Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość testujaca123456

co z testami LH

Polecane posty

Gość testujaca123456

Witam, mam pewien mały problem, otóż : wczoraj robiłam test LH i na moje oko wyszły pozytywnie bo paseczki są dość intensywne. Dziś rano zrobiłam ok 9.00 ale nie było to z pierwszego moczu, coś mnie natchnęło żeby popołudniu zrobić ok 15 i kreseczka było bardzooo blada. Czy to znak że już po owulacji ? Bardzo proszę o odp .

Gość testujaca123456
zapomniałam dodać że rano test też był chyba pozytywny.

Gość gość
testów owulacyjnych nie robi się z pierwszego moczu, co jest zawarte w instrukcji, więc pierwszy test można uznać za niewiarygodny, poza tym testy robi się przez kilka dni o tej samej porze żeby mieć jakiekolwiek odniesienie- czytałaś w ogóle instrukcję?

Gość gość
przepraszam nieco sie pomyliłam odnośnie testu pierwszego, jeśli nie był z pierwszego moczu to ok, a jeśli chodzi o drugi to trochę dziwne żeby tak szybko spadł poziom LH, chyba że owulacja była np. wczoraj

Gość gość
robiłam rano ale nie z pierwszego moczu:) wszystko dokładnie czytałam zanim podje łam sie testowaniu ; )

Gość gość
zgadzam się z osobami powyżej. Testy robi się przez kilka dni o tej samej porze. Musisz w ten sposób określić jak dany rodzaj testu działa na ciebie. Ciężko na podstawie tego co napisałaś cokolwiek stwierdzić. wykonujesz powiedzmy 3, 4, 5 testów i prawidłowo powinny być pozytywne tylko przez jeden dzień i jak już trafiasz na 2 kreski to owulacja powinna sie pojawić w ciągu 8 - 24 godzin. Tylko test (jednego rodzaju) powinien wskazywać jednoznacznie. Jeśli wskazuje ci albo słabą druga kreskę albo pokazuje drugą kreskę przez kilka dni albo w ogóle nic nie pokazuje a masz np potwierdzoną owulację (monitoringiem, temperaturą) to trzeba spróbować innego rodzaju testu.