Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kroacja

Czy Chorwacja jest droga

Polecane posty

Gość kroacja

Czy Chorwacja jest droga? Bo chcielibyśmy się wybrac samochodem na 2 tygodne w lipcu i usłyszłam że w Chorwacji jest bardzo drogo. A mnie się zawsze wydawalo, ze tam jest właśnie odwrotnie - że ceny są np. takie bulgarskie. Był ktoś ostatnio na wąłsną ręke w CRO?

Gość gość
Jest i drogo i tanio. Najdroższe jest jedzenie, my jeździmy co roku, autem, wynajmujemy pokoje w domku z ogródkiem nad samym morzem i co roku zabieram lodówkę pełną mięsa,kiełbas na grilla, sera żółtego, biore tez majonez i kilka innych rzeczy. Jedzenie to chyba najdroższa rzecz w Chorwacji ale ich ser, mieso, majonez i kiełbasy są dla nas niejadalne, pieczywo jest slabe, obiad w restauracji cenowo myślę nie odbiega od naszego - oczywiscie nie mowie tu o najdroższych knajpach a jedzenie pyszne. Warto wybrać sie na targ rybny i zrobić duże zakupy a wieczorem grillować różnego rodzaju okazy - ryby wg mnie tez są drogie. Za to nie zaplacisz dużo za nocleg, my placimy 10e za 3 osoby w pokoju ale jeździmy tam juz od lat, pokoj z lazienka, wlasna lodówka, tv w pokoju i wifi. Dostep do kuchni, grila, jest gdzie autem zaparkowac plus codzienna gościnność chorwatow - rewelacja. Jadąc autem mozna naprawdę dużo zwiedzić. Zazdroszcze! Ja w te wakacje rodzę wiec w tym roku czeka nas krotki wypad w Polskę.

Gość gość
jest dużo drożej jak w Bulgarii, ogólnie drogo, może nie jakoś bardzo ale na taniochę nie ma co się nastawiać, z neta zobacz sobie gazetkę Konsum i przelicz :P albo wejdź na strony knajp i zobacz cennik menu :/

Gość kroacja
Nie myślałam raczej o gotowaniu - nie lubimy i nie bardzo umiemy. Na wakacjach dotychczas korzystaliśmy z barków/restauracji.

jak dla mnie to ceny są podobne jak w Polsce - tylko pogoda boska i przecudne morze i widoki (nie tak jak w PL) dwa razy byłam i za każdym razem byłam super zadowolona