronią :-o