Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wybieracie dziecku płeć po porodzie czy pozwolicie mu wybrać

Polecane posty

Gość gość

W świetle dyskusji o gender [czyt. dżender] szukam postępowych rodziców dla rozmów o problemach praktycznych tego wyboru.

Gość gość
wymyślaja my rodziliśmy sie jako np:kobieta to też tak wpisywano ateraz ze co obojniak?

Gość gość
No właśnie nie wiem. I co w tej sytuacji z imieniem? Trzeab by wybrać jakieś obojnacze, żeby potem tego nie zmieniąc gdyby sie okazało że dziecko jednak wybierze inną płeć.

Gość gość
taaa ty też urodź dziecko i zmień płeć na męską...

Gość gość
Nie rozumiem, ja nie mam potrzeby zmiany płci bo mam zgodną biologiczną z płcią mózgu i nie czuję się facetem w ciele kobiety. Pytam o praktyczne rozwiązanie - czy ktoś się zdecyduje powiedzieć w szpitalu, że nie chce by wpisali dziewczynka lub chłpoiec no i co z imieniem, jak ubierać takie dziecko (w co?) przez pierwsze lata zanim zdecyduje jakiej jest płci.

Gość gość
ja myślałam, że dziecko się już rodzi z określoną płcią

Gość gość
Na jakiej podstawie uważasz że dziecko rodzi się z określoną płcią?

Gość gość
Zobacz na posłankę Grodzką - urodziła się jako mężczyna, a teraz jest kobietą - przez wiele lat męczyła się w ciele mężczyzny pod imieniem Krzysztof, i nawet musiała współżyć z kobietą i spłodziła syna. A gdyby rodzice nie narzucali jej że jest chłopcem może wcześniej zostałaby dziewczynką, kobietą, przeszła stosowne operacje i może nawet byłaby matką, a nie ojcem.

Gość gość
Siusiak to chłopiec pipka dziewczynka ! Tak było z pradawien i nie przewracajmy świata do góry nogami ! W Ameryce to niech sobie nawet zastanawiają sie czy to czasem nie jest jakiś zwierz ale tu jest Polska !

Gość gość
A powiedz mi ile osób na 100 urodzonych zmienia pleć w przyszłości ? nie wiem czy wyszedł by ci choć ułamek procenta . To o czym piszesz to pojedyncze przypadki i nie należy się nimi sugerować i pod nie dostosowywać. Jeden półgłówek sobie coś wymyślił, drugi podłapał i próbuje propagować.

Gość gość
Jaką k***a matką, p******* cię, ile masz lat? Że takie głupole dają radę coś wystukać na klawiaturze :D

Gość gość
Ło jeju.... Mam nadzieje, ze to pytanie to zart, bo cala ta dyskusja o gender jest beznadziejna

Gość gość
Ale jajca jak berety p******* kraj panowie poslowie zajmijcie sie obradami na temat tego jak sciagnac rodakow zza granicy i jak zapewnic ludziom godziwe zarobki godziwe zycie zajmijcie sie problemami patologi mordujacej dzieci a nie jakimis kosmitami ch*j mnie obchodzi jakas grocka taki obojniak nie powinien miec dostepu do sejmu w klatke i do zoo i po 5 zloty za ogladanie a kasa z tego na chore dzieci.*****nce tylko potrafia sie w Karwii gzdzic razem z d******* o 30 lat mlodszymi

Gość gość
Na jakiej podstawie, na srakiej cymbale, to pieprzenie że dzieci sie nie różnią to kłamstwo z dupy wzięte, a transy i pedały to anomalie a nie żaden wybór :D

Właśnie żyjemy w Polsce i nie potrzebne jest przewracanie światopoglądu do góry nogami ! Społeczeństwo jest tutaj staroświeckie, ludzie są konformistami żyją tak jak żyli ich przodkowie ! Ludzie na zachodzie chcą sie bawić w Boga zmieniać naturę ,dlaczego tam ciągle jakieś katastrofy są ??! Wszystkie te zwyrodnienia są zaburzeniem osobowości nie jest to normalne, powinno sie to leczyć ! Przy tak zatrutym powietrzu żywności rodzą sie jakieś degeneraty którym sie coś wydaje kompletnie odmiennego od otaczającej rzeczywistości! Przez rozwijającą prężnie sie technikę mają szansę jeszcze te chore pomysły wcielić w życie ! Nie dajmy sie zwariować oglupic przez masowe przekazy i pozostanmy przy swoich poglądach ! Bo telewizja chce z nas zrobić idiotów

Gość gość
Podobała mi sie wypowiedz prof.Srody, ktora poprosila o naukowe zrodlo tej teorii o wyborze plci, gdyż sama geneder wyklada od 20 lat i do tej pory z taka tezą się nie spotkała :P prawica i niektorzy przedstawiciele Kosciola naprawdę maja poprzewracane w głowach żeby tak wymyślać p*****ly, przeinaczać fakty i....chyba jeszcze wierzyc, ze mówią prawdę..?!

Gość gość
Gender to jakiś chory wymysł a w rządzie mają pretekst by zajmować się bzdurami zamiast tym co ważne dla naszego kraju.

Gość gość
Jak się psa wykastruje to nie staje się suką. Tyle w temacie.

Gość gość
Nieeeeew, co ty :D po co politycy mieliby się zajmowac praca, skoro moga glupotami? a pensja i tak leci :D

Gość gość
to równouprawnienie plci, ruch obecny od lat, tylko teraz ktoś przyczepil do tego nowa nazwę i nakręca maszyne paranoi. :-o

Gość gość
Co, jakie wypowiedzi środy o wyborze płci bo się nie orientuję. A ogólnie no to że ma ktoś pipkę a ktoś siusiaka jeszcze nie znaczy że jest mężczyzną albo kobietą, no bo jakiej płci jest wg was taki Biedroń albo Grodzka?

Gość gość
Ok dzieci się różnią, ale nie ma równośc**płci. zabawki dla chłopców sa inne niż dla dziewczynek - dlaczego na przykład nie kupić synowi żelazka a dziewczynce zestawu z torem wyścigowym? A potem się ludzie dziwią, że dorosły chłop nie umie prasować albo prania nastawić, a o kobietach za kółkiem opowiada się dowc**y - wszystko przez uprzedzenia i stereotypy.

Gość gość
Czy wy ludzie piszecie na poważnie z tym "wybieracie dziecku płeć po porodzie"??? Czy to trolling? Nie przerażajcie mnie!

Gość gość
Transseksualizm to cos zupełnie innego. to problem z tożsamością plciowa, zaburzenie, które sie leczy zmiana plci wlasnie. Natura popelnia blad i powstaje czlowiek przekonany, ze jest kobieta mimo zewnętrznych cech płciowych mezczyzny. Ba, sporo rodzi sie niemowlaków z podwójnym zestawem gonad - z jadrami i jajnikami w jednym ciele. To sie leczy. a homoseksualizm nie jest choroba, a preferencja seksualna. wrzucacie wszystko do jednego wora jak prof.Oko :P ;)

Gość gość
gość k***a jak mnie to w*****a ,w tej telewizji o tym p******ą tutaj też Chyba kurde natura juz wybrała płeć ,co mam wybierać jak ptaszek wisi ,mam mu odj****** zrobić dziewczynkę .Jak będzie kiedyś chciało to się przeinaczy . To napisałam tam

Gość gość
Wlasnie bywa, ze natura sie pomyli i plec mozgu jest niezgodna z plcia fizyczna. A te kilkadziesiat lat wstecz w naszej Polsce to Grodzka nie miala szans na godne potraktowanie i starala sie stłumić w sobie wątpliwości i byc jak wszyscy, czyli "normalana", a raczej wtedy-"normalny". Efekty widzimy teraz. Gdyby zmianę plc**przeprowadzono wcześniej, zanim męskie hormony wyrzezbily z Grodzkiego wielkiego faceta, gdyby zaczela wcześniej przyjmowac hormony kobiece, z pewnością efekt finalny bylby dużo lepszy, nie bylaby taka chlopo-baba, z której tak chętnie sie śmiejecie. A ja Grodzka podziwiam. Wystawila sie na widok publiczny w imieniu tych, którzy teraz przeżywają te same dylematy co ona kiedyś, ale maja sznase na o wiele lepsze rozwiązania. Ilu z nas byliby na cos takiego stać?

Gość gość
Ale Grodzka to nie gender. Nikt dziecku w przedszkolu nie kaze wybierac plci. I zmieniać ja wg widzimisię ptzedszkolanki. to jakas paranoja (kolejna z reszta) wymyślona przez prawice

Gość gość
Ale ja nie pisze o tym, że w przedszkolu każa wybierac płeć. W przedszkolu co najwyżej pokazują, że i chłopiec i dziewczynką mogą robić to co chcą, tzn bawic się lalkami czy samochodami, być przedszkolankiem czy strażaczką bez względu na płeć własnie. (przynajmniej taki był zamysł). Natomiast ja pytam o decyzje RODZICÓW czy będą wychowywac dziecko narzucając mu stereotypy płciowe czy nie. To ważny temat!

Gość gość
1. co na temat wyboru mówi Śorda? 2. co o tym wszytskim mówi Oko?