Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam pytanie do ilu lat można jeżdzić komunikacją miejską na ulgowym bilecie

Polecane posty

Gość gość

Dodam że uczę się zaocznie i posiadam legitymację szkolną

Gość gość
Na ulgowym bilecie możesz jeździć do tąd do kiedy masz uprawnienia do ulgi, proste i logiczne ;))

Gość gość
No właśnie nie... Jedni znajomi mówią że nie może przekraczać 25 roku życia drudzy ze 27... Też myślałam ze jak mam legitymacje to mogę sobie jeździć pół darmo :P

Gość gość
przeczytaj regulamin, w kazdym miescie jest inaczej

Gość gość
Do 25r.z.

Gość gość
Dobra masz legitymacje, ale musi być podbita i aktualna..a ta szkoła zaoczna to liceum ?

Gość gość
W Krakowie do ukończenia 26 r.ż. jeżeli legitymacja uprawnia do zniżki. W tramwajach i autobusach, na stronie przedsiębiorstwa powinnaś mieć regulamin i tam m.in. wyszczególnione uprawnienia do ulgi.

Gość gość
Po 26 urodzinach musisz już kupić bilet bez ulgi. Jeszcze ileś lat temu było tak, że nawet 40latek studiujący miał ulgę, ale wycofali to niestety ;)

Gość gość
W pkp zaplacilam mandat, bo nie wiedzialam ze prawo do zniżki stracilam z dniem urodzin. Nie bylo na caly rok, a jedynie do dnia 26 urodzin (studiowalam wtedy jeszcze). Wiec lepiej zapytaj u zrodla jak dane mpk interpretuje przepis o studentach ;)

Gość gość
Tak zaoczne liceum :) Właśnie na str nie ma jestem z Łodzi mieszkam na przedmieściach i mam kawal drogi do głównego punktu mpk aby się spytać dlaczego pomyślałam ze was się spytam ze któraś tez późno na legitymacji jeżdziła :P

Gość gość
No właśnie muszą zarabiać a teraz ponoć zapisać się do szkoły i wyrobić legitymacje to żaden problem :P

Gość gość
40-latek z ulga? Oj, to chyba w PRL :D od lat obowiązuje ulga do 26 roku życia, o ile wciąż sie uczysz, a nie pracujesz. nie wiem, czy zaoczni tez pod to podpadają..?

Gość gość
W Krakowie jeszcze jakiś czas temu, nie pamiętam dokładnie, 2 lata bodajże była taka luka w regulaminie MPK- legitymacja studencka uprawniała do zniżki do 26 r.ż, natomiast legitymacja szkolna nie miała limitu wieku. Pewnie tamten regulamin był uchwalany kiedy szkoły dla dorosłych nie były takie popularne.

Gość gość
W warszawie dopoki masz legitymacje studencka wazna a lo do 21 rz.

Gość w palestry nie
do czasu az kanar nie wejdzie 🖐️

Gość gość
I jak załatwiłaś sprawę z biletem?

Gość gość
ZGARNIJ zniżki w komunikacji miejskiej, PKP, PKS, KINO, BAR, BASEN itp ! Zapisz się do naszej szkoły a otrzymasz legitymację lub potrzebne zaświadczenia do ZUS-u, MOP-su, zakładu pracy. Z nami same korzyści ! Rabaty u partnerów handlowych, zajęcia w centrum, własne pracownie, wykwalifikowana kadra! Ciekawe zajęcia i odpowiednie podejście do słuchacza! Co najważniejsze – BARDZO WYSOKA ZDAWALNOŚĆ EGZAMINÓW! Zacznij naukę już dziś! Zapraszamy do sekretariatu NOVA Centrum Edukacyjne przy ul.Dworcowej 39/1, czynnego od poniedziałku do piątku, w godzinach 10:00 - 18:00. Kontakt możliwy także pod nr telefonu - 883070678, 683070678, lub za pośrednictwem naszej strony internetowej - www.nova.edu.pl Czekamy właśnie na Ciebie!