Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 8810040

Mama ma żal do mnie za osobne mieszkanie

Polecane posty

Gość 8810040

Mama dziś powiedziała mi, że ma do mnie i do mojego brata żal za to, że nie mieszkamy z nimi tylko każdy oddzielnie. Mam 26 lat, brat jest w podobnym wieku. Każde z nas mieszka osobno, nie mieszkamy z rodzicami, bo zwyczajnie w miasteczku w którym oni mieszkają nie ma pracy a codziennie dojeżdżać po 40km w jedną stronę zwyczajnie się nie opłaca. Drugą kwestią jest fakt, że ja zwyczajnie chcę mieć swoje własne życie, robić to co chcę i kiedy chcę. Moja mama wywołuje we mnie poczucie winy, czuje się winna.

Gość 8810040
Czy uważacie, że powinnam czuć się winna za to, że nie mieszkam z rodzicami i chcę mieć swoje własne życie?

Gość gość
Dziwne byłoby, jakbyś jeszcze z nimi mieszkała. Dorośli ludzie powinni być samodzielni

Gość 8810040
Tak wiem, że powinni. Ale moja mama uważa inaczej. Bo kuzynostwo mieszka razem z rodzicami a my mamy gdzieś rodzinę. Po pierwsze kuzynostwo z rodzicami mieszkają w dużym mieście, więc do pracy mają bliską. Po drugie, ja nie mam w d***e mojej rodziny, po prostu chce mieć własne życie. Rozumiem, że moja mama pewnie czuje się samotna, bo moj ojciec jest bardzo trudnym człowiekiem, ale ona z tym nic nie robi. Tłumacze jej, że tata bedzie coraz gorszy i że ma pomyślec nad rozwodem to ona nieee. Rozwód niee, ona woli się do tydzien mi wyzalać i płakać i wzbudzać we mnie poczucie winy.

Gość 8810040
Nikt nie odpowie?

Gość gość
Ale co tu do odpowiedzenia? To jest normalne, że chcesz się wyprowadzić. Mama powinna się cieszyć, że Cię na to stać i jesteś na tyle rozgarnięta życiowo, że jesteś samodzielna