Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anusia83

czy w koncu sie udalo I jestem w ciazy

Polecane posty

Gość anusia83

Chcialam sie poradzic bo zaczynam sie martwic ze bez testow owulacyjnych I reszty wynalazkow nigdy nie uda mi sie zajsc.ostatni okres zaczal sie 14.1 a juz 22 mialam lekkie bolu brzucha I uczucie wilgotnisci. Bardzo sie zdziwilam bo wedlug wszystkich kalendarzykow owulacje powinnam miec 26-27.1. Wczoraj rano zauwazylam lepki rozciagliwy sluz plodny i bol brzucha zie nasilil. wieczorem kochalismy sie z mezem i mielismy probuwac dzisaj jeszcze raz. No ale od samego rana brzuch mnie boli jak przy najgorszym okresie teraz juz nawet z lozka nie wychodze i sluz znjknal praktycznie. Jak badalam go palcem wczesniej to bylo mokro w pochwie ale to wogole nie byl sluz wygladal jak troszke plynu na palcu bardzo rzadkie. Nie rozumiem co nest grane.czy lrzgalilam owulajci i bezsensownie polagam na kalendarzykach i kalkulatorach. Czy moze udalo nam sie zajsc. Czy zluz by zniknal od razu? No i ten bol. Martwie sie ze moze cos mi jest i nawet o tym nie wiem bo jeste zbyt zajetamartwieniem sie o owulacje. Bede wdzieczna za porade.

Gość gość
Mam podobnie- cykle 27dniowe okres miałam od 15.01 miałam się dziś kochać z mężem- ale ten nawalił 😠. Niestety ja jakoś nigdy nie czuje owulacji, w pierwszą ciąże gdy zaszłam miałam bardzo dużo białego sluzu, to była jedyna zaobserwowana zmiana ;)

Gość gość
o rany dziewczyno,owulacja czasem boli i to bardzo więc teraz już wiesz jak to jest i nie bądz śmieszna szukając objawu "zajścia" 2 dni po stosunku

Gość gość
kobieto przestan bazowac na idiotycznych kalendarzykach internetowych, bo owulację się wylicza, a nie obserwuje, więc jeżeli już koniecznie musisz "starać się o dziecko", zamiast począć je spontanicznie, to obserwuj swój organizm

Gość gość
Kup sobie testy owulacyjne. Ja miałam ambicje się nauczyć obserwacji, ale w końcu nie zdążyłam. Zaszłam "dzięki" testom.

Gość gość
*oczywiście miało być, że owulację się obserwuje a nie wylicza

Gość anusia83
Bo co marnujecie czas zbednymi komentarzami. Jak nie macie nic pomocnego do powiedzenia to sie wogole nie oddzywajcie bo zasmiecacie forum. wiem ze owulacja boli i nie pierwzzy raz mialam bole czasem tez krawawie. Gdyby to byl zwykly bol to bym sie nie oddzywala na ten temat. Poza tym nie wiem czy boli mnie na koncu czy na poczatku czy w srodku owulacji i mysle ze jest za wczesnie zeby sluz zniknal wiec nie bardzk rozumiem co sie dzieje z moim organizmem w tym cyklu.

Gość gość
dopiero co okres ci sie skończył a ty myślisz głupia,że śluz ci się skóńczył he he i zaszłaś o rany no szok śluz się nie skóńczył tylko ew zmienił jesteś ciągle w fazie okołoowulacyjnej ból w okolicach owu występuje czasem przed czasem po a czasem w trakcie,nie wiadomo dokładnie niektóre z was to prawdziwe tępaki,sorry

Gość gość
no i przedze wszytskim droga anusiu śluż płodny nie jest nigdy lepki!!!!!! czy ty nic nie wiesz na temat płodnosci kobiety> a te kalendarzyki to mozna sobei za przeproszeneim w ddd.pe wsadzic

Gość gość
a bolą cię jajniki czy brzuch?

Gość anusia83
Skoro przkleja mi sie do palca i rozciaga na kilka cm to nazwalam go lepkim. Bozenie przyszlam tu sie klucic wiec myslcie co chciecie ale tego nie wypisujcie. bola mnie jajniki szczegolnie prawy i ich okolice.

Gość gość
z twoich komentarzy wynika, że jednak nie przyszłaś tu również po poradę

Gość gość
nie widzisz róznicy miedzy lepkim a rozciagliwym???? skoro się ciagnie to jest śluz płodny a ty owulujesz

Gość gość
Owulacje sie nie wylicza,a obserwuje np za pomoca sluzu,pomiaru temperatury itp.. Nie korzystaj z kalendarzyka dni plodnych,bo zaden kalendarzyk nie wie ile aktualnie bedzie trwal dany cykl. Nawet jesli masz regularne miesiaczki,to zawsze sie moze cos przestawic

Gość gość
Ja nie miałam żadnych objawów owulacji, śluz, temperatura a zaszłam w ciaze 2 razy. Najlepiej aby spr czy ma Się dni płodne najlepiej isc na monitoring cyklu do ginekologa

Przestańcie robić szopkę!!! Autorko - to za wcześnie, żeby moc stwierdzić czy to ciąża, czy tez nie... Musisz troszkę wytrzymać i mniej więcej w dniu spodziewanej @ zrobić test, a najlepiej badanie beta ;) niektóre dziewczyny reagują na owulacje, inne nie... Czasem przed dniem spodziewanej miesiączki brzuch boli jak na @, a jest się w ciąży :) to skomplikowane bardzo... Jeśli jakiś czas Ci się nie udaje, polecam monitoring u ginekologa - on wtedy dokładnie stwierdzi owulacje (trzeba iść 2x, gdy pecherzyk Graafa jest duzy oraz gdy peknie). Ja tak xrobilam I od razu się udało :) powodzenia!