Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość starajacasiee29292

co z tą owulacją

Polecane posty

Gość starajacasiee29292

Witam. Od 3 miesiecy staramy sie o dziecko, wspomagam sie [...]hastonem, ponieważ mam bardzo nieregularne cykle. Biorę go od 16dc przez 10dni po1 tabl. Gin zapewniała mnie że nie bd mieć problemów z zajsciem , jedynie z okresleniem terminu owulacji. Od 2 mies stosuje testy LH . Miesiączke dostałam 17/01/2014. Ósmego dc zaczęłam testowanie, test wyszedł (na moje oko pozytywny) nastepnego dnia też, ale zrobiłam popołudniu jezcze jeden i o dziwo negatywne, paseczek był ledwo widoczny. Ze śluzem to jakoś różnie. Nie jest sucho ale też się nie "leje". Dodam że w środku jest jakoś tak jakby ciaśniej. jakby pochwa była spulchniona. Temp to 37 ,36,9. prosze o odp

Gość gość 001
testy prawidłowo powinno się wykonywać codziennie o tej samej porze. duphaston prawidłowo powinno się przyjmować po owulacji żeby nie zakłócać naturalnego przebiegu cyklu tylko go wspomagać. Tylko że większość lekarzy woli nie zawracać sobie głowy żeby tłumaczyć kiedy jest " po owulacji" i podać od 16 do 25 dnia cyklu a większość kobiet też nie chce się bawić w określanie momentu owulacji. (..) Mierzona temperatura nic nie powie jeśli nie mierzysz jej przynajmniej parę dni przed owulacją. I musi to byc temperatura spoczynkowa czyli mierzona rano po przebudzeniu lub przynajmniej po 3 godzinach snu. (..) Jest duże prawdopodobieństwo że miałaś owulację wtedy kiedy zaczęłaś testować czyli tego 8 dnia cyklu. Ja miałam w swoim życiu 2 przypadki że owulacja wystąpiła 8 i 9 dc i to po normalnym owulacyjnym cyklu. takie przypadki wczesnej owulacji częściej się zdarzają po bezowulacyjnych cyklach ale nie jest to reguła. (..) Jeśli test jest pozytywny przez więcej niż jeden dzień to znaczy że jest dla ciebie za czuły i powinnaś wypróbować testy jakiegoś innego producenta.