Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 letni synek czasem kuleje i płacze a czasem nie

Polecane posty

Gość gość

moj 2-letni synek od 2 dni czasem utyka na noge. raz na jedna raz na druga. najpierw zawsze placze a potem gdy chce go postawic na podlodze zeby sie przeszedl to kuśtyka i chce na ręce. jak go zapytam gdzie go boli to zawsze pokazuje na palce u nog albo łydkę. ale nie wiem czy na prawdę czy klamie... w nocy jest to samo. srednio budzi sie raz w nocy z placzem z takimi samymi objawami, chwile poryczy i idzie dalej spac. na dniu tak samo jak sie wyplacze to potem jest wszystko ok. mamusie, co to moze byc??? jestem zaniepokojona bardzo :/ czy to moga byc zwykle skurcze w nodze, mrowienie czy cos powazniejszego? mialo dziecko ktorejs cos podobnego???

Gość gość
możesz być pewna, że dziecko nie wymyśliłoby, że je boli i jeśli mówi, że boli to tak jest warto udać się z tym do lekarza u nas córeczka niespełna dwuletnia narzeka na ból jednej stopy

Gość gość
A przyszło ci do głowy, zeby iść z tym do lekarza? przecież to może być objaw czegoś poważnego, bóle nie biorą się znikąd, szczególnie w nocy

Gość gość
mojej siostry syn tak miał poszła do lekarza i stwierdzili tzw. bóle wzrostowe kończyn

Gość gość
Bo lekarze to tak ładnie nazywają- bóle wzrostowe, szczególnie gdy nie chce im się szukac prawdziwej przyczyny. Ja też jako dziecko miałam takie bóle, i co to samo- bóle wzrostowe, dziecko rosnie, a może się gdzieś uderzyło- daj pani altacet itp. Jak się okazało miałam wtedy pierwsze obajwy problemów z krążeniem, później po kilku latach badanie serca- i szok, jak to możliwe ze tego nie wykryto.. Tak wiec nie wierzcie że ból bierze się bo dziecko rośnie- włosy tez nam rosną a nie bolą.. :o

Gość gość
moze byc objawem bialaczki, ty wez dziecko do lekarza, a jak sam nie zleci to zrob mu sama badania prywatnie !!!!

Gość gość
już to komuś radziłam zrobić wyniki na ASO to jest reumatyczne.

Gość gość
Rób badania i to szybko!!!U mojego syna to byl pierwszy objaw MIZS choruje już 8 lat

Gość gość
Moze to byc nawet i nowotwor, ale oby nie

Gość gość
morfologia z rozmazem koniecznie i lekarz, w nocy to jeszcze na wzrostowe mogłoby wyglądać, ale normalnie w dzień to juz nie zabawa moze być też wada stóp, nóg, coś z biodrami, rózne sprawy, nawet źle dobrane buty, u znajomej tak było

Gość gość
mam 2 letniego synka i wiem ze on boli sobie nie wymysla wiec warto sie temu przyjrzec :)